Diskuse:Hlučínsko

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přeložil jsem svůj překlad, který lze nalézt na eo:Vikipedii. Ten jsem vložil v březnu 2005 z jiného zdroje (volně šiřitelný) než z www. stránek. O takové stránky jsem se dříve ani nezajímal. Ruza 16. Jun. 2005 14:40 (UTC)

Podezření na copyvio[editovat zdroj]

Mám silné podezření na copyvio z http://www.koberice.cz/view.php?cisloclanku=2005022401, i když zde autor tvrdí, že to přeložil z esperanta a tam byl jiný zdroj než internet. Taktéž bych řekl, že ty fotky jsou sice osobní koláže ale vytvořené z pohlednic a tím také imagevio. Viz také copyvio na České Slezsko od stejného autora. -jkb- 07:12, 20. 10. 2005 (UTC)

P.S. Mapy pocházejí ze stejného pramene v internetu, viz nahoře. -jkb- 07:13, 20. 10. 2005 (UTC)


Logika věci od KARAKALA[editovat zdroj]

Rád bych od kolegy KARAKALA znal důvod jeho zásahu z 9. 8. 2006 na této stránce. Doufám, že má alespoň logické vysvětlení ke svému naprosto nevhodnému (a jak jsem pochopil) i neověřenému zásahu. Pokud si dotčený neprojde dané odkazy, pak jen těžko může hodnotit a nazvat je "nevhodn". K ověření vhodnosti stačí jen triviální znalos práce s počítačem, potažmo internetem. --Preussen 05:59, 10. 8. 2006 (UTC)Preuusen

Koukala jsem na ty odkazy a nevedly nikam relevantním směrem, jeden se teda dá zpřesnit a pak použít [1]. Článek v Reflexu je IMHO irelevantní, kdybychom tu měly odkazy na všechny články o všem, tak tu nic jiného mít nemusíme. Tohle není encyklopedicky významná informace. Jsem pro jeho zrušení.
Kromě toho je ten článek opsaný ze dvou různých míst, což nevím, jestli se týká Vás, historie článku je poněkud složitá. Než tam dám copyvio, tak se hodlám trošku porozhlédnou, když vidím tu diskusi, ale zdrojem jsou minimálně dvě různá místa.
První úvodní část je tady: http://www.tady.cz/klouzalovi/ i když to možná není původní zdroj.
Ta historie je z: http://www.kozmice.cz/historie/hlucin.php?tx=t což není původní zdroj, protože to už je převzato z knihy Pozdrav z Hlučínska, jak je v úvodu stránky uvedeno. Nevím nic o tom, že by to byl volně šiřitelný text.
Pokud by někdo měl nějaký komentář, tak by i to moc pomohlo. Jo a mám pocit, že takhle by to celé vypadat nemělo, i když historie vývoje dané oblasti je důležitá. --Karakal 10:11, 10. 8. 2006 (UTC)


Odkazy: Reflex dejme tomu, i kdyz se mi nechce verit, ze by na Netu neexistovalo neco lepsiho, al eje fakt, ze google mi opravdu nic moc lepsiho nenasel /to nejlesi, co sem nasel: [2]
U tech Boletic moc smysl nevidim, snad by se to nekde hodilo jako odkaz primo v hesle.
Heslo je urcite zrale minimalne na vycleneni hesla Historie Hlucinska /kratky prehled by ale mel zustat i tady/. Otazka je, jestli by to tak nemelo byt i u tech zamku - je ale pravda, ze nekdy se to hodi mit pohromade. --Nolanus 10:46, 10. 8. 2006 (UTC)
Dát to do samostatného článku by asi šlo, ale je tu stále problém, jestli to není copyvio. Ty externí odkazy mi prostě přijdou k ničemu oba, jen jsem se nechtěla jen tak pouštět do revertovací války, když mi to tam vrátil. --Karakal 14:03, 10. 8. 2006 (UTC)
Copyvio sem neresil. Pokud to prelozil z eo, muze byt, i kdyz copyvio to muze byt i tam. Jedine snad napsat na ten web.
ten clanek v reflexu neni opravdu nic zas tak moc, ale je fakt, ze rychle /podrobne sem neresersoval/ se opravdu nic lepsiho neobjevuje. No pockame na vyjadreni autora --Nolanus 14:12, 10. 8. 2006 (UTC)

Návrh na smazání[editovat zdroj]

Navrhuji smazat tuto oznamovací tabulku, jestliže je někdo proti at se ozve nejpozději do 30 dnů :) --TomasF 16. 11. 2008, 15:05 (UTC)


Pro žádné protesty odstranuji inf. tabulku. Budu však rád, když se najde někdo, kdo doplní článek vhodnými fotografiemi a obrázky. TomasF 22. 12. 2008, 15:09 (UTC)

Senátní interpelace k Hlučínsku ze třicátých let 20. století[editovat zdroj]

Zajímavost ze Senátu k problému Hlučínska