Diskuse:František Fuka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Fuxoft v tématu „"edgelord"?

neni to nahodou to, cemu se tady rika jesitny clanek? [jvano]

Není. Článek nezaložil F. Fuka, ale někdo jiný. Fuxoft provedl pouze drobnou opravu nepřesných údajů. Navíc se domnívám, že článek pojednává o encyklopedicky významné osobnosti počítčové a posléze i internetové komunity a že je NPOV. --Petr.adamek 16:45, 18. 9. 2005 (UTC)
O Fukovi jako významném vývojáři, skladateli a tvůrci her jsem věděl už před 17 lety v éře 8-bitů. On vskutku je významnou postavou českého počítačového světa. --Beren 17:00, 18. 9. 2005 (UTC)
Souhlasím s kolegy, o ješitný článek rozhodně nejde. Wikipedista v článku provedl pouze dvě drobné faktické opravy, a do založení nebo POV článku naprosto nezasahoval - což je přesně správný přístup k článku o sobě. O nicotný článek taky ne, viz článek :-), mimochodem Fuxoft ma zcela nezávisle vzniklý článek i v en:.
V době jvanova komentáře ale článek trpěl pár silně POV formulacemi, které jsem odstranil, ale mezi uložením změny a vysvětlením v diskusi spadnul server. Verzi, ke které se komentář vztahuje, najdete v hisorii.--Wikimol 17:48, 18. 9. 2005 (UTC)

Jakožto autor většiny Wikimolem odstraněných pasáží musím ostře protestovat proti jeho tvrzení, že byly "silně POV"; slovo "hodnotivé" je trochu blíže k podstatě věci, ale rovněž zavádějící. Mou snahou bylo poskytnout čtenáři ve zkratce potřebný kontext; můžeme debatovat o formulacích, na kterých se jistě dá zapracovat, ale prohlašovat je za POV (když si dávám takovou práci!) a šmahem mazat je rozhodně pomýlené.

V jaké čtvrti bydlí a proč se stěhuje, jsou jen a pouze fakta doložitelná z jeho veřejných postů; jestli je Wikimol považuje za příliš neencyklopedicky detailní a narušující soukromí, budiž, do revertovací války kvůli tomu nepotáhnu, ale to je přece něco jiného.

Že "přijetí [jeho glos na Lupě] bývá smíšené", je tak PC-NPOV vyhýbavé konstatování, jak jen může existovat: zajisté je (encyklopedicky významný, jsou-li i samy glosy; akorát jsem prve opomněl přímý link na ně) rozdíl mezi tím, píší-li čtenáři do komentářů houfně "Fuka je bůh a jeho najmutí na Lupu největší událost v dějinách lidstva od krájeného chleba, dokonce překonávající i vynalezení internetu o svatební noci Billa Gatese s Alem Gorem" anebo "hele, Františku, to jste to dneska zase odflák, honorovaný příspěvek má být víc než náhražka postu 'poradí mi někdo?'; a kromě toho jste lama, vůbec problematice nerozumíte a vaše teorie jsou taky pochybné". Skutečnost je taková, že převládá druhá varianta (ve statisticky významně větší četnosti než je jak průměr Lupy, tak jiné Fukovy aktivity).

A co se Fukova filmového vkusu týče, heslo by přece také mělo postihnout, čím se liší od Mirka Spáčilová nebo Jiří Králík. Jak už jsem říkal, bylo by dobré věnovat několik desítek minut nalezení jeho (tehdejšího) žebříčku nejoblíbenějších v archivech FFFilmů na prvních Novinkách, ale to je stejně jen vytržená jednotlivina, dobrý wikipedista musí analyzovat i syntetizovat. Chcete konstatování, že se ve filmech vyzná, ale z těch "nezávislých" si v jednom kuse dělá srandu, označit za POV - a tvrdit opak?

K tématu též na Zvánovcově weblogu - má půl pravdy, akorát tradičně kvůli jakémusi úkroku stranou uprostřed logického vyvození není schopen ji aplikovat na situaci. --Malý·čtenář 09:26, 19. 9. 2005 (UTC)

Název filmu[editovat zdroj]

Název filmu "Byl jsem mladistvým intelektuálem" je chybně. Viz diskuse zde. Anglická slova jsou nedílnou součástí jeho původní (tj. české) verze! Bohužel se neodvážím sám provádět takovou zásadní editaci... Fuxoft 23:29, 15. 9. 2007 (UTC)

Vau, to jsem nevěděl, omlouvám se. Teda — já to sice změnil z jednoh nesprávného názvu na jiný, ale stejně… Jeden by řekl, že to na ČSFD a FDB budou mít správně. Lukax 19:43, 16. 9. 2007 (UTC)
Bohužel, snažil jsem se to na IMDB už dvakrát opravit a stále nejsou schopni pochopit, že to celé je jeden název a ne dvě jazykové verze jednoho názvu. Napíšu jim znova, ale zřejmě ty vysvětlivky u změn vůbec nečtou... Fuxoft 23:21, 16. 9. 2007 (UTC)
Jinak, ja to teda zmenil, na vami proklamovany nazev. :)--frettie.net 08:47, 17. 9. 2007 (UTC)

obcanstvi cesko?[editovat zdroj]

dovoluji si pochybovat ze ma v pasu nebo v obcance napsano obcanstvi jako cesko 50.9.97.53 24. 10. 2014, 06:32 (UTC)

"edgelord"?[editovat zdroj]

Tato editace je označena jako "oprava pravopisné chyby", což rozhodně není pravda a odvážím se tvrdit, že to je spíše něčí pokus o humor, který do Wikipedie nepatří. Ale vzhledem k tomu, že článek je o mně, neodvažuji se to smazat. (A nijak extra mi to nevadí, stejně jako ta zmínka o "práci na filmu".) Fuxoft (diskuse) 18. 4. 2019, 15:29 (CEST)Odpovědět