Diskuse:František Běhounek

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Mykhal v tématu „Wrong photo

Tajemství polárního moře tam bylo třikrát. Původně jsem chtěl vyhodit jenom to třetí, nakonec jsem (omylem) vyhodil oba, takže tam je jenom časopisecké vydání. Tak jako tak by to chtělo nějak uspořádat. Jelikož tam evidentně není celé dílo, přijde mi podivné tam uvádět různá vydání. --Mormegil 11:49, 29. 3. 2005 (UTC)

Pokud mne paměť neklame (a ona klidně může), někde jsem zaslech, že mezi 1. knižním vydáním a druhým byl nějaký rozdíl (podstatnější), ale nevím to jistě. Vrba 12:35, 29. 3. 2005 (UTC)
PS: Je vůbec žádoucí dělat kompletn seznamy díla? Ptám se, protože něco o nekompletnosti čtu již poněkolikáté v krátké době, já bych se přikláněl k názoru, že kompletní seznam díla je zbytečný.
-- Tento příspěvek přidal(a) Vrba (diskusepříspěvky) 29. 3. 2005

Jediné nyní zařazené vydání Tajemství polárního moře z Mladého hlasatele nevyšlo celé. Časopis byl zakázán protektorátními úřady, vydáno bylo pouze 10 pokračování (což jsem mohl zmínit v poznámce). Nicméně teď to vypadá na nový záznam - zbytečná práce. Mezi 1. a 2. vydáním žádný rozdíl není. Pokud jde o kompletnost (neprosazuji ji), jak ale řešit některá rozdílná (formální i obsahová) vydání téhož titulu? Jako člověk pracující na literárních bibliografiích jsem pro komplexnost. Ale přizpůsobím se i jiným názorům. -- Tento příspěvek přidal(a) Londo~cswiki (diskusepříspěvky) 29. 3. 2005

Já nemám nic, proti kompletnímu dílu, ačkoli to považuji za zbytečné, ať si každý uvádí co chce, pokud je to pravda. Ačkoli pokud budu mít náladu a doplnín např. J. Dobrovského, nejsem si jist, zda se článek nedostane do kategorie cizojazyčných :-))). Vrba 18:49, 29. 3. 2005 (UTC)
Nedokončenou tři roky starou diskusi jsem přečetl a heslo přesto doplnil ve víře, že na cs-wiki musíme zmínit všechny české spisovatele, všechna jejich knižně vydaná díla. Dále všechny obsahy jednotlivých děl, výčet všech vydání. Bude to pár roků trvat. No a? --Zákupák 11. 11. 2008, 19:52 (UTC)

Postupně si dovoluji dílo F.Běhounka doplňovat a upravovat informace o něm, vždy však jen podle jeho jednotlivých děl, která, jakožto sběratel Běhounkova díla, přímo vlastním a podle údajů v nich přesně uvedených. Respektuji formát: název díla, rok prvního vydání, stručný typ díla, ilustrátor a vydavatel. Můj názor je, že by někde (alespoň na Wikipedii, kde jinde??) mělo být kompletně celé Běhounkovo dílo veřejně uvedeno, pokud je to u tak nadaného a činorodého velikána české historie, jakým akademik doktor František Běhounek byl, vůbec možné ?? Jen podle mých skromných odhadů kompletní dílo F.Běhounka obsahuje dohromady více než sedmdesát (!!) různých publikací, z nichž některé byly navíc vydány vícekráte a pod různými názvy, některé vyšly knižně, jiné jen v časopisech a bulletinech, odborných periodikách apod. A to nepočítám publikace v cizích jazycích.. eF. -- Tento komentář byl přidán 13. 4. 2010

Žádám přispěvatele, aby se drželi střídmější katalogizace, zde není zdroj pro školní referáty o obsazích knih pro hloupé žáky ZŠ. Kdo umí a chce, ten si knihu přečte, pro ostatní je zbytečné uvádět více. Soubor Běhounkova díla se dává velmi těžko dohromady, nikde neexistuje přesný seznam, neničte to, co zde dáváme pracně dohromady. Zadávejte prosím pouze prokazatelná fakta. eF. -- Tento komentář byl přidán 28. 1. 2014

Wrong photo[editovat zdroj]

Photo pictured Finn Malmgren, not Frantisek Behounek. -- Tento komentář byl přidán 15. 11. 2016

Thanks. Photo renamed, moved. —Mykhal (diskuse) 24. 2. 2022, 21:38 (CET)Odpovědět