Diskuse:Floating tank

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nevím jaký spam. pokud jsem smáznul nějaké důležité odkazy tak sorry, ale mě někdo smáznul odkazy také a na těch odkazech se lidé dočtou více podrobností. Zde je prezentovat nemohu protože bych asi porušoval pravidla wikipedie. Proto jen ten stručný článek a děkuji za toho Lilyho.--janakubickova 12. 1. 2009, 14:10 (UTC)

Myslím, že celkem velký článek na adrese [1] je asi jako odkaz použitelný, dokud se nenajde něco odbornějšího. Uvidíme, jak se k tomu vyjádří další editoři. Ten druhý odkaz je dost stručný a stránka z reklamami sem určitě nepatří. Odkazy na ostatní Wikipedie jsou už vloženy (ty se Vám podařilo smazat), takže není potřeba je duplikovat do externích odkazů. --Postrach 12. 1. 2009, 14:33 (UTC)

Může mi někdo vysvětlit, co znamená "hustotě 1,3kg speciální soli na 1l vody, srovnatelnou s vodou v Mrtvém moři"? Za prvé nevím, co znamená hustota hmotnosti speciální soli na objem vody. Za druhé nevím, co znamená "speciální sůl". A za třetí nevím, proč do toho míchat Mrtvé moře (hustota jeho vody velmi pestrého složení je 1 240 kg/m³ (zdroj en:Dead_Sea#Chemistry_and_health_effects). Není to náhodou jen letákový blábol na přilákání zákazníků? Wikipedie není leták! Miraceti 12. 1. 2009, 15:16 (UTC)

dal jsem to pryc. Navic voda se solila az pozdeji - v prvnich tancich se pouzival dychaci pristroj (alespon tak to popisuje Richard Feynman v jedne ze svych knih) --Postrach 12. 1. 2009, 15:22 (UTC)
Dík. Já to odstraňovat nemůžu. Feynmana by to chtělo rozvést i v článku. Zmínka o tom je i na en. Miraceti 12. 1. 2009, 15:24 (UTC)
Az dojdu ke sve knihovne, dohledam a dopisu. --Postrach 12. 1. 2009, 15:28 (UTC)
Nedopíšu. Asi je to v To snad nemyslíte vážně. Zrovna tenhle díl jsem někomu půjčil (a ve vydání vyšlém za komančů zrovna tahle kapitola byla vynechána) --Postrach 12. 1. 2009, 19:00 (UTC)
Chtěl bych se vyjádřit k té hustotě. Možná kdybych uvedl hustotu vody v tisících kg na m3 tak by to bylo v pořádku, ale pro lepší představu jsem to uvedl v kg na litr vody. Vážení pánové ve vší úctě k Vám nevím kde jste přišli na to, že to je letákový blábol. Nečtěte jen wiki, ale studujte všeobecně. Já jsem těžil z provozního řádu schváleným hygienikem ČR což si myslím, že je nestranný člověk a nedělá reklamu tomuto zařízení. Hustota této vody je skutečně jako v Mrtvém moři dle Vaší informace 1,24kg/l a dle provozního řádu zařízení Floating může být hustota vody v rozmezí 1,26 - 1,3 kg/l což je jen nepatrný rozdíl.

Dále trvám na tom, abyste ten článek dali do původního znění, protože to co uvádíte, že se v minulosti používal dýchací přístroj by mohlo v současnosti čtenáře klamat. V současnosti to není pravda - pokud chcete toto v článku uvézt uveďte prosím datum od kdy do kdy se dýchací přístroj používal. A za další pokud budu chtít přilákat více zákazníků do svého Floatingu tak určitě nebudu uvádět odkaz na stránky výrobce kde je seznam jiných provozoven s floatingem a uvedu jen svoji. jde mi o to, aby ten člověk, který ve floatingu nikdy nebyl si udělal "obrázek" co to vlastně v současnosti je. Nejsem proti tomu napsat tam, že tam byl používaný dýchací přístroj, ale také tam napsat, že už to není pravda - má to smysl?--janakubickova 12. 1. 2009, 17:25 (UTC)

V článku prozatím zatím není žádná zmínka o dýchacím přístroji (to přijde do sekce historie). Minulý stav příliš připomínal nežádoucí propagační článek, proto by asi nebylo dobré se k němu vracet. Článek by měl co nejobecněji a nejseriózněji popsat tuhle technologii, ale neměl by vyznít jako pozvánka do kina. --Postrach 12. 1. 2009, 19:00 (UTC)
Ale hustota vody je zásadní informací, protože jinak je to obyčejná výřivka. A složení vody, to, že se tam přidává speciální sůl je také zásadní informací. Rád bych napsal druh, ale mohlo by to vyznít jako reklama na tento přípravek a ani nemám souhlas s výrobcem floatingu o zveřejnění přísad do lázně. Proto ten název "speciální sůl" a ne třeba "sůl".

Ohledně té "pozvánky do kina". Navštívil jsem několik článků o podobném zařízení na zahraničních wikipediích a je divné, že myslím že to bylo na wiki en jsou odkazy na stránky kde se prokliknu také na provozovatele.--janakubickova 12. 1. 2009, 20:35 (UTC)

Ad sůl: na několika floatingových webech se píše o síranu hořečnatém (epsomské soli). Nevím, jestli je to takové tajemství. Odkazy by měly být pro článek rozšiřující. Pokud je u nás podobně bohatý portál se spoustou informací, jako jsou ty odkazované z enwiki, může tu být. Ale neměl vy to být jen odkaz na reklamní stránku nebo seznam. --Postrach 12. 1. 2009, 21:29 (UTC)