Diskuse:Diskografie Ivety Bartošové

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

S jiným interperetem[editovat zdroj]

[1] Tomuto krkolomnému vysvětlení, proč nějakou informaci neuvést, nerozumím. Nejedná se přece o nějaké velké množství „sekundárních“ umělců, kteří by nějak odpoutávali pozornost čtenáře, ale pouze o jednoho člověka, který je ukryt pod souslovím "jiný interpret", navíc na něho vede přímý link. --Ladin (diskuse) 21. 5. 2014, 18:46 (UTC)

Ke skrytí linku na konkrétního interpreta není důvod.--Kacir 21. 5. 2014, 19:02 (UTC)
K údajně krkolomnému vysvětlení; diskutované jméno spoluautora je uvedeno v náležité sekci týkající se společných nahrávek (viz "Společná díla"). Diskografie zesnulé zpěvačky mj. obsahuje i jiné hudební tituly, jenž tato nahrála ve spolupráci se "sekundárními" vokalistami (jmenovitě Královny popu v Opeře s Březinovou, Csákovou, Vondráčkovou a Basikovou), kteří v úvodu článku jmenovitě nejsou zmíněny, a vám v tomto případě proto ani nechybí - nejspíš z důvodů i jiné mezery, co se týče "krycí problematiky" vámi diskutované témy, "navíc na úkor přímé linky", jež tuto věc dostatečně řeší. Pro vaši vyčerpávající informaci; diskutované album Knoflíky lásky nebylo vydavatelem oficiálně kreditováno Bartošové a Sepéšimu (ať už samostatně nebo třeba v jejich opačném pořadí), ale jejich společnému tělesu onehdy známem pod jménem Petr & Iveta (bez jejich příjmení). Kdyby jste si byli aspoň přečetli relevantní sekci, možná by jste nespoléhali na vlastnější detaily. Jinými slovy, v zájmu svých osobnějších preferencí vám uniká především encyklopedická přesnost díla i jeho (pseudo)tvůrců. Nicméně odhlédnouc od těchto faktů včetně dostatečných lingvistických termínů, všeobecný přehled slouží ke statistickým údajům diskutovaného předmětu, nikoli ke vztahovačným informacím podobného typu. Proto bych vás ve vašem vlastním zájmu poprosil, aby jste příště šetřili čas aspoň těch přispěvatelů, jenž dle názoru jednoho z vás nejdřív odvedli dobrou práci (ačkoliv sami nedokončili jinou jimi dříve načlou). Místo zbytečně vnucovaných názorů a vašich alibistických zásahů, ke všemu bez uvedení potřebných zdrojů pro takovou citaci, pracujte na samostatnějších výsledcích a bez zbytečné pozornosti článků, které vás v podstatě nezajímají, pouze trápí z vlastnějších autorských důvodů. Jinými slovy, díky za vaši vnucovanou návštěvu, protože díky ní jsem se dnes odstěhoval bez pozdravu a nechal vám na rozloučenou vaši kolektivní aneb (ne)kolegiální pravdu. MiewEN (diskuse) 22. 5. 2014, 00:46 (UTC)
Neřešíme zde „jiné hudební tituly a sekundární vokalisty“, ale pouze faktickou správnost a pravdivost vnitřního odkazu v jediné větě. Není důvod linkovat konkrétní osobu a v textu přitom odkazovat na obecný termín „jiný interpret“ [[Petr Sepéši|jiným interpretem]]. Buď je ta informace faktograficky správná, pak nechť je uveden přímo Sepéši, nebo je chybná, a pak by článek neměl žádný takový odkaz obsahovat, a to dokonce ani formulaci „jiný interpret“, pokud jím Sepéši nebyl (ale on zjevně byl). Přitom v „sekci Společná díla“ je výslovně uvedeno: Knoflíky lásky se Sepéšim. Takže, všechny výskyty informace týkající se shodné věci by měly být v článku uvedeny stejně. Nikoli, jednou jako „se Sepéšim“ a podruhé jako „s jiným interpretem“ a přitom linkovat právě Sepéšiho.--Kacir 22. 5. 2014, 01:50 (UTC)
Kdybys řešil "faktografickou správnost" tak vámi diskutovaná věta by musela obsahovat striktní formulaci "jenž nahrála s Petrem" (nikoli s Petrem Sepéšim, či se Sepéšim). A buď tak hodnej, zaváděj na svůj vlastní účet, protože v tebou výše zmíněné sekci je zcela jasně uvedena informace jak i v jakém pořadí jsou umělci díla kreditováni; že to vůbec zmiňuješ?! Dle tvého omezeného pochopení užití vnitřních odkazů by řekněme název Prahy jako takové musel být de facto v každé zmíněné věte každého članku pouze a výhradně "Prahou", nikdy řekněme "hlavním městem ČR". Tak si dle svých preferenčních znalostí dodělej "dosměrování" svých neexistujících wikilinek také v případě řadových alb diskutované interpretky, ať v tom máš pořádek (č)i v první řadě na té hlavnější straně a - v tom ideálnějším - se na jiné nespoléhej, ale je sám také nejdřív vytvoř i obsahově. Tak ať se ti daří líp. 85.71.17.69 22. 5. 2014, 03:32 (UTC)
On se ale za „Petrem“ skrývá právě Petr Sepéši, jedná se o jedinou osobu (stejně jako interpretka alba Iveta je Iveta Bartošová), takže vnitřní odkaz na tohoto umělce je správný a není důvod dvojakého přístupu – odkazovat na konkrétní osobu a současně se bránit ji uvést v textu, aby čtenář netušil, kam se kliknutím dostane. Navíc u daného alba níže pro změnu uvedení příjmení nevadí, což považuji za „trochu“ rozdvojený přístup. V tom je také rozdíl od té Prahy a hlavního města ČR, kdy čtenář ví kam odkaz míří, zatímco u obecného linku „jiný interpret“ bude těžko dovozovat, kam se vlastně prokliká. Musí tedy otevřít jiný článek, aby zjistil informaci, která má být viditelná přímo v daném textu. Druhou variantou je hledat jméno „jiného interpreta“ jinde v daném článku, taková sázka do loterie. Zdraví.--Kacir 22. 5. 2014, 04:23 (UTC)
Kdo se za jinými interprety "skrýva" nebylo z věcného, praktického, lingvistického či jiného hlediska důležité a ani tím vedlejším předmětem obecného výčtu diskografie, jenž se zabývá výhradně matematickými počty a rozdělením hudebních nosičů dle jejich základních žánrů, nikoli (spolu)autorstvím jednotlivých děl (navíc na úkor jiných umělců). Tuto problematiku ať řeší jim vyhrazené sekce neboli tvé neexistující odkazy na jejich hlavní články, nikoli ty vedlejší (opět na břímě jiných). Tak jsem rád, že jsi si posléze mohl uvědomit svou vlastní zaujatost víc sebou samým nežli technickými vymoženostmi či předmětem této jinak zbytečné diskuse, protože svou osobnější předpojatost si v tomto případě demonstroval také předčasným konsenzem (opět na účet nejmenovaných). O tom nakonec napovídá i skutečnost, že ačkoliv to už říkám třetíkrát, dosud jsi nebyl schopen dodělat tebou načlou práci v duchu svých vlastnějších (ne)praktických pravidel. Chápu, tam se ti tvá praxe už nehodí, tak díky onehdy za kompliment, ale pokud jde o mě, já na rozdíl od tebe "nesázím do loterie" - já pracuji samostatně, i když nelpím na svých pracnějších názorech, pouze je obhajuji tam, kde mi je chtěly odcizit na můj vlastní účet.
A ty, Ladine, nezačínej diskuse, pokud se ji záhy straníš ve vlastní prospěch a neumíš poděkovat aspoň svému druhému já, a to jsi se dožadoval vlastnějšího kreditu i jinde. Chápu, taky se ti to už nehodí, vždyť nejde o tebe, pouze o jedného sekundárního b...e. Tak si vypomáhajte sami, pánové. 88.101.4.61 22. 5. 2014, 23:43 (UTC)
Nedělejme z komára velblouda. Nemá smysl psát sáhodlouhé diskuse na téma jednoho odkazu. Důvody, proč v textu uvádět jméno odkazovaného článku, namísto nezjevného a neurčitého odkazu, jsem sdělil výše.
Wikipedie nepíše články stylem: „Kariéru … zahájila u jednoho hudebního vydavatelství, v němž natočila debutové 'studiové album' s jedním skladatelským triem“, ale snaží se čtenáři poskytnout jednoznačný odkaz na konkrétní článek už přímo v textu jako např. v Diskografii Kylie Minogue: „Kariéru … zahájila u hudebního vydavatelství PWL, v němž natočila debutové studiové album 'Kylie' se skladatelským triem Stock, odkud modifikovaná věta pochází. Na logický klam, co kdo měl kde udělat nebo neudělat bez souvislosti s tímto odkazem, reagovat nehodlám. Zdraví.--Kacir 23. 5. 2014, 00:25 (UTC)
P.S. Jinak je tato diskografie opravdu velmi dobře udělaná.--Kacir 23. 5. 2014, 00:31 (UTC)
Předpokládám, že diskutuješ už s Ladinem, protože strana, která nehodlá reagovat na souvislosti diskutované témy z důvodů její "vlastněji" (ne)preferovaných zásad, dle obecného pravidla nemá ani diskusi vést, natož očekávat laskavosti z druhé strany v jiném ohledu. Jo, chápu, v tomto případě si však vyhrazuješ právo nejen toho přednostního slova, ale i posledního. Tak si ho měj, ale beze mně. 88.101.4.61 23. 5. 2014, 01:18 (UTC)