Diskuse:Digitalizace

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele YjM v tématu „Rozcestník

Šablona Přesnost[editovat zdroj]

Dle mého, v článku se nepíše přesně o tom tématu, který se mi vybaví pod nadpisem. Digitalizaci televizního vysílání by bylo záhodno přesunout do samotného článku.--P.matel 13. 11. 2008, 20:03 (UTC)

Jistě, digitalizace jako proces je něco jiného, než převod analogového vysílání na digitální (zřejmě jen pro zjednodušení se obojímu říká stejně). Ale šablona {{Přesnost}} na to IMO není vhodná, protože jednotlivé části víceméně přesné jsou. Lepší je návrh na přesun části. --Packa 25. 1. 2009, 20:33 (UTC)

Rozdělení stránky digitalizace[editovat zdroj]

Vzhledem k tomu, že se za téměř 4 roky neobjevil žádný nesouhlasný hlas, provedl bych následující:

  1. Rozdělení stránky Digitalizace na dvě stránky Digitalizace signálu propojený s en:Digitizing a Digitalizace televizního a rozhlasového vysílání propojený s en:Digital television transition
  2. Změnu původní stránky Digitalizace na rozcestník

Kolarp (diskuse) 1. 9. 2012, 06:05 (UTC)

Ano, ty dvě věci spolu skoro nesouvisí. Jen porosím myslete na to, že digitalizace "signálu" se může týkat i obrazu. Zdraví --Sokoljan (diskuse) 1. 9. 2012, 17:33 (UTC)

Rozcestník[editovat zdroj]

Díky Rosenfeld~cswiki za úpravy! No, rozcestník to podle mě úplně není. Digitalizace sama o sobě význam má a krátký článek o ní obecně by na závadu nebyl. Ale klidně to zatím nechme takhle, určitě lepší než ta hrůza, co tu strašila :-) --YjM | dp 14. 1. 2019, 23:40 (CET)Odpovědět