Diskuse:Děravé potrubí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Kde se vzal název tohoto termínu? --9. 2. 2014, 20:34 (UTC), Utar (diskuse)

Děravé potrubí vypadá v češtině jako poměrně ustálený pojem, navíc je v článku použit na vícero místech. Co tedy na tento název článek přesunout? --9. 2. 2014, 20:36 (UTC), Utar (diskuse)

Jsem klidně pro, původně jsem myslela, že se tak heslo bude jmenovat, studentka zvolila anglický název. Nevím, jestli bude studentka reagovat, většina z těch, co absolvují kurz na wikipedii prakticky nepřispívají. Zatím je heslo pouze propojeno se dvěma dalšími variantami názvu - Děravé potrubí a Podtékající potrubí... --9. 2. 2014, 22:51 (UTC), MajkaDlo (diskuse)
Když zkouším hledat použití různých názvů na internetu, tak v češtině najdu jen děravé potrubí. Krom vašeho školního seznamu článků mi to při hledání podtékající potrubí dává jen samé potoky a splachovadla. Nálezů pro leaking pipeline je hodně, vypadá to ale, že všechny jsou v angličtině. Mimochodem, reference v práci Proč mladí lidé opouštějí českou vědu? Kateřiny Cidlinské (možný zdroj pro článek?) odkazují na dokument, který používá leaky pipeline.
Počkám ještě den dva, zda se zakladatel článku neozve. Zatím tedy vidím děravé potrubí jako hlavní název (existence doložena např. zde), s uvedením leaking (např. zde) / leaky pipeline (např. zde) jako dvě možné varianty v angličtině.
K podtékající potrubí: Ještě bych pochopil překlad protékající nebo prosakující, ale podtékající originálu podle mne neodpovídá a zdroj jsem zatím žádný nenašel. Mohlo by tedy použití tohoto překladu být doloženo referencí? Děkuji. S pozdravem --9. 2. 2014, 22:36 (UTC), Utar (diskuse)

Přesunul jsem z Leaking pipeline na Děravé potrubí. --Jvs 22. 4. 2014, 12:21 (UTC)