Diskuse:Děkanát Brno

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Někam by bylo vhodné uvést 3 exemptní farnosti (a ideálně také vložit nějaký popis tohoto typu farnosti do článku Farnost či do samostatného článku). Vzhledem k tomu, že všechny jsou na území Brna, začlenil bych je s patřičným upozorněním do zdejší tabulky a taky do navboxu brněnského děkanátu. --Harold (diskuse) 30. 7. 2013, 09:37 (UTC)

Exemptní farnost je ve skutečnosti jen jedna (Brno-dóm), sv. Michal a kapucíni jsou duchovní správy na území této farnosti (obdoba Brno-sv. Jakub a Brno-jezuité) - doporučuji toto zohlednit při vytváření tabulky. Do navboxu bych je nedával, nejsou součástí děkanátu, spíše v nějak oddělené části tabulky. OISV (diskuse) 30. 7. 2013, 10:26 (UTC)
Duchovní správy jsem v tabulce připojil ke svým farnostem, takhle je to podle mě přehlednější. Brno-dóm jsem uvedl samostatně, odděleně jsem ji zamýšlel vložit i do navboxu -> takto Wikipedista:Harold/Šablona (zároveň bych tam opět přesunul správy ke svým farnostem). --Harold (diskuse) 30. 7. 2013, 11:57 (UTC)
ad navbox: Možná bych to ještě výrazněji oddělil, viz současná podoba na mém písku, exemptní farnost jsem tam vložil do zápatí formou věty.
Ještě si nejsem jistý těmi názvy u Leopolda a kapucínů. Název "Hospitálský řád sv. Jana z Boha Konvent sv. Leopolda v Brně" (obdobně kapucíni) je vlastně složen ze dvou částí - názvu řádu a určení konkrétního konventu. Pokud to dobře chápu, tak ta správa je spadá pod konvent, nejedná se o nějakou další instituci. Tedy jestli by nebylo lepší odkazovat na články o klášterech (Klášter kapucínů (Brno) a Klášter milosrdných bratří (Brno)). --Harold (diskuse) 30. 7. 2013, 14:51 (UTC)

Dobrý den, také jsem narazil na tento problém a přikláněl bych se k řešení, že v případě Leopolda a kapucínů by neměly existovat samostatné články o „duchovní správě“, protože se ve skutečnosti o duchovní správu („kvazifarnost“) nejedná, byť ten klášter její funkci vlastně plní, nýbrž aby se příslušné údaje nacházely v článcích o dotčených klášterech. Současně však považuji za vhodné, aby na články o těchto dvou klášterech, které jsou jakýmisi „kvaziduchovními správami“ či „kvazikvazifarnostmi“, bylo odkazováno z článku o děkanátu Brno i ze šablony tohoto děkanátu. Hezký den přeje Fagnes (diskuse) 22. 2. 2014, 17:51 (UTC)