Přeskočit na obsah

Diskuse:Cykasorosty

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vůbec tomu nerozumím, ale zatím jsem odstranil smazat, neboť článek v historii zjevně obsahuje část kterou by to bylo možné nahradit. Koukám na en, es a de a tam taky mají přesměrování z oddělení na třídu. Takže přesměrování nemusí být úplně špatně. --Li-sung 13:05, 19. 9. 2007 (UTC)

Protože oddělení Cycadophyta obsahuje jen jednu třídu, Cycadopsida, navrhuji přesměrovat tuhle stránku na cykasy. Dělá se to tak u všech monotypických taxonů, tak proč ne i tady? Proč mít dvě stránky o stejné skupině druhů? Benetity se sem přece už neřadí... co vy na to - prosím o vyjádření, jinak to přesměruji sám. --Vojtech.dostal 10:04, 22. 3. 2008 (UTC)

Apropo, mezitím, jsme si s Donem Pedrem ujasnili, že monotaxony mohou být přesměrovány. Doporučoval bych požádat Pedra o vyjádření a případně obnovit přesměrování. Co se týče jiných wikipedií - to pro nás není určující - nejsme opice.--Juan de Vojníkov 11:32, 22. 3. 2008 (UTC)

Dobrá, a je také dohodnuto nějaké závazné pravidlo, z jakého taxonu na jaký se to bude přesměrovávat? Navrhuji přesměrovávat vždy na ten nejčastější taxon, v tomto případě jednoznačně cykasy. Jiná pravidla založená na tom, jak vysoko je daný taxon v systematice, jsou kontraproduktivní, vznikaly by články s různými podivnými jmény, které nikdo nezná. Můžeme pořádat Dona Pedra o vyjádření, ale v tomto případě je to podle mě jasné. --Vojtech.dostal 11:36, 22. 3. 2008 (UTC)

Prosimtě, na to není třeba žádné závazné pravidlo. Stačí když WikiProjekt Klasifikace Biologie vydá doporučení, tak jak to chodí. Jinak ano, jsem pro přesměrování na Cykasy - tam by měl být ale oddíl o taxonomii, kde by mělo být vystvětleno co to cykasorosty jsou. Jinak teď myslím, že se obejdeme již bez Dona Pedra.--Juan de Vojníkov 11:43, 22. 3. 2008 (UTC)

OK, myslel jsem doporučení, to je jen terminologie :). Jdu na to. --Vojtech.dostal 13:47, 22. 3. 2008 (UTC)

presmerovani[editovat zdroj]

teto debaty jsem si vsiml nejak pozde, ale jsem pro presmerovani na Cykasy. koneckoncu tento clanek jsem zrizoval jen proto, ze jsem k tomu byl vyzvan - take mi to prislo nadbytecne....

Navíc - to same presmerovani ted udelam u Cycadales --PeregrinusX 15:05, 22. 3. 2008 (UTC)

Tak to se omlouvám, jestli jsem tě k tomu vyzíval já.--Juan de Vojníkov 19:16, 22. 3. 2008 (UTC)

to je v pohodě :-) me to aspon donutilo k hledani informaci proc to deleni vypada zrovna takhle. --PeregrinusX 08:28, 23. 3. 2008 (UTC)