Diskuse:

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Mykhal v tématu „Nedoložené použití v Abcházštině

Nedoložené použití v Abcházštině[editovat zdroj]

V článku se tvrdí že onen znak C̆ (C s obloučkem) se používá v Abcházštině a za něj může být přepisován znak Ҽ. Doklady ale chybí.

Zmínka o znaku C̆ jako možné variantě znaku Ҽ není na anglické stránce o Abcházské abecedě, ani ruské stránce o Abcházské abecedě, ani dokonce na abcházské stránce o Abcházské abecedě. Všude tam je Ҽ (údajná varianta C̆) uvedena jako základní znak, kde jako možný přepis je uvedeno klasické č, případně ĉ).

Existuje však francouzská stránka o znaku C̆, ale ta se o abcházštině nezmiňuje, podobně jako info položky znaku C̆ na fr:ISO_9.

Fulltextem C̆ na ru wiki nalezeno 2x, v obou případech jako překlep klasického Č (opraveno: 1, 2). Malé c̆ lze najít fulltextem asi 4× na en wiki, ve všech případech jako zjevný překlep přepusi slovanských jmen (pokud ještě nebylo opraveno).

Mykhal (diskuse) 30. 10. 2017, 13:10 (CET)Odpovědět

Tak jsem se zřejmě zmýlil či minimálně překoukl. Na zmíněné fr:ISO_9 je toto doloženo, ale já jsem tu tabulku omylem či rychločtením považoval jako složenou ze dvou nezávislých, sloupců. Dodatečně jsem teď si všiml, že toto doložil i samotný autor v naší diskusi (ale nebyl jsem pingnut). Takže jsem aspoň opravil matoucí formulaci. @Awewewe:Mykhal (diskuse) 30. 10. 2017, 13:31 (CET)Odpovědět