Diskuse:Bohemians Praha 1905

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele Mormegil v tématu „Nástupce jednoho pražského klubu?!

Přesměrování z článku FC Bohemians Praha[editovat zdroj]

Zdravím. Rád bych znal názory ostatních na toto přesměrování. Osobně mám pocit, že se název Bohemians 1905 vžil natolik, že pokud někdo hledá FC Bohemians Praha, má ve skutečnosti na mysli bývalý střížkovský klub FK Bohemians Praha (aneb jen málo lidí rozeznává zkratky před samotným názvem). Proto by mi přišlo logičtější, kdyby přesměrování z FC Bohemians Praha vedlo na FK Bohemians Praha a ne sem. Alternativně by tam mohl být samostatný článek pojednávající o klubu, který je momentálně v konkursu a jehož jménem vystupuje Vejsada.--Quelhar 10. 6. 2009, 19:41 (UTC)

Karel Výrut[editovat zdroj]

Zdravím a doufám že článek zesnulého Karla Výruta bude obnoven,sice bylo zablokována i část která nepochází od něho,ale vše je napsáno se souhlasem listů Prahy10,i jsem musel dílo editovat,protože v originál textu jsou díky špatnému kodování chyby článek je brán jako hold tomuto člověku,který se historii vršovické kopané vždy věnoval s plným nasazením a díky němu máme tyto informace. A pokud ne,upravený článek je uložen a bude holt použit jinde,nenechám dílo tohoto skvělého člověka v zapomenutí. S pozdravem Láďa

Pokud autor zemžel před více jak 70 lety pak jej lze obnovit - to ale zjevně není tento případ. Autorská práva k němu mají pravděpodobně dědicové jeho autora, tedy Karla Výruta - je mi moc líto, bez jejich svolení zde zůstat opravdu nemůže. ** MiroslavJosef 7. 10. 2009, 14:03 (UTC)
Navíc upozorňuju i na neencyklopedický styl, viz Wikipedie:Encyklopedický styl . Text je to jistě zajímavý ale do encyklopedie se nehodící. --Jowe 7. 10. 2009, 14:14 (UTC)

Nástupce jednoho pražského klubu?![editovat zdroj]

Tak opravdu marně přemýšlím kterého. V úvahu připadá asi jedině někdo z trojice Sparta, Slavia, Viktorka Žižkov, ale fakt mě nenapadá kterého z nich by mohla být Bohemka nástupcem... Co přesně tím je tedy myšleno? "Bohemians Praha 1905 je nástupce jednoho z tradičních pražských fotbalových klubů." - proč autor nechává čtenáře takto tápat a nejmenuje konkrétně kterého? V encyklopedii by asi mělo být uvedeno jasně kterého klubu.

Ještě mě dodatečně napadlo, jestli autor nemyslel Bohemians ČKD Praha (ale to byl spíš jen jiný název, nedá se mluvit o tom, že by současná Bohemka byla nástupcem Bohemians ČKD Praha). Ale to by pak i aktuální kluby Slavia či Sparta byly nástupci "jednoho z tradičních pražských fotbalových klubů"...

– Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel 90.181.151.2 (diskusepříspěvky) 13. 3. 2014, 13:16‎

Ad aktuální změna: Ono to není tak jednoduché. Fanoušci Bohemky se jistě rádi tváří, že jedině jejich B1905 je ta pravá a správná Bohemka, ale z hlediska NPOV to ani zdaleka není tak jednoznačné. B1905 je klub/organizace zcela nově založená v roce 2005, která posléze převzala (za komplikovaných/nejasných okolností, ale to tu nemusíme rozebírat) práva „původního“ FC Bohemians. IMHO by ale nejlepší bylo tohle nerozebírat v první větě (máte pravdu, že definovat oddíl jako nějakého „nástupce“ je dost podivné), tam prostě a jednoduše dát, že „Bohemians Praha 1905 je pražský fotbalový klub.“ (cf. třeba AC Sparta Praha) a informace o sporech, následnictví atd. řešit dále v článku. --Mormegil 8. 4. 2015, 17:30 (CEST)Odpovědět

Mimochodem víte, že se na oficiálních stránkách B1905 nehlásí a myslím, že ani v minulosti nehlásila ke Kotvě jakožto dřívějšímu. Za rok založení tedy považují až rok 1905, chápu to tak, že je Kotva pro ně jiný klub. Co vy?