Diskuse:Abd-ru-shin

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Externí odkazy na dílo[editovat zdroj]

Externí odkazy jsem alespoň prozatím odstranil, dokud někdo nevyjasní, jak je to s jejich autorskoprávním statusem. Jelikož Oskar Ernst Bernhardt zemřel v roce 1941, stane se jeho dílo volným až 1. ledna 2012, zatím stále podléhá autorskoprávní ochraně. Opravdu odkazované weby mají právo zcela volně dílo šířit na internetu? Pokud ne, na takové stránky bychom odkazovat neměli. --Mormegil 28. 11. 2009, 18:37 (UTC)

V článku Poselství Grálu je citován nález soudu ohledně autorských práv. Stránky abdrushin.cz uveřejňují nový český překlad díla Poselství Grálu. S autorem tohoto překladu se osobně znám a autor překladu UDĚLIL SOUHLAS k uveřejnění tohoto překladu na internetu. Pokud bude třeba zprostředkuji správcům wikipedie s tímto autorem kontakt. Plamen 29. 11. 2009, 12:49 (UTC)
Další externí odkaz Abdrushin - kdo byl autor díla Ve Světle Pravdy? nijak neporušuje autorský zákon, protože jsou zde uváděny informace o díle a jsou zde pouze odkazy na několik kapitol z díla. Plamen 29. 11. 2009, 14:16 (UTC)
Odkazované weby nejsou jediné. Zde je odkaz na vydavatelství Edition Bernhardt, jenž Poselství Grálu vydává knižně již 10 let. Hnutí Grálu se s tímto vydavatelstvem pokoušelo soudit, avšak bez úspěchu. Proherb 29. 11. 2009, 14:37 (UTC)

Ty uváděné informace se mi zdají zhusta dosti podezřelé (např. tvrzení, že se dílo stalo volným, protože držitel autorských práv zemřel bez dědiců, by přinejmenším v ČR neplatilo – vizte odúmrť), ale tak jako tak to vypadá, že to je přinejmenším nejistá záležitost, tedy že se nejedná o zjevné porušování autorského práva, které bychom byli schopni ověřit (a dalo by se to od nás očekávat), takže nemám nic proti případnému vrácení odkazů do článku; jen bych prosil o zvážení, které z nich mají opravdu encyklopedickou hodnotu (vizte Wikipedie:Externí odkazy). --Mormegil 30. 11. 2009, 19:03 (UTC)

V posledních letech česká religionistika upustila od poněkud kousavého tónu článků o náboženských směrech, s nimiž sám autor článku nesouhlasí, a přešla k věcnějšímu tónu. Viz i současná čísla http://www.dingir.cz/. K tomu se vztahuje editace 28. 9. 2010. Jana.Strakova 28. 9. 2010, 09:26 (UTC)