Diskuse:Želva mapová

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Vachovec1 v tématu „Přesnost

Přesnost[editovat zdroj]

O čem tenhle článek vlastně je?

  1. Želva mapová je želva s binomickým jménem Graptemys geographica.
  2. Želva s binomickým jménem Graptemys pseudogeographica má "oficiální" český název želva mississippská. Želva mapová je v tomto případě české synonymum.
  3. Želva mississipská má dva poddruhy: G. p. pseudogeographica a G. p. kohnii, přičemž ten druhý je česky želva mississippská Kohnova.

A teď znovu: o jakém konkrétně taxonu je tento článek? Provázaná WD položka patří poddruhu G. p. kohnii. Zatím jsem vyhodil z taxoboxu mapu rozšíření, jelikož ta se týkala "skutečné" želvy mapové, tj. druhu Graptemys geographica.

Za další: silně pochybuji o přirozeném výskytu kterékoli ze zmíněných želv v Georgii, neboť to je na východním pobřeží USA daleko od povodí Mississippi. Ani mapy výskytu z Commons k oběma druhům nic takového neukazují:

Další informace jsem podrobněji nestudoval, ale může v nich být podobný zmatek. --Vachovec1 (diskuse) 19. 12. 2017, 14:36 (CET)Odpovědět

Poznámka: taxobox jsem zatím upravil tak, aby odpovídal propojené položce Wikidat, tj. poddruhu Graptemys pseudogeographica kohnii. --Vachovec1 (diskuse) 19. 12. 2017, 18:57 (CET)Odpovědět