Diskuse:Želinský meandr

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Chmee2 v tématu „Návrhy na vylepšení hesla v rámci spolupráce se studenty PřF UK

Návrhy na vylepšení hesla v rámci spolupráce se studenty PřF UK[editovat zdroj]

Dobrý den, předně velice děkuji za napsání pěkného hesla. Níže připojuji návrhy na vylepšení hesla:

  • bude potřeba vypsat historii území do samostatné sekce. Například z této stránky vidím, že území bylo přehlášeno, o čemž v současnosti v hesle není žádná zmínka. Také by bylo dobré zmínit, jestli území bylo před vyhlášením nějak využíváno a pokud ano, jak a kým.
  • zvážil bych, jestli nepřidat do sekce přírodních podmínek informaci o tom, jak to vypadá s režimem vodního toku v prostoru chráněného území. Je vodní tok v této části regulován či je mu poskytnuta volnost? Kolísá často vodní hladina či nikoliv? Proudí zde významně voda či sem zasahuje hladina vodní nádrže? Jsou to informace, které čtenáři napoví, jak se meandr vyvíjí (což je trochu zmíněno v sekci ochrana).
  • V sekci ochrana se nachází věta "Zachování chráněných biotopů v příznivém stavu." Moc nedává smysl. Asi by bylo lepší napsat například "Cílem ochrany tohoto území je zachování chráněných biotopů v příznivém stavu."
  • nedostatečné ozdrojování článku - co osobně vidím jako obrovský problém současné podoby článku je to, že článek vychází v podstatě jen z plánu péče, který je místy doplňován druhým zdrojem. To mi nepřijde vhodné a ani dostatečné. Bylo by záhodno, abyste se pokusila dohledat další zdroje a článek dle nich rozšířila/upravila. Použití jen jednoho hlavního zdroje totiž svádí k tomu, že byste snadno mohla sklouznout k opisu tohoto zdroje...

S pozdravem --Chmee2 (diskuse) 21. 12. 2016, 19:41 (CET)Odpovědět