Diskuse:Českojiřetínský spolek

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Domnívám se, že řešením by mohlo být sloučení do článku Český Jiřetín se zachováním přesměrování. Klidně i jako samostatná kapitolka o dvou, třech odstavcích o sdružení a jeho činnosti. --Harold (diskuse) 7. 11. 2012, 13:14 (UTC)

Dobrý den, děkujeme za Váš komentář. Naši komunikaci jsem přednesl na včerejším zasedání sdružení. Bylo dohodnuto, že se pokusíme dodat Vámi požadované reference. V případě, že je nebudeme mít k dispozici, bylo vedením sdružení konstatováno, že ČJS nebude usilovat o spojeního našeho jména s Wikipedií (což bych já - jako "fanda" Wikipedie - považoval osobně za škodu). Variantu přesměrování bych s Vámi rád projednal (po dohodě s kolegy) v krajním případě - problém zde vidím pouze v tom, že činnost ČJS překračuje hranice zmiňované obce Český Jiřetín. Organizace se svými projekty stala/stává subjektem spíše s regionálním (nikoli pouze lokálním) působením. Děkuji a zdravím. Steinbock19 (diskuse) 7. 11. 2012, 16:37 (UTC),
No, konstatovat ve sdružení můžete cokoliv, ale pro Wikipedii to je irelevantní. :-) Myslím si, že sloučení by bylo nejlepší řešení pro všechny, informace by byly zachovány, přesměrování by čtenáře dovedlo na správné místo. Vaše činnost možná přesahuje hranice obce, ale jednak jmenujete se po ní, vydáváte její ročenku a máte v ní oficiální sídlo. --Harold (diskuse) 7. 11. 2012, 17:04 (UTC)
Ano, chápu, co píšete. Zejm. po komentáři ještě jednoho wikipedisty (a po četbě různých diskusí, které jsem dříve neměl důvod studovat) jsem si musel trochu poupravit své mylné (a možná spíše pozitivisticky naivní) dojmy o prostředí a vztazích lidí při vzniku tak impoznatního díla, jakým je volná encyklopedie. V rámci sdružení si určitě můžeme max. jen tak povídat věci, které jsou pro Wikipedii irelevantní :-) - jistě - nicméně mělo-li by být naše jméno spojeno s texty různých komentářů, které nepovažujeme za odpovídající naší situaci, poprosíme Vás raději o definitivní smazání jakékoli zmínky o nás na Wikipedii. Mě osobně by to sice mrzelo, ale beru to jako posun v poznání skutečného běhu věcí :-) Přeji Vám pěkný večer a přeji, ať se Vám daří. Steinbock19 (diskuse) 7. 11. 2012, 18:04 (UTC),
Ono "volná encyklopedie" holt neznamená anarchii, nějaká pravidla tu prostě jsou. K těm irelevantním věcem, zřejmě došlo k nepochopení. Myslel jsem to tak, že "vedení sdružení může konstatovat, že ČJS nebude usilovat o spojení svého jména s Wikipedií", můžete projednávat ve sdružení variantu s přesměrováním, ale výsledek takového konstatování/jednání není pro Wikipedii ani nikoho zde nijak závazný. Verzi s přesunutím relevantního obsahu do článku o obci, kde by mohla vzniknout krátká kapitolka o činnosti sdružení (vždyť ani v současném článku není vlastně o jeho činnosti nic konkrétně napsáno!), jsem předložil jako alternativu, pokud by nebyla doložena encyklopedická významnost spolku. Stále si myslím, že je to nejlepší řešení pro všechny. --Harold (diskuse) 7. 11. 2012, 20:16 (UTC)