DinoPark Bratislava

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
DinoPark Bratislava

DinoPark Bratislava je zábavní a vzdělávací atrakce vhodná pro rodiny s dětmi všech věkových kategorií a školní exkurze. Nachází se v lesním údolí s potokem na ploše o velikosti 5 ha. Přibližně 50 modelů prehistorických zvířat v životních velikostech instalovaných v 25 scénách je zde k vidění v prostředí, ve kterém pravděpodobně obývala naši planetu před více než 65 miliony let. Modely jsou vyráběny speciální patentovanou technologií na základě aktuálních vědeckých poznatků a nalezených fosílií.

Vedle paleontologicky věrných modelů dinosaurů (statických i robotických) se návštěvníci mohou seznámit s informacemi o jednotlivých druzích, o vývoji života na Zemi, pohybu kontinentů apod., vše zábavnou a atraktivní formou.

Součástí DinoParku Bratislava je i Dětské paleontologické hřiště, naučná stezka a další atrakce. Unikátem světového významu je v DinoParku umístěná živá druhohorní rostlina Wollemia nobilis, která na Zemi rostla před 175 miliony let.

V DinoAquariu, 3D kině, je v celodenní smyčce promítán speciálně natočený panoramatický film. Ve stylu druhohor je upravena také prodejna suvenýrů DinoShop, občerstvení DinoCafé i DinoGril.

DinoPark Bratislava je propojený s Bratislavskou zoologickou zahradou, obě zařízení mají společné vstupné a patří mezi nejvýznamnější slovenské turistické cíle.

Související články[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]