Digsby

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Digsby
VývojářdotSyntax, LLC.
Aktuální verzeBuild 92 (11. červenec 2012)
Operační systémWindows, Mac OS, Linux
Vyvíjeno vwxPython
Typ softwaruInstant messaging klient
LicenceProprietární
Webwww.digsby.com
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Digsby je multiprotokolový IM klient vyvíjený firmou dotSyntax. Je napsán ve wxPythonu a používá vykreslovací jádro WebKit. Kromě několika komunikačních protokolů podporuje i plnohodnotné ovládání vaší e-mailové schránky a přijímá upozornění ze sociálních sítí Myspace, Facebook a Twitter. Byl vydán pod proprietární licencí a je volně ke stažení. Pro používání Digsby je potřeba se zaregistrovat - buď při instalaci nebo přes webové rozhraní.

Charakteristika[editovat | editovat zdroj]

E-mail[editovat | editovat zdroj]

Digsby podporuje POP3 a IMAP protokoly, díky tomu máte přehled nad většinou emailových schránek. Navíc má přednastavené známé emailové poskytovatele - Yahoo!, AOL Mail, Gmail, Hotmail. Na příchozí emaily vás po nastavení vaší schránky upozorňuje malé vyskakovací okno v rohu obrazovky. Digsby také umožňuje odesílání emailů přímo ze svého okna, aby omezil zdlouhavé načítání a přihlašování do emailové schránky přes prohlížeč.

Sociální sítě[editovat | editovat zdroj]

Klient se stará i o vaše účty na sociálních sítích:

  • Myspace: aktualizace profilů vašich přátel, statusů a soukromých zpráv. Zajišťuje rychlý přístup k mnoha částem vašeho Myspace účtu (profil, domovská stránka, blog, atd.)
  • Facebook: informuje o změnách v profilu u vašich přátel
  • Twitter: dovoluje jednoduché potvrzování nových "tweets" a prohlížení "tweets" vašich přátel. (tweet = je zpráva poslaná z Twitteru)

Na podpoře dalších sítí se pracuje.

Seznam kontaktů[editovat | editovat zdroj]

Digsby umožňuje uživatelům několika způsoby měnit svůj seznam kontaktů. Řazení jmen podle mnoha kritérií a změna skinů pro osobitější vzhled je již samozřejmostí. S Digsbym je navíc možné rychle a jednoduše měnit svůj status. Uživatelé si také mohou nastavovat upozornění na různé události - přihlašování a odhlašování kontaktů, upozornění na příchozí zprávy nebo soubory, apod. Podporuje i metakontakty známé hlavně z Trillianu. Seznam kontaktů, nastavení účtů, widgety a předvolby aplikace to vše se ukládá na Digsby server a při přihlášení na jiném počítači jsou tato data znovu načtena a Digsby klient se pak chová stejně jako u vás doma.

Ukládání konverzací[editovat | editovat zdroj]

Digsby dokáže ukládat historii konverzací do html souborů, později do nich můžete nahlížet přes "Past Chat Browser". Při přechodu na Digsby klienta se nemusíte bát ztráty starších konverzací, UFGrayMatter, jeden z uživatelů Digsby totiž vytvořil tzv. Digsby Log Converter, který umožňuje import logů z ostatních instant messengerů - Trillian, AIM, Miranda, Yahoo!, MSN, Gaim anebo Pidgin.

Podporované protokoly[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]