Colorblends

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Colorblends
Základní údaje
Datum založení1912
Adresa sídlaBridgeport, Spojené státy americké
Charakteristika firmy
Oblast činnostikvětinářství
Identifikátory
Oficiální webwww.colorblends.com
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Poštovní zásilka Colorblends s květinovými cibulemi

Colorblends je distributor květinových cibulí se sídlem v Bridgeportu. Společnost byla založena v Nizozemsku rodinou Schipperů v roce 1912. Colorblends je největší holandský zásilkový prodejce cibulí tulipánů se sídlem ve Spojených státech.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Na webových stránkách společnosti se uvádí, že společnost Schipper & Company začala podnikat v Nizozemsku v roce 1912. Cornelis Schipper přesunul společnost do Spojených států po druhé světové válce.[1] Cornelis Nicolaas Schipper se narodil v rodině pěstitelů tulipánů. V roce 1947 emigroval do Spojených států a když dorazil, půjčil si 1000 dolarů a koupil si auto. Jezdil po různých městech a získával objednávky na květinové cibule. Obsluhoval květinářství a velkoobchodní pěstitele.[2] Colorblends je ve vlastnictví společnosti Schipper & Company USA, kterou vlastní Tim Schipper.[1][3]

Muzeum[editovat | editovat zdroj]

Colorblends je jedním ze zakladatelů Amsterdam Tulip Museum v Nizozemsku.[4] Colorblends je největší holandský zásilkový prodejce cibulí tulipánů ve Spojených státech.[4]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Colorblends na anglické Wikipedii.

  1. a b Colorblends Our Roots…Are Bulbs [online]. Schipper & Company U.S.A. Inc [cit. 2022-11-23]. Dostupné online. 
  2. Cornelis Nicolaas Schipper, 101. newcanaanite.com. NewCanaanite, 29 April 2019. Dostupné online [cit. 23 November 2022]. 
  3. HIGGINS, Adrian. Planting bulbs offers a bit of hope for better things to come. Even this year.. www.washingtonpost.com. The Washington Post, 21 October 2020. Dostupné online [cit. 23 November 2022]. 
  4. a b Tulip Museum in Amsterdam [online]. Amsterdam [cit. 2022-11-20]. Dostupné online.