BNP Paribas Real Estate

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
BNP Paribas Real Estate
Základní údaje
Právní formasociété par actions simplifiée
Datum založeníúnor 2001
Adresa sídlaPaříž, Francie
Charakteristika firmy
Oblast činnostičinnost centrály
Mateřská společnostBNP Paribas
MajitelBNP Paribas
Některá data mohou pocházet z datové položky.

BNP Paribas Real Estate je specializovaná divize francouzské finanční skupiny BNP Paribas. Společnost působí ve 40 zemích světa prostřednictví vlastních poboček a aliancí. BNP Paribas Real Estate poskytuje služby v oblasti komerčních i residenčních nemovitostí. Jedná se především o Property Development, Transakce, Oceňování, Consulting, Property Management a Investment Management.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Obchodní banka BNP Paribas vznikla v roce 2000 fúzí Banque Nationale de Paris (BNP) a Paribas. Oba subjekty měly svá oddělení zabývající se nemovitostmi. Ta se následně restrukturalizovala do samostatné property divize, která nesla od roku 2001 jméno BNP Paribas Immobilier a následně od roku 2009 již současný název BNP Paribas Real Estate.

Zahraniční expanze byla zahájena v roce 2004 převzetím společnosti Atisreal. Dnes působí BNP Paribas Real Estate ve 40 zemích světa prostřednictví vlastních poboček a aliancí.

Zastoupení v České republice[editovat | editovat zdroj]

V České republice působí BNP Paribas Real Estate od roku 2010 prostřednictvím vlastní kanceláře, která poskytuje služby v oblasti property managementu.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]