Wikipedista:Radouch/Prac

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Takže jak jsem psal už před pár dny výše, tak jsme se s Madlou domluvili na tom, že Společnost a Kulturu zase rozdělíme. Nikdo neprotestoval, tudíž si dovolím navrhnout nějaké rámcové rozdělení kategorií. Vycházel jsem z výše uvedeného návrhu kolegy Birdy (jemuž také patří autorství leckterých poznámek v textu, převzatých metodou copy & paste), současného stavu, svého rámcového návrhu struktury kategorií, diskuse o sexu na Wikipedie:Pod lípou (návrhy) apod. Nebyl jsem ale schopen např. stav současného stromu kategorií monitorovat průběžně, takže je dost pravděpodobné, že jsou zde větší či menší odchylky, které v návrhu nejsou řešeny. Rozhodně to není nějak ucelený návrh a pevně doufám, že se Společnosti i Kultury chopí někdo povolanější: předkládaný návrh umožňuje jakž takž hesla a kategorie provizorně utřídit, aby nedělaly příliš velký bordel v jiných částech stromu kategorií, ale nějaký kýžený stav to rozhodně není.

Návrh se ještě pokusím příležitostně vylepšovat, ale již nyní má myslím smysl o něm diskutovat. Pokud nebude velkých námitek, tak se nejprve (cca ve čtvrtek) asi pustím do sloučení Zábavy a Volného času.



Problémy a rezidua:

  • Spoustu pojmů ze Společnosti si doufám vezme Madla do Politiky či Politologie
  • Kategorie:Schopnosti - zatím prázdná kategorie, ale hodil bych ji spíš někam pod *Člověka?
  • Botanické aj. zahrady - na en: ani jinde to do Zábavy apod. neřadí. Možná to vyhodit odsud úplně a nechat jen v botanice a případně v muzeích (kam to na en: naopak řadí). Eventuálně to prostě ponechat ve Zábavě a volném čase jen tak.
  • Kategorie:Setkání - navrhuji její obsah přesunout do Kategorie:Akce a pak smazat (časem, až kategorie Akce nabobtná, se samozřejmě nějak dále rozčlení).