Wikipedista:MártyZfpd/Fénix ProDabing

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Fénix ProDabing (dále jen FPD) je česká zájmová a nezávislá dabingová skupina, která vznikla v roce 2011 (01.10.2011) z některých členů bývalé PerlaGroup.

Zabývá se dabingem her, miniseriálů a filmů které jsou ke shlédnutí na YouTube nebo na jejich internetových stránkách. Jejich cílem je přinášet kvalitní dabing do her a multimediálních děl které jim přijdou zajímavé, a dalším lidem tak zprostředkovat srozumitelný zážitek z díla. Skupina má aktuálně (29.4.2020) 47 členů, ovšem to nejsou jen dabéři, k členům se počítají také všichni zvukaři, úpravci textu, IT správci a překladatelé. FPD dabují hlavně přez internet, na svém webu mají vlastní "dílnu" kde se veškerá komunikace mezi členy a práce odehrává. Nacházejí se příležitostně na různých akcích či workshopech kde si lze vyzkoušet "dabing na zkoušku".


Díla[editovat | editovat zdroj]

Mezi jejich slavnější díla patří Kyanid a Štěstí, Jak to mělo skončit (HISHE), Robot Chicken či Otravný Pomeranč. Z her treba dabing Half-Life či Hafl-Life 2. Taktéž jsou dabéry většiny animací od MadmenPictures


Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]