Wikipedista:Haslingerová Ivana

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den,

promiňte, že jsem se nepředstavila když jsem se pokusila zadat článek o Jiří Pancíř objevitel Topologické metody. Nevěděla jsem o tom jak to na Wikipedii chodí. Děkuji, že jste mne přijali jako uživatele. Abych to rychle napravila, dávám níže svůj životopis z Who is Who z 3.5.2005 i mého mažela Jiřího Pancíře ze 28.2.2002, o němž nyní píši článek do Vaší encyklopedie. K napsání článku mne přivedlo to, že jsem otevřela vědeckou encyklopedii ResearchGate na Googlu. Zadala jsem: researchgate.net/scientific-contribution/J.Pancir a výsledek z webu byl J.Pancíř's research works Rice University,TX and other places a pod tím stálo : výsledek z webu J.Pancíř's 47 research works with 666 citations and 322 reads, including: Topological study of crack growth on iron crystal. Zjistila jsem pod jeho jménem citace jeho a mnohdy i mých společných prací s ním vyhledané robotem z prací jiných, kteří ho citují. Pak jsem zjistila, že jsou tam jeho doktoranti a studenti i kolegové a zahanbila jsem se, že jsem mu tam nedala životopis. On již to, bohužel udělat nemůže.

Rozhodla se to napravit. Při prohlídce jeho pozůstalosti jsem nalezla mnoho dokladů, vím že na to musí být vše doloženo a začala psát. Výsledkem byly dva článku v naší revui Fragmenty (www.fragment.cz) Jiří Pancáíř první polistopadový disident souzený na §103 a Pancíř objevitel Topologické metody.

Při psaní jsem si vše v hlavě po téměř 50 letech dala dohromady a připomněl si krásnou dobu kdy začala jeho metoda fungovat. Sám nevěřil svým očím. Já také ne. Ale byl to prostě fakt. Byla to doba normalizace a přitom ho zvali do USA, Švýska o Německu nemluvě. A když jsem viděla, že ještě nyní ho hledají roboti, tak jsem si řekla, že možná mně nechal Bůh ještě na chvíli tady, abych dokončila vzpomínku na něj. Poplakala si a pak jsem si řekla, že zkusím vše nejdřív ve Vaší české encyklopedii. Už jsem nekonečně let nepotřebovala angličtinu a česky se vše dělá lépe. Jen abyste mi věřili, tak Jiří Pancíř je uveden : https://www.researchgate.net /scientific-contributios/J-Pancir-2012998513. Je přihlášen v Research na Login: pancir@ fragmenty.cz, na Googlu: Jiri Pancir, pancirj@gmail.com. Podobně jsem se našla i já. Je až strašidelné jak každého znají přes ty roboty až v Americe :-)

Nyní tedy posílám naše životy ve zkratce, abyste mi věřili, že žiji a nevymýšlím si něco v pomatené hlavě:

Životopis Ivana Haslingerová[editovat | editovat zdroj]

Šéfredaktorka: RNDr. Ivana Haslingerová, CSc., ředitelka Odboru pro styk s veřejností KKČ  

Biografie v pátém vydání "Who is ...?", říjen 2006:[editovat | editovat zdroj]

P.: šéfredaktorka C C.: Kulturně hospodářská revue FRAGMENTY AF.: 150 00 Praha 5, K Vodojemu 35 N.: Praha, 21.08.1946 JM.: doc.Ing. Jiří Pancíř, CSc. D.: Michal Haslinger VP.: matka Libuše Pamětnická, básnířka a spisovatelka kraje Vysočina V.: 1960-64 SVVŠ Humpolec, 1964-69 MFF UK Praha, obor fyzika pevných látek, 1970-71 MFF UK Praha, postgraduální studium, získání titulu RNDr., 1977 MFF UK obhajoba disertační práce v oboru fyziky pevných látek, titul CSc. K.: 1973-74 odb. asistent v Ústavu jaderné fyziky v Řeži u Prahy, 1975-93 vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského, od 1994 po odchodu z AV ČR publicistka, redaktorka a od 1997 šéfredaktorka revue Fragmenty. Výsledky kandidátské práce byly využity mj. v ústavu v Řeži při studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v jaderných reaktorech, které jsou vystaveny extrémním teplotním a dalším podmínkám. Prostřednictvím revue Fragmenty jsou zajišťovány granty a umělecké projekty, neboť je zasílána významným osobnostem ze světa kultury, podnikání a politiky. Náplní revue jsou převážně původní články a rozhovory s významnými osobnostmi PC.: 39 původních vědeckých prací a příspěvků na vědeckých konferencích z oboru studia krystalické struktury a vlastností pevných látek a teoretické kvantové fyziky a chemie RV.: dvakrát udělena mimořádná Cena Akademie věd S.: nikdy nebyla členkou KSČ, neboť komunizmus pokládá za největší neštěstí lidstva H.: malování, politika, psaní článků a esejů, počítače, četba, turistika

E-mail: haslingerova@fragmenty.cz, Website: http://www.fragmenty.cz

Životopis Jiří Pancíř[editovat | editovat zdroj]

Doc. Ing. Jiří Pancíř, CSc., president KKČ

Biografie ve čtvrtém vydání "Who is ...?"  říjen 2005:[editovat | editovat zdroj]

P.: prezident  F: Kulturní komise ČR, vydavatel revue Fragmenty AF: 150 00 Praha 5, K Vodojemu 35 N: Praha, 15.01.1944 JM: RNDr. Ivana Haslingerová, CSc. D: Tomáš, Michal, Zuzana V: 1958-61 21. JSŠ Praha5, 1961-64 VŠCHT Praha, fyzikální chemie, 1964-69 Ústav fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV, kandidátská disertace v oboru kvantové chemie molekul K: 1969-91 Ústav fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského, obor chemická fyzika, vědecký pracovník, 1991 habilitace docent, VŠCHT Praha, 1991-94 VŠCHT Praha, přijat i za účelem založení teoretického ústavu kvantové chemie, vědecký asistent, z aktivit dále - zavedení kvantověchemické výpočetní topologické metody zkoumání chemické reaktivity, jeden ze zakladatelů fotochemické pobočky České chemické společnosti, od 1994 Kulturní komise ČR, člen vedení, od 1995 prezident, od 1997 vydavatel Kulturně hospodářské revue Fragmenty - články a rozhovory týkající se významných osobností v politice, kultuře a hospodářství, prostřednictvím revue jsou zajišťovány granty pro významné umělecké projekty PC: 56 původních vědeckých prací v oboru fotochemie, kvantové fyziky, krystalických vlastností pevných látek, organické chemie a biochemie, 9 vědeckých knih v oblasti kvantové chemie RV: 1973 Votočkova cena od vědecké rady VŠCHT Praha za výzkum v oblasti reakčních koordinát, 2x mimořádná cena ČSAV (výpočty - topologická metoda zkoumání chemické reaktivity) H: kultura, hra na klavír, hra na zobcovou flétnu, četba, výpočetní technika

E-mail: pancir@fragmenty.cz, Website: http://www.fragmenty.cz