Wikipedie:WikiProjekt Ptáci/Hodnocení článků

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Stupnice kvality[editovat | editovat zdroj]

Kvalita Informace
Nejlepší článek Tento článek patří mezi nejlepší v české Wikipedii. Kliknutím získáte další informace. Článek již dosáhl úrovně nejlepších článků. Stále však můžete aktualizovat některé údaje či přidávat nové informace.
Dobrý článek Tento článek patří mezi dobré v české Wikipedii. Kliknutím získáte další informace. Článek již dosáhl úrovně dobrých článků. Stále však nesplňuje kritéria pro nejlepší články.
Střední Článek již téma zpracovává důkladněji a odborněji a většině čtenářů bude sloužit. Pro výzkumníky či zapálené studenty však nemusí stačit. Je používána odborná či jiná věrohodná literatura. Stále však nesplňuje všechna kritéria pro dobré články.
Základní Obsah článku je dostačující pro řadového čtenáře. Reference chybí nebo jsou na neodborných publikacích (blogy).
Výhonek Článek je příliš krátký (tzv. pahýl, pokud je článek pahýlem, ale je pro řadového čtenáře v pořádku, může být posunut na základní úroveň) a neslouží tak ani řadovému čtenáři; chybí mu některé zásadní informace nebo obsahuje velké množství nedostatků a je vhodné ho přepracovat či doplnit.

Převzato z Wikipedie:WikiProjekt Chemie/Hodnocení článků.