Wikipedie:Nominace nejlepších článků/Voyager 2

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Voyager 2[editovat | editovat zdroj]

Mělo by se jednat o ukázkový článek, jak by měl vypadat článek o sondách. Článek je poměrně obsáhlý, shrnuje z větší části problematiku. Prošel připomínkovým řízením v projektu kvalita (druhá recenze je snad z větší části vyřízena, ale případně se doladí v primární diskusi). Myslím si, že článek by na to mít mohl. Nebude se jednat o nejlepší článek jakože ten top 1 ale ostudu tam dělat nebude. Nominováno 17. dubna 2008

--Chmee2 14:54, 17. 4. 2008 (UTC)


Primární diskuse[editovat | editovat zdroj]

Téma je to velmi zajímavé a určitě by bylo skvělé, kdyby se ho podařilo dotáhnout mezi nejlepší články. Ale myslím, že do nominace by článek měl jít připravenější.

  1. Upravil jsem řadu formulací, ale je to jen zlomek toho, co je potřeba.
  2. Je třeba zkontrolovat gramatiku, zejména psaní čárek. Něco jsem přepsal, ale určitě toho bude víc.
  3. Článek nadužívá trpný rod. Trpný rod má sice výhodu v tom, že není třeba říkat, kdo danou činnost dělal, ale v encyklopedickém článku je lepší to říkat (kromě toho, že příliš mnoho trpných rodů stylisticky nezní moc dobře).
  4. "Na tyči se nachází vědecké vybavení společně s kamerami a spektrometrem, které je na otočné plošině." Tak na tyči nebo na plošině? Kamery a spektrometr, které tam jsou "společně s vědeckým vybavením", tedy nejsou vědeckým vybavením?
  5. Místy je potřeba omezit odbornou hantýrku ("16 trysek na jednosložkové KPL")
  6. Protože v článku určitě proběhne ještě mnoho změn, je typografii určitě lépe nechat až na konec, ale aspoň by se mohlo sjednotit psaní kurzívy u cizích výrazů, zejména u názvů sond.

To je pro začátek, ještě se k článku určitě vrátím. Jan.Kamenicek 20:12, 2. 5. 2008 (UTC)


Já bych měl připomínku ohledně linků, a to zamodření co nejvíce odkazů relevantních pro toto téma, zejména v úvodu a sekci souvisejících článků. Na druhou stranu pak odstranit zbytečné linky typu velikost, stejně tak si nejsem jistý odkazy na různé autory citované v referencích, jestli jsou články o nich nezbytné a nebylo by lepší, kdyby jejich jména v referencích v hranatých závorkách vůbec nebyly. نور الدين مساهمات النقاش‎ 17:55, 25. 5. 2008 (UTC)