Vzpomínám

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
VZPOMÍNÁM
Singl od Radim Pacal, Svatopluk Hřebačka a Martin Kučera
Vydáno16. února 2020
Nahráno2020
Žánrpop music
Délka4:14
Jazykčeština
VydavatelstvíI.V.M.
ProducentRoman Kašník a Reset Studio Brno
Autortext: Petr Soukup
Další interpretiPěvecký sbor Sluníčka z Velkých Bílovic
První veršNení to tak dlouho, kdy jsem doufal jen…

Vzpomínám je singl skupiny I.V.M. a textaře Petr Soukup.[1] Singl byl zveřejněn 16. února 2020 na platformě YouTube. Hudbu napsali Radim Pacal, Svatopluk Hřebačka a Martin Kučera. Na textu s ními spolupracoval Petr Soukup.[2]

Vznik písně[editovat | editovat zdroj]

Na podzim roku 2019 oslovili tvůrci filmu BřecLIVE Jakub Hotař a Dušan Hanuš hudebníky ze skupiny I.V.M. Radima a Svatopluka s přáním napsání hudby do jejich nově vznikajícího filmu s tím, že jedna píseň bude titulní, na kterou se vytvoří i hudební videoklip. Film měl premiéru 7.12.2019 v Břeclavi v kině Koruna. Skupina si přizvala k titulní písni Pěvecký sbor z Velkých Bílovic pod vedením Dáši Osičkové.Kapela I.V.M. se na hudební scéně výrazněji projevila díky pop-funkovému duetu s herečkou a zpěvačkou Evou Burešovou, který stále zní v českém éteru. Hlavní roli ve filmu ztvárnil herec Pavel Nový.

Píseň[editovat | editovat zdroj]

Na písni se podílel Roman Kašník (produkce, mix, master), Radim Pacal (zpěv), Svatopluk Hřebačka (akustická kytara), Vojtěch kabelka (baskytara), Roman Kratochvil (elektrická kytara), Martin Kučera (klávesy), Jiří Majzlík (trumpeta), Adam Florus (tenor saxofon), Pavol Hoďa (Alt saxofon). Píseň nazpíval Radim Pacal.

Videoklip[editovat | editovat zdroj]

Videoklipem Vzpomínám se skupina vrací o 30 let zpět, do doby kdy hudební tvorba byla pod trvalým dohledem a podléhala schválení odborné poroty, jejímž úkolem bylo dohlížet na kvalitu a hudební vyspělost, ve skutečnosti ale kontrolovala tvorbu a politické smýšlení. Bez kvalifikačních přehrávek nebylo možné legálně se zúčastnit veřejné hudební produkce.

  • Radim Věžník – režie, kamera, produkce a střih
  • Host – Pěvecký sbor Sluníčka z Velkých Bílovic
  • Místo – Sokolovna Podivín

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Skupina I.V.M. složila titulní píseň k filmu BřecLIVE a představuje k ní nový klip. TopVIP.cz [online]. [cit. 2020-19-02]. Dostupné online. 
  2. Sci-fi komedie s Pavlem Novým ukáže Břeclav, kdyby nebylo sametové revoluce. idnes.cz [online]. [cit. 2019-16-09]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]