Toulouse Business School

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Toulouse Business School je evropská obchodní škola s kampusy (pobočkami) v Paříži, Londýně, Barceloně, Casablance a Toulouse[1]. Škola, založena v roce 1903, je jednou z nejlepsích obchodních škol na světě.


Popis[editovat | editovat zdroj]

Toulouse Business School je přidružena k University of Toulouse[2], prestižní francouzské škole, která má 1 % obchodních škol. TBS je akreditována u tří mezinárodních organizací: EQUIS, AMBA, a AACSB[3]. Škola má přibližně 30 000 absolventů ze 75 zemí a více než 50 národností. Mezi významné absolventy patří Nicolas Todt (ředitel společnosti ART Grand Prix), Fatoumata Bâ (senegalská podnikatelka a investorka) a Virginie Calmels (bývalá generální ředitelka společností Canal+ a Endemol)[2][4].

Programy[editovat | editovat zdroj]

TBS nabízí magisterský program v oboru managementu (Master in Management), několik specializovaných magisterských programů v oborech jako marketing, finance, média či personalistika (HR). Dále škola nabízí programy „Executive MBA”[5], jenž je podobný klasickým prezenčním MBA programům. TBS také nabízí doktorské studium, které vede k získání titulu Ph.D..

Škola je známá pro své tituly v letectví (ve spolupráci s École nationale de l'aviation civile)[6].

Reference[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]