Sugardating

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Sugardating, čili „cukrové randění[1] nebo „zlaté randění“ ,[2] je vztah mezi starší osobou – sugar daddy (muž, SugarDaddy)[2] nebo sugar mama (žena, Sugarmama), a mladším partnerem – sugar baby (žena, SugarBabe) nebo Toyboy (muž). Kromě věkového rozdílu je SugarDating charakteristický i tím, že ve vztahu takových dvou lidí je značná nerovnováha v jejich finančním zázemí a to je to, co je spojuje.

Sugar baby a sugar daddy[editovat | editovat zdroj]

Sugar baby je žena, která je ve vzájemně prospěšném vztahu se sugar daddym, který ji obvykle hýčká.[3] Úkoly pohlaví jsou ve vztahu mezi sugar daddym a sugar baby často staromódní. Podle lidí v těchto vztazích má muž ženu hýčkat, starat se o ni, být gentlemanem.

ToyBoy a sugar mama[editovat | editovat zdroj]

ToyBoy[2] (též BoyToy nebo SugarBoy) je muž, který je ve vzájemně prospěšném vztahu se sugar mamou. I takový vztah je založen na stejném principu jako vztah mezi sugar baby a sugar daddym, avšak úkoly mezi sugar mamou a toyboyem jsou obrácené, a tak je to žena, která muže hýčká dárky a zážitky.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Sugardating na dánské Wikipedii.

  1. ŘEZÁČOVÁ, Natálie. Sugar dating – daddy‘s girl trochu jinak. Markething.cz [online]. 2020-05-02 [cit. 2024-04-01]. Dostupné online. 
  2. a b c ŠIMONKOVÁ, Aneta. Toyboy, nebo sugar daddy? Každý vás může okouzlit | Elle.cz. Elle.cz [online]. 2022-11-04 [cit. 2024-04-01]. Dostupné online. 
  3. ČÍŽKOVÁ, Veronika. Sugar baby: Iluze bohatství nebo život ve zlaté klícce?. Elle.cz [online]. 2022-12-09 [cit. 2024-04-01]. Dostupné online. 

Související články[editovat | editovat zdroj]