Strictly Inc.

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Strictly Inc.
InterpretTony Banks
Druh albastudiové album
Vydáno11. září 1995
Nahráno1994-95
Žánryrock, progresivní rock
Délka62:59
VydavatelstvíVirgin (UK)
ProducentiTony Banks, Nick Davis
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Strictly Inc. je studiové album anglického skladatele a klávesisty britské hudební skupiny Genesis Tonyho Bankse ve spolupráci se zpěvákem skupiny Wang Chung Jackem Huesem. Vydáno bylo v roce 1995 vydavatelstvím Virgin. Album bylo nahráno ve studiu The Farm, Surrey[1]. Závěrečná píseň An Island In The Darkness je nejdelší skladba sólové kariéry Tony Bankse, má přes 17 minut[1].


Seznam skladeb[editovat | editovat zdroj]

Autorem všech skladeb je Tony Banks.

Pořadí Název Délka
1. Don't Turn Your Back On Me   3:59
2. Walls Of Sound   5:07
3. Only Seventeen   4:57
4. The Serpent Said   5:28
5. Never Let Me Know   6:20
6. Charity Balls   4:38
7. Something To Live For   5:17
8. A Piece Of You   4:47
9. Strictly Incognito   5:05
10. An Island In The Darkness   17:21

Hudebníci[editovat | editovat zdroj]

Přijetí[editovat | editovat zdroj]

"Co se dá v kostce o albu Strictly Inc. říci? Bylo by jistě neopodstatněné tvrdit, že bez skladby "An Island In The Darkness" jde o album průměrné. To opravdu ne. Je zde mnoho skutečně silných hudebních momentů. Hlas Jacka Huese je vynikající a perfektně sedí s hudbou a my jen zjišťujeme, že zde započala velmi výživná spolupráce. Ostatní muzikanti rovněž odvedli dobrou práci. Celkový dojem, a jak sám Tony řekl, je, že toto album je temné. To Strictly Inc. odlišuje od Still nebo Bankstatement, a proto ani nelze alba příliš srovnávat. Zatímco starší alba mají spíše pop/rockově střižené písně, Strictly Inc. zanechává mnohem zvláštnější dojem."

Bernd Zindler[1]

"Na tomto albu zejména ohromují Tonyho výrazné a mnohovrstevnaté klávesy a jeho hudební talent hudbu přímo prozařuje. Naneštěstí je tato dominantní instrumentace zřídkakdy doprovázena zapamatovatelnými melodiemi a výrazný hlas Jacka Huese je často v rozporu s hudbou. Bez nápadu a občas těžko rozeznatelný. V několika skladbách (jako třeba Walls of Sound) tato spolupráce funguje na výbornou, ale to jen fanouškům připomene, jak vynikající by album tak talentovaných muzikantů mohlo být."

Steve McMullen[2]

Reference[editovat | editovat zdroj]