Nesrdečné pozdravy z Ruska

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Nesrdečné pozdravy z Ruska
645. díl seriálu Simpsonovi
Pův. názevFrom Russia Without Love
Číslořada 30
díl 6
Původní TVFox Broadcasting Company
Premiéra11. listopadu 2018
Česká TVPrima Cool
Česká premiéra11. března 2019
Tvorba
ScénářMichael Ferris
RežieMatthew Nastuk
Prod. kódXABF20
Obsah
Gaučový gagGauč funguje jako toustovač. Pět kusů toastového chleba, které připomínají rodinu Simpsonových vyskočí s toustovače. Toast, který vypadá jako Homer, hoří a vykřikne „D'oh!“.
Délka21 minut
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
Řidič na baterky
Následující →
Máma v sukních
Seznam dílů 30. řady
Seznam dílů seriálu Simpsonovi
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Nesrdečné pozdravy z Ruska (v anglickém originále From Russia Without Love) jsou 6. díl 30. řady (celkem 645.) amerického animovaného seriálu Simpsonovi. Scénář napsal Michael Ferris a díl režíroval Matthew Nastuk. V USA měl premiéru dne 11. listopadu 2018 na stanici Fox Broadcasting Company a v Česku byl poprvé vysílán 11. března 2019 na stanici Prima Cool.[1]

Děj[editovat | editovat zdroj]

Marge s Homerem přemýšlí, koho pozvou na Díkůvzdání. Kvůli tomu, že přátelé mnoho vypijí, dohodnou se nepozvat Vočka. Když to Homer Vočkovi oznámí, urazí se.

Mezitím Bart zavolá Vočkovi s jeho vtípkem. Zeptal se ho, zda v hospodě není Já Jsem Drška, ale Vočko se nenechal nachytat. Bart, Nelson a Milhouse se rozhodnou, že již nebudou Vočkovi volat, ale že jejich žerty povýší na hardcore. Bart s přáteli navštíví Hermanovy starožitné zbraně a požádají Hermana o „munici na profesionální rošťárny“. Herman odpoví, že jim munici neprodá, ale naznačil jim, že se setkají ve sklepě. Ve sklepě jim Herman propůjčí počítač s darknetem. Na darknetu objednají Vočkovi nevěstu. Po příjezdu ruské nevěsty Anastasie se přátelé dobře baví. Když Vočko zjistí, že k němu přijela jeho manželka, tak je překvapený. Vočko Anastasii představí jeho hospodu. Simpsonovi poté doma diskutují o Vočkově manželce.

Další ráno Anastasia uklidí a vyzdobí Vočkovu hospodu. Vočko kvůli ní vydělá více peněz než obvykle, ale o výdělek se s ní nepodělí. Vypráví jí, že s ženami nikdy neměl dlouhodobý vztah, neboť se vždy rozpadl.

Bart si na jméno Já Jsem Držku z darknetu objedná sumaterskou březí krysu. Homer s Marge zjistí, že Bart Vočkovi objednal nevěstu a březí krysu. Poté jsou na Barta naštvaní a litují Vočka. Bart za trest musí napsat na vjezd do garáže asi 50krát větu „Už nikdy nebudu objednávat březí krysy“. Po chvíli začalo pršet a Bart musel napsat věty znova. Jeho trestem je také přebalování dědy Abrahama.

Anastasia od Vočka odejde a vydají se do ruské čajovny v Ogdenvillu. Mezitím si Anastasia najde nového přítele, Šášu Krustyho. Vočko se vrátí zpět do Springfieldu a s jeho přáteli se pokusí vymyslet plán, jak Anastasii získat zpět. Vypraví se zpátky do Ogdenvillu, aby ji získal zpět. Anastasia se s Krustym rozejde a s Vočkem zůstane za podmínky, že uspořádá svatbu podle ruských tradic, a ten souhlasí. Sjedou se jejich přátelé a rodina. Na svatbu přijde také Duffman, který propaguje své nové kalendáře a pivo Duff. Poslední trest pro Barta je to, že na jejich svatbě musí mít růžový oblek. Na dokumentu z darknetu je napsáno, že Vočko daroval všechen svůj majetek Anastasii. Vočko se rozhodne nepolíbit Anastasii, aby jeho srdce neutrpělo další jizvu v případě rozvodu. Poté zjišťuje, že Anastasia vůbec není z Ruska, ale z Columba v Ohaiu. Také zjistí, že Anastasia je podvodnice, a řekne jí, že má velké dluhy (které nyní připadají na ni). Pohádají se a svatba neproběhne. Anastasia odejde se školníkem Willym a zalže mu, že je ze Skotska. Nakonec Vočko zůstane sám.

Přijetí[editovat | editovat zdroj]

Tony Sokol z Den of Geek dal epizodu 3,5 z 5 bodů: „V epizodě není žádný politický komentář a společenský komentář se týká pouze sumců. Mezinárodní incident se ukáže být až příliš domácí. Nesrdečné pozdravy z Ruska jsou dlouhý, smutný pohled do Vočka. Něco, od čeho většina komunit raději odvrací zrak. Ale Springfield není jen tak ledajaká čtvrť. Ani se neví, v jakém státě se nachází. Epizoda končí dalším smutkem, když Nelson uvízne na základně o planetu dál, kde se špatně kouří. Představení dvou vedlejších postav umožňuje seriálu dýchat o něco méně povrchně, protože 30. řada Simpsonových se ohlíží za příběhem a vnitřním vývojem.“.[2]

Dennis Perkins z The A.V. Clubu udělil epizodě známku C+, když uvedl: „Ve scénáři e prostě příliš málo investováno buď do emocionální stránky Vočkova dilematu, nebo do potenciální černé komedie, která je vlastní celé zápletce s poštovním doručovatelem. Kupodivu jsem si vzpomněl na ranou epizodu seriálu Aqua Teen Hunger Force na stejné téma, kde se přinejmenším ponurý chaos tohoto občasně brilantního seriálu cítil jako doma u druhého tématu… Tady se Nesrdečné pozdravy z Ruska snaží jít na světlo i na temno zároveň a nedaří se jim ani jedno.“.[3]

Nesrdečné pozdravy z Ruska dosáhly podílu 4 a sledovalo je 2,35 milionu diváků, čímž se Simpsonovi stali nejsledovanějším pořadem večera na stanici Fox.[4]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku From Russia Without Love na anglické Wikipedii.

  1. Simpsonovi – Nesrdečné pozdravy z Ruska, 30×6 [online]. SerialZone.cz [cit. 2020-06-24]. Dostupné online. 
  2. The Simpsons Season 30 Episode 6 Review: From Russia Without Love. Den of Geek [online]. 2018-11-12 [cit. 2021-12-22]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. Moe gets his heart broken again, but The Simpsons can't make us care this time. The A.V. Club [online]. [cit. 2021-12-22]. Dostupné online. (anglicky) 
  4. ‘Sunday Night Football’ and ‘Family Guy’ adjust up, ‘The Simpsons,’ ‘God Friended Me’ adjust down: Sunday final ratings – TV By The Numbers by zap2it.com. web.archive.org [online]. 2018-11-13 [cit. 2021-12-22]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2018-11-13. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]