Nesnesitelná lehkost bytí batoletem

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Nesnesitelná lehkost bytí batoletem
680. díl seriálu Simpsonovi
Pův. názevThe Incredible Lightness of Being a Baby
Číslořada 31
díl 18
Původní TVFox Broadcasting Company
Premiéra19. dubna 2020
Česká TVPrima Cool
Česká premiéra3. listopadu 2020
Tvorba
ScénářTom GammillMax Pross
RežieBob Anderson
Prod. kódYABF13
Obsah
Billboard„Kdyby se hrál baseball, Izotopové by už dávno vypadli.“
TabuleNa tabuli ve škole je napsáno: „Škola je online“. „Už nikdy nebudu psát po horách“, napsal Bart na zasněženou horu během gaučové scény.
Gaučový gagRodina Simpsonových hraje virtuální realitu. Homer seskočí z letadla a proletí koblihami nad Springfieldem, následně přistane na Nedově letadle, otevře kokpit a odhodí ho, převezme kontrolu nad letadlem a napije se piva Duff. Proletí nad elektrárnou. Poté Bart sjíždí horu a pomocí snowboardu píše: „Už nikdy nebudu psát po horách“. Marge plave ve vodě, poté surfuje na vlnách. Maggie jezdí po městě na tříkolce. Líza se potápí a pozoruje velrybu. Homer havaruje se svým letadlem a kvůli tomu rozbíjí headset pro virtuální realitu, zatímco zbytek rodiny hraje dál.
Délka22 minut
Posloupnost dílů
← Předchozí
Zelená je tráva
Následující →
Svatá válka – první část
Seznam dílů 31. řady
Seznam dílů seriálu Simpsonovi
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Nesnesitelná lehkost bytí batoletem (v anglickém originále The Incredible Lightness of Being a Baby) je 18. díl 31. řady (celkem 680.) amerického animovaného seriálu Simpsonovi. Scénář napsali Tom GammillMax Pross a díl režíroval Bob Anderson. V USA měl premiéru dne 19. dubna 2020 na stanici Fox Broadcasting Company a v Česku byl poprvé vysílán 3. listopadu 2020 na stanici Prima Cool.[1][2]

Děj[editovat | editovat zdroj]

Marge vezme Maggie na procházku do zábavního parku, kde Maggie potká svého přítele Hudsona a Marge potká jeho matku Courtney. Marge zjišťuje, že se Maggie s Hudsonem zamilovali. Marge vezme Maggie na rande do „překrásného domova“ Courtney. Chování Courtney Marge urazí a rozhodne se odejít. Později Marge Maggie zatají Hudsonovu narozeninovou oslavu. Když Marge vidí, jak se Maggie bez Hudsona trápí, rozhodne se „nebýt za macechu“ a dovolí si dětem hrát si společně. Na konci se Maggie s Hudsonem shledají a v pozadí hraje píseň „Svatební pochod“.

Mezitím Homer předstírá, že chce jíst zdravě, a místo palačinek si bere grapefruit. Jakmile opustí domov, dá si pizzu. Po cestě do práce Homer nabourá a potká Cletuse Spucklera, který na svém pozemku objevil ložisko hélia a prodává balónky. Když Homer přinese do práce balónky, pan Burns požaduje, aby ho Homer podvedl, neboť hélium používají pro chlazení reaktorů. Homer se stává Zaměstnancem měsíce. Cletus nemá ponětí, jak je hélium vzácné. Po neúspěšném pokusu pana Burnse a Smitherse uzavřít obchod ohledně hélia požádají Homera, aby se spřátelil s Cletusem a podvedl jej. Homer se tedy s Cletusem spřátelí a nyní pan Burns požaduje, aby Cletus podepsal smlouvu. Homer na poslední chvíli zabrání podpisu smlouvy. Burns se ho snaží donutit k podpisu, ale Spucklerovi na něj míří brokovnicemi a nutí Burnse, aby hélium odkoupil za férovou cenu. Díl končí společnou písní Homera a Cletuse.

Produkce[editovat | editovat zdroj]

Tato epizoda měla být původně odvysílána 7. dubna 2019, ale byla odložena poté, co se producenti seriálu rozhodli natočit krátký film související s dílem, v němž vystupují Maggie a Hudson, s názvem Maggie Simpsonová v „Rande s osudem“. Místo ní byl odvysílán díl Dívka, která neumí říci ne. Krátký film měl premiéru 29. února 2020 a byl připojen k předpremiérovému promítání filmu společnosti Disney/Pixar Onward, přičemž epizoda sloužila jako jeho pokračování.[3] Gaučový gag animoval Michał Socha a produkoval Ron Diamond.[4]

Přijetí[editovat | editovat zdroj]

Dennis Perkins z The A.V. Clubu udělil dílu známku B−, když prohlásil: „Na epizodě Nesnesitelná lehkost bytí batoletem není ve své podstatě nic špatného, ale není na ní ani nic nezapomenutelného. (Nehledě na gag s gaučem pro extrémní sporty. Nechat různé animátory, aby se vyřádili na povinné epizodní předloze, přineslo v posledních letech několik skutečně nezapomenutelných výsledků, a i když se tento díl nevyrovná těm nejlepším, jeho stylizované zobrazení rodiny při extrémních hrátkách je docela osvěžující.) Musím se přiznat, že v mém nezájmu o tento díl hrají roli osobní preference, protože Cletus ani Maggie mě jako ústřední postavy příliš nezaujali. Přesto jsem vždy ochoten nechat si seriál rozmyslet, ale jejich zobrazení zde podléhá očekávaným nástrahám.“.[5]

Web Den of Geek udělil tomuto dílu 3,5 hvězdičky z 5.[6]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku The Incredible Lightness of Being a Baby na anglické Wikipedii.

  1. Prima v létě nasadí seriály Kateřina Veliká, Simpsonovi nebo Jurský park. MediaGuru.cz [online]. [cit. 2020-06-03]. Dostupné online. 
  2. Simpsonovi – Nesnesitelná lehkost bytí batoletem, 31×18 [online]. SerialZone.cz [cit. 2020-06-17]. Dostupné online. 
  3. ROMANO, Nick. Exclusive: The story behind the secret 'Simpsons' short heading to theaters. EW.com [online]. [cit. 2022-01-29]. Dostupné online. (anglicky) 
  4. Twitter [online]. [cit. 2022-01-29]. Dostupné online. 
  5. Homer, Cletus, Marge, and Maggie star in a breezy whiff of an episode. The A.V. Club [online]. [cit. 2022-01-29]. Dostupné online. (anglicky) 
  6. The Simpsons Season 31 Episode 18 Review: The Incredible Lightness of Being a Baby. Den of Geek [online]. 2020-04-20 [cit. 2022-01-29]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]