Metro Boomin

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Metro boomin)
Metro Boomin
Rodné jménoLeland Tyler Wayne
Narození16. září 1993 (30 let)
St. Louis
Alma materMorehouse College
Parkway North High School
Povoláníhudební producent, hudební jednatel, diskžokej, podnikatel, raper, autor písní, hudebník a hudební skladatel
Webwww.boominatiworldwide.com
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Leland Tyler Wayne (* 16. 9. 1993) známý pod svým uměleckým jménem Metro Boomin je americký hudební producent a DJ, který se stal jedním z předních jmen v oblasti hip-hopové produkce. Proslavil se svými inovativními beaty a spoluprací s řadou předních umělců v průběhu své kariéry. Jeho práce je často spojována s žánry jako trap, rap a hip-hop, a přinesla mu uznání a komerční úspěch.

Život[editovat | editovat zdroj]

Narodil 16. září 1993 v městě St. Louis, Missouri. Od mládí se začal zajímat o hudbu a začal experimentovat s hudební produkcí pomocí počítačového softwaru. Jeho nadání a vášeň pro hudbu brzy přitáhly pozornost a vedly ho k budování své kariéry v hudebním průmyslu.

Začátky jeho profesionální kariéry byly spojeny s produkcí pro místní umělce ve St. Louis, ale brzy se přestěhoval do Atlanty, což je jedno z center hip-hopového průmyslu. Zde začal pracovat s řadou talentovaných umělců a postupně si vybudoval pověst talentovaného a inovativního producenta.

Spolupráce s jinými umělci[editovat | editovat zdroj]

Metro Boomin začal získávat pozornost díky svým raným producentským pracím s umělci jako Future, Gucci Mane a Young Thug. Jeho schopnost vytvářet inovativní beaty a atmosférické zvukové krajiny mu pomohla vyčnívat mezi konkurencí. Jeho průlomová spolupráce s rapperem Future vedla k vydání mixtapů jako "Monster", "56 Nights" a "DS2", které byly kritikou oceněny a získaly si oblibu fanoušků.

Vzestup[editovat | editovat zdroj]

Během následujících let Metro Boomin pokračoval ve spolupráci s dalšími významnými umělci, jako jsou Drake, Travis Scott, 21 Savage a Migos. Jeho produkce se stala klíčovým prvkem mnoha hitů a jeho jméno se stalo synonymem pro kvalitu a inovaci v hip-hopové produkci.

Osobní život[editovat | editovat zdroj]

Metro Boomin se stal ikonou v hudebním průmyslu a jeho práce ovlivnila další generace producentů a umělců. Jeho schopnost spojit různé žánry a experimentovat s zvuky a strukturami skladeb ho učinila jedním z nejvyhledávanějších producentů v průmyslu.

Seznam děl [1][editovat | editovat zdroj]

Metro Boomin má bohatou diskografii, která zahrnuje spolupráce na mnoha albech, mixtapech a singlych. Jeho produkce se stala hlavním prvkem velkého množství hitů a jméno Metro Boomin se stalo symbolem pro kvalitu a inovaci v hip-hopové produkci. Mezi jeho nejznámější projekty patří:

  • "DS2" (2015) - Future: Toto album, je často považováno za jedno z nejvýznamnějších alb v kariéře rappera Future. Obsahuje několik hitů, včetně "Where Ya At" a "Stick Talk".
  • "Savage Mode" (2016) - 21 Savage & Metro Boomin: Tento mixtape, na kterém spolupracoval s rapperem 21 Savage, přinesl temný a minimalistický zvuk, který se stal charakteristickým pro oba umělce. Obsahuje populární skladby jako "X" a "No Heart".
  • "Without Warning" (2017) - 21 Savage, Offset & Metro Boomin: Další spolupráce s 21 Savage, tentokrát doplněná o rappera Offset, se setkala s velkým komerčním úspěchem. Album obsahuje hity jako "Ric Flair Drip" a "Ghostface Killers".
  • "Not All Heroes Wear Capes" (2018) - Metro Boomin: Toto sólové album přineslo další sérii hitů, včetně "Space Cadet" a "Don't Come Out the House". Album ukazuje jeho schopnost inovovat a přinášet nové zvuky do hip-hopového průmyslu.

Ocenění[editovat | editovat zdroj]

Metro Boomin byl za svou práci oceněn mnoha cenami a nominacemi, včetně ocenění Grammy. Jeho přínos k hip-hopové produkci a jeho schopnost inovovat ho staví mezi nejvýznamnější producenty současnosti.

Mezi jeho oceněními se nachází:

  • Grammy Awards: Nominace za nejlepší rapové album za "Not All Heroes Wear Capes" (2019). Tato nominace potvrzuje, že má výjimečnou schopnost produkovat kvalitní a vlivné hip-hopové projekty, které oslovují kritiky i fanoušky.
  • BET Hip Hop Awards: Získal titul Producent roku v roce 2017. Toto ocenění je důkazem uznání jeho významného přínosu k hip-hopové kultuře a produkci, který byl v daném roce mimořádný.
  • Billboard Music Awards: Obdržel nominaci za nejlepší rapové album za "Not All Heroes Wear Capes" (2019). Tato nominace ukazuje, že jeho dílo nejen oslovuje kritiky, ale také si získává pozornost a uznání ve širokém spektru hudebního průmyslu.

Metro Boomin také získal další ocenění a uznání od hudebních institucí a organizací, včetně MTV Video Music Awards, American Music Awards a mnoha dalších. Jeho hudební vliv je nepopíratelný a jeho práce nadále ovlivňuje a inspiruje novou generaci umělců a producentů po celém světě.

Vliv a dědictví[editovat | editovat zdroj]

Metro Boomin je nejen talentovaný producent, ale také klíčový hráč v současném hudebním průmyslu. Jeho tvůrčí vize a schopnost přinést nové zvuky do hip-hopového světa ho staví mezi nejžádanější a nejuznávanější jména v průmyslu. Jeho práce zanechává trvalý dojem na hudbu a kulturu, což ho činí jedním z nejvýznamnějších producentů své generace.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Metro Boomin discography. [s.l.]: [s.n.] Dostupné online. (anglicky) Page Version ID: 1224547789.