Systém řízení požadavků

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Issue tracking system)

Systém řízení požadavků, případně také Systém sledování problémů je "tiketovací" informační systém pro návrhy na vylepšení a požadavky nových funkcí aplikačního softwaru, obecně pro řízení seznamu jakýchkoli problémů[1]. Podobné aplikace se používají ke sledování hlášených softwarových chyb (bug tracking system). Systémy pro sledování problémů se obecně používají v prostředích pro spolupráci, ale mohou je také využívat jednotlivci jako součást režimu řízení času nebo osobní produktivity. Ve firemním prostředí se systémy pro sledování problémů běžně používají v call centru zákaznické podpory organizace k vytváření, aktualizaci a řešení hlášených problémů zákazníků nebo dokonce problémů hlášených ostatními zaměstnanci dané organizace.

Problémový tiket by měl vždy obsahovat podstatné informace o uživatelském účtu a zjištěném problému.[2] Tiketovací systém provozovaný jako součást centra služeb často také obsahuje informace o zákaznících, způsoby řešení běžných problémů a další podobná data.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Issue tracking system na anglické Wikipedii.

  1. Bertram, Dane. The social nature of issue tracking in software engineering Archivováno 8. 11. 2016 na Wayback Machine.. Diss. University of Calgary, 2009.
  2. MURPHY, Ian. Ticketing or Bug Tracking System Explained [online]. November 11, 2021. Dostupné online. 

Související články[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]