Diskuse s wikipedistou:Zastavaman

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vítejte v české wikipedii!
Vážený kolego, vítám Vás a oceňuji, že jste se rozhodl věnovat část svého volného času rozvíjení naší wikipedie, dokonce jste hned na začátek vložil vlastní velmi rozsáhlý článek a snažil se ho přizpůsobit jejímu prostředí, což je u nového uživatele velmi chválihodné. Na řadu věcí jste tak přišel sám, přesto bych Vás však chtěl upozornit na některé stránky, kde se dočtete základní věci o vytváření článků. Vždy je najdete na Hlavní straně v části REDAKCE (pravý sloupec). Jedná se především o Rady a informace pro přispěvatele, Jak vytvořit článek, Jak editovat stránku a další. Také Vás chci upozornit na možnost zkusit přeložit nějaký cizojazyčný článek do češtiny, čímž je možné se nenásilným způsobem seznámit s určitými zvyklostmi spojenými s tvorbou článků.

K Vaší dosavadní činnosti mám ještě několik poznámek a rad:

  • Při vytváření svého prvního článku jste vložil obrázek Soubor:Zastava101.jpg, u kterého jste později patrně v reakci na mnou vloženou šablonu Template:No source v diskusi uvedl, že pochází z Vaší soukromé sbírky prospektů. Zde bych chtěl podotknout, že zdrojem obrázku je míněn především jeho tvůrce (fotograf) nebo jiný vykonavatel autorských práv, případně podrobnosti o publikaci, ze které byl obrázek získán. To, že pochází z Vaší sbírky prospektů, sice řadu věcí vysvětluje a je to krok vpřed, nicméně původ obrázku je stále neznámý. Aby byl obrázek bezproblémový, je potřeba uvést jeho původ a licenci, pod kterou byl do wikipedie uvolněn. Je možné, že se Vám při zjišťování některé z těchto informací nepodaří uspět. Pak bude asi lepší se tohoto obrázku vzdát (stačí napsat text {{smazat}} na stránku obrázku) a vložit jiný, bezproblémový, například vlastnoruční fotografii Vašeho vozu, a uvést u něj informaci o jeho původu a o licenci, pod kterou je uvolněn. Další informace o této problematice můžete najít na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů a na dalších stránkách uvedených v její sekci Podívejte se také na. Jistě máte zájem, aby se Vaše práce stala pokud možno trvalou součástí wikipedie, takže prosím abyste tyto informace doplnil. V případě nejasností neváhejte a zeptejte se.
  • V diskusích se můžete podepsat čtyřmi vlnovkami: ~~~~, případně ještě snadněji druhým tlačítkem zprava v liště nad editační plochou.
  • V diskusích je lépe nezveřejňovat svou e-mail adresu, abyste se vyhnul spamu (lépe je uvést ji ve svém nastavení), kde zůstane skrytá, ale přitom je možné Vám poslat mail.

Těším se na Vaše další příspěvky a přeji Vám hodně pozitivních zkušeností při práci na tomto projektu.--Beren 19:27, 10. 5. 2005 (UTC)