Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:Třebíčan

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vítejte mezi námi - wikipedisty z Třebíče. Prvně bych se Vás chtěl zeptat zda upřednoštňujete tykání nebo vykání. Také bych Vás chtěl jen orientačně upozornit, že článek Doprava v Třebíči patří mezi sedm článků o Třebíči, které hodlám do srpna tohoto roku dostat mezi Dobré články české wikipedie, a každá pomoc je vítaná, zvláště pokud jste již zkušenější v daném oboru. Na závěr bych se jenom dotázal: „Proč licencovat fotografie na svém blogu nesvobodnou licencí, když je můžete nahrát na Wikimedia Commons pod svobodnou licencí GNU Free Documentation License s uvedením autora, není to lepší?“ S pozdravem --Ria 24. 3. 2009, 18:50 (UTC)

Zdravím,

po zhlédnutí tvého profilu předpokládám, že nejsme tolik let od sebe, tak navrhuji tykání. :-)

Té terminologii ohledně (ne)svobodné licence a toho, co to vlastně znamená, ale nerozumím. Jaké to má konkrétně výhody a nevýhody? Dík za odpověď.

Výhoda svobodně licencovaného materiálu spočívá v tom, že ho lze využít pro jakýkoliv projekt Wikimedia Foundation. Zároveň, ale neztratíš všechna práva, jelikož i u některých svobodných licencí (viz má podstránka Wikipedista:Ria/Fotogalerie) je povynností při využití materiálu uvádět autora. A fotografií Třebíče není nikdy dost. :-)--Ria 25. 3. 2009, 08:50 (UTC)

Díky za odpověď, ale myslím, že se snad tak moc neděje, když to nechám tak, jak to je. Přece jen fotek třebíčských autobusů můžu teoreticky udělat kolik chci, a prakticky nic mě to nestojí, navíc do každé z nich dávám svůj "podpis" ve formě datumu pořízení a odkazu na blog, takže mi to opravdu nevadí. ;-) --Třebíčan 31. 3. 2009, 21:07 (UTC)

Chápu. Btw. máš už ten z TEDOMu?--Ria 1. 4. 2009, 07:59 (UTC)

Fotku z TEDOMu bohužel nemám, ani jsem se včera té akce v TEDOMu nemohl účastnit. Bohužel teď toho pár týdnů asi moc v Třebíči nevyfotím, ale třeba se nějaká možnost najde. --Třebíčan 1. 4. 2009, 08:11 (UTC)

Seznam českých Židů[editovat zdroj]

Ahoj, pokud chceš na tento seznam někoho přidávat, doplň do něj prosím i nezávislý netriviální věrohodný zdroj tohoto tvrzení. V opačném případě bude takovýto odkaz odstraněn. Díky za pochopení. Jedná se o citlivé a někdy kontroverzní téma. --Faigl.ladislav slovačiny 17. 4. 2009, 17:29 (UTC)

Chápu, i když nevím, proč byl z těch jmen, co jsem tam přidal, odstraněn zrovna Petr Novotný, jehož židovský původ i ten fakt, že se k němu sám hlásí, je podle mého názoru všeobecně znám. Ten Einstein tam samozřejmě nepatří, protože k němu nelze přiřadit přívlastek "český". --Třebíčan 17. 4. 2009, 19:56 (UTC)

Ahoj, v prvé řadě bych Tě chtěl poprosit, abys do článku, kde je upozornění, "Na této stránce se právě pracuje. Prosíme, needitujte tento článek, dokud je zde tato zpráva, abyste se vyhnuli editačním konfliktům. V případě nutnosti vyhledejte v historii vkladatele a kontaktujte jej. Děkujeme.", skutečně needitoval. Daný seznam jsem upravoval (dohledával citace, vyškrtával nedohledané + nesplňující kritéria) a díky Tvé editaci jsem své úpravy nemohl uložit. Co se týče Petra Novotného, ty citace v pořádku nejsou. Ta, kde je online rozhovor s jeho synem jsem vyhodil (absolutně nicneříkající). Tu druhou jsem ponechal, spíš ale s ohledem, že o svém židovství před několika minutami mluvil v pořadu 13. komnata na ČT1. Když už tedy budeš přidávat osobu, opravdu to chce mít nezávislý netriviální věrohodný zdroj (tj. ne bulvár, ne zmínka "je žid" a ne nějaký blog). Podmínky možná přísné, ale taková jsou pravidla. Jinak prosím zkus používat tlačítko "ukázat náhled", které je hned napravo od "uložit změny" má to své velké výhody. Díky a pěkný večer --Faigl.ladislav slovačiny 17. 4. 2009, 20:03 (UTC)

Třebíčské autobusy[editovat zdroj]

Ahoj Třebíčane, říkal jsem si, že jestli není lepší než vyřazené autobusy odmazávat, tak pod seznamem současných vést i seznam bývalých, encyklopedie je od toho, aby shromažďovala i informace o minulosti, tak proč to mazat, když to můžeme převést, ale ty o těch vyřazených autobusech máš větší přehled než já, tak kdybys měl chuť, tak to tam můžeš dopsat. ;) Třeba i staré Ikary. Měj se pěkně, --Ria 1. 9. 2010, 13:21 (UTC)

Tak ty všechny odvolané autobusy uveď. Proč ne?--frettie.net 28. 1. 2011, 22:53 (UTC)
Zkusím pro začátek pochytat nějaké zdroje. ;) --Ria 29. 1. 2011, 12:35 (UTC)