Diskuse s wikipedistou:Sekerka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Co se týče článku Florius: chybí u něj prozatím nezávislé zdroje informací (články nezávislých autorů, podle nichž si lze prezentované informace ověřit). Podívejte se také na nápovědu, jak by měl vypadat dokonalý článek, případně jestli to, co píšete není zde nepříliš oblíbený propagační článek. --Postrach 11:36, 8. 1. 2008 (UTC)

Prosím vás o častější používání tlačítka náhled. Tento postup je ohleduplnější vůči ostatním wikipedistům. Děkuji, --Vojtech.dostal 16:01, 23. 1. 2008 (UTC)

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Unie botanických zahrad. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, encyklopedický styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. Pokud potřebujete poradit, ptejte se. Omlouvám se za zpoždění s tímto oznámením, --Vojtech.dostal 14:11, 24. 1. 2008 (UTC)

Hlasování o smazání[editovat zdroj]

Zdravím, odpovídám zde, protože hlasování o smazání článku Ochrana genofondu rostlin již bylo archivováno. Psal/a jste, že je Vám to záhadou. Vybírat může stránky každý jak chce. Pokud má podezření, že heslo do Wikipedie nepatří dá ho k hlasování, kde se komunita vyjádří pro nebo proti. Většinou se také děje to, že někdo heslo upraví, či vylepší - to je ale vedlejší efekt, který nemusí nastat. Mě osobně i teď po té uprávě v článku to připadá jako neecklopedické. A proto mě mrzí, že komunita ani já nedostali šanci k dokončení hlasování a vyjádření názoru. Pro mě by odpovídajícím analogem za toto heslo byla hesla genofond, genobanka nebo třeba Národní program konzervace a využití genofondu rostlin, což je jasný termín někým vytýčený, ale „Ochrana genofondu rostlin“? Jak jsem psal. Pro mě je to slohový útvar. Jinak jsem potěšen, že jste zmínil/a ty výrazy in situ, ex situ - pokusím se je napsat, protože v článku jsou jednostraně vysvětleny.--Juan de Vojníkov 09:31, 28. 2. 2008 (UTC)

Nadměrné odkazy[editovat zdroj]

Dobrý den, rád bych Vás poprosil kdyby jste se vyvaroval/a nadměrných odkazů. Do sekce === Související články === patří jen ty odkazy, které nejsou v textu odkazovány. Dále také neděláme dvojí odkazy, tedy např:


Díky za pochopení!--Juan de Vojníkov 11:13, 9. 3. 2008 (UTC)

No a ještě jsem zapoměl dodat, že když máte například: říše (regnum), tak stačí odkázat pouze z českého, nikoliv vědeckého názvu. Tedy říše (regnum). Bohužel některé hesla tady mají tzv. rozlišovák a pro říši to bude vypadat takto: [[říše (biologie)|říše]] (regnum). Protože je tu například Křeč - což jsou stahy svalstva a Křeč (okres Pelhřimov) - což je obec; tak i říše (biologie) tak i říše (území).--Juan de Vojníkov 11:20, 9. 3. 2008 (UTC)