Diskuse s wikipedistou:Pedroxo

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vítám v české Wikipedii. Díky za rozšíření článku Májové spiknutí, i když samozřejmě ještě je nutné jej doladit. Protože o tématu nevím takřka nic (ve škole mne dějepis nebavil), tak ty úpravy nemohu provést sám a na příkladě Vám ukázat, jak a co. Zkusím to tedy opsat slovně s prosbou, abyste podle tohoto návodu postupoval.

Na začátku článku by měla být vždy něco jako definice, o čem je daný článek či spíše pojem. Aby čtenář hned v první větě či u delších článků v prvním odstavci zjistil, o co jde, jestli to je to, co ho zajímá. Čili článek by měl začínat slovy "Májové spiknutí je/bylo" - například "Májové spiknutí byl pokus o ozbrojení povstání v květnu 1848 v Praze, kterou organizovali XXX" (nevím, zda je moje definice správná). Teprve po vymezení pojmu se mohou psát nějaké další podrobnosti. Zkuste se podívat třeba na článek Palachův týden nebo Pražské jaro 1968 a článek upravit podle této struktury. Bylo by také vhodné dodat nějaké prameny, ze kterých čerpáte, různé příklady uvádění zdrojů najdete třeba u článku Husitství.

Přeji hodně zdaru, při dalším psaní a na závěr Vám sem ještě vložím uvítací letáček, který dáváme místo chleba a soli. --Luděk 17:20, 25. 7. 2007 (UTC)

--Luděk 17:20, 25. 7. 2007 (UTC)