Diskuse s wikipedistou:Pavel L.

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 11 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

--Harold 13. 12. 2011, 09:02 (UTC)

Typografie[editovat zdroj]

Prosím, abyste nezapomínal, že za tečkou (i v datu!!!), čárkou a dvojtečkou se píše mezera, tedy až na příslušné výjimky. Naopak před tečkou, čárkou a dvojtečkou se mezera nedělá. Slaigo 3. 1. 2012, 16:47 (UTC)

Sigbert Heister[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Sigbert Heister. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 2. 12. 2013, 20:19 (UTC)

Glamis[editovat zdroj]

Zdravím, článek byl přesunut na Glamis (hrad), tak abyste jej nehledal, kolega přesměrování smazal. Mějte se--Horst (diskuse) 6. 8. 2015, 13:46 (CEST)Odpovědět

[Popiš památku 2019] Zapište své články![editovat zdroj]

Milý účastníku soutěže Popiš památku,

děkujeme za Vaše přihlášení do soutěže Popiš památku! Jsme rádi, že vás zajímají památky v české krajině a chcete se o nich něco dozvědět a také pomoci ostatním. Všimli jsme si, že jste zatím v rámci soutěže nenapsal žádný článek (anebo jste ho nepřihlásil). Aby byl článek počítaný jako soutěžní, je nutné ho nejenom zveřejnit na Wikipedii, ale i přihlásit ho do soutěžního rozhraní v Nástěnce. Pokud jste na to zapomněl, nevadí! Postup je následující:

  1. Jdetě na https://outreachdashboard.wmflabs.org/courses/Wikimedia_%C4%8CR/Popi%C5%A1_pam%C3%A1tku_(2019)
  2. Měli byste vidět tlačítko "Přiřadit článek sobě". Na něj klikněte. Pokud toto tlačítko nevidíte, v pravém horním rohu klikněte na "Přihlásit se"
  3. Do okénka, které se objeví, napište název článku, který jste napsal
  4. Potvrďte tlačítkem "Zadat"

Od tohoto okamžiku se článek počítá jako soutěžní a porota s ním bude při vyhodnocování počítat. V případě, že narazíte při přidávání článků na nějaký problém, můžete se na nás obrátit prostřednictvím této diskusní stránky.

S pozdravem,

Jan Loužek a Martin Urbanec
Wikimedia Česká republika
Rozesláno v 25. 2. 2019, 18:20 (CET) pomocí robotaOdpovědět

Žerotínové[editovat zdroj]

Dobrý den, zaznamenal jsem vaše úpravy článku o Žerotínech. V zásadě jsou v pořádku, jenom se chci zeptat, jestli trváte na úpravách editací přesně v této podobě. Ptám se proto, že ve všech ostatních článcích o šlechtických rodech je kapitola o heraldice/erbu umístěna až v závěru, nikoli hned na začátku. Stejně tak seznam významných osobností je zpravidla uváděn podle data narození, což vesměs dává větší smysl například v případě přímé návaznosti otec - syn atd. Nejsou to striktně daná pravidla, ale s ohledem na pokus o jednotnou podobu článků o šlechtických rodech vznáším podnět :-) --Vlach Pavel (diskuse) 2. 12. 2021, 20:18 (CET)Odpovědět

Milý pane Vlachu,
děkuji za zprávu. Nepochybně máte pravdu. Článek hodlám ještě upravovat, pokusím se tedy postupovat dle Vašich doporučení :-) --Pavel L. (diskuse) 3. 12. 2021, 11:41 (CET)Odpovědět

Tyfus[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za zajímavý článek o tyfu ve ValMezu. Jen bych měl jednu prosbu: v referenci 6 je uvedeno „tamtéž“ a z toho není zřejmé, odkud je ta informace vzata. Pokud je to jiná reference již v článku použitá, lze ji vložit opakovaně, více zde: Nápověda:Reference#Opakované a rozsáhlejší reference. S pozdravem — Draceane diskusepříspěvky 11. 1. 2022, 21:50 (CET)Odpovědět

Dobrý den,
děkuji Vám za upozornění. Pokusil jsem se referenci napravit. Snad to již bude v pořádku. Se srdečným pozdravem --Pavel L. (diskuse) 12. 1. 2022, 16:40 (CET)Odpovědět

Poděkování za účast v soutěži Československo 1948-1989[editovat zdroj]

Děkujeme vám, že jste se zapojili do projektu Československo 1948-1989 a přidali cenný obsah týkající se dějin 20. století. Soutěže se zúčastnilo 15 wikipedistů a 7 fotografů. Výsledkem bylo celkem 45 článků, které byly dosud zobrazené téměř 7500 krát! Kromě toho bylo nahráno celkem 73 fotografií, které poskytují lepší obraz o této době.

Všechny podrobnosti o poslední ročence jsou popsány na blogu Wikimedia ČR.

Všem výhercům gratulujeme! --Natalia Szelachowska (WMCZ) (diskuse) 22. 2. 2022, 11:51 (CET)Odpovědět

Poděkování za účast v soutěži Československo 1948–1989 (2022)[editovat zdroj]

Vážení účastníci a účastnice soutěže Československo 1948–1989 (2022),

rádi bychom vám touto cestou poděkovali za účast posledním ročníku soutěže. Velmi nás těší, kolik vás přispělo k tomu důležitého projektu o moderních dějinách. Rozsah témat byl obrovský a každá editace přispívá k popularizaci někdy složitých, ale důležitých témat spojených s tímto historickým obdobím státu. Během měsíce se zapojilo 36 lidí. Všechny podrobnosti najdete ve statistikách nástroje hashtag, který jsme používali pro sledování projektu.

Vítěze soutěže budeme kontaktovat přímo a pro zajímavost vám posíláme tři nejčtenější články, které vznikly nebo byly rozšířeny v rámci soutěže Československo 1948–1989 (2022):

Invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa (9077 zobrazení), Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy (1656 zobrazení), CZ 75 (1540 zobrazení) ke 23. 1. 2022.

Doufáme, že vás projekt bavil a že se zúčastníte i našich dalších akcí. Ještě jednou díky a krásný den.

Krásný víkend,
Natalia

--Natalia Szelachowska (WMCZ) (diskuse) 30. 1. 2023, 20:24 (CET)Odpovědět

Měsíc žen na Wikipedii 2023[editovat zdroj]

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět

Žádost o recenzi[editovat zdroj]

Ahoj, koukal jsem, že působíš jako recenzent dobrých článků v oblasti politiky. Poměrně radikálně jsem rozšířil a upravil heslo Food Not Bombs a přijde mi, že by mohlo aspirovat na dobrý článek. Mohl bych tě tedy požádat o recenzi?:)

S pozdravem a přáním pěkného dne --Romanvysansky (diskuse) 19. 1. 2024, 11:58 (CET)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 21:09 (CEST)Odpovědět