Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:Ovsar

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Uvítání[editovat zdroj]

Děkujeme Vám za pěkný článek Kristjan Jaak Peterson, jen tak dál! Rád bych se však zeptal, nejedná li se o částečný překlad z anglické Wikipedie? To by pak bylo třeba v článku zmínit. Zdraví --Byrnjolf 30. 4. 2013, 12:30 (UTC)

Dobrý den, děkuji Vám za Váš příspěvek. Z anglické verze Wikipedie jsem použila pouze některé ze zdrojů, jelikož bylo těžké jinde najít další. Co se týče článku samotného, nešlo o překlad z anglické Wikipedie, bohužel jsou si podobné, jelikož anglická wikipedie kopíruje články ze zdrojů, které jsem překládala. Jestli to pomůže, pokusím se článek přepsat, aby nebyl z tohoto hlediska matoucí. A rozhodně si nechám poradit zkušenějšími, takže jestli máte ještě nějaké výtky, sem s nimi. Zdraví--Ovsar (diskuse) 2. 5. 2013, 05:56 (UTC)
Problém by mohl být leda v tom, že pokud jste z použitých knih pouze vzala určité věty či odstavce, přeložila je a takto vložila do Wikipedie, jednalo by se o porušení autorských práv (cizí díla většinou nelze bez svolení držitele práv ani kopírovat, ani překládat). Pochopitelně se smí citovat, ale je třeba to jasně označit (na to ve Wikipedii používáme tzv. reference) a není vhodné mít celý článek složený jen z citací. Pakliže jste však pouze využila informace z několika zdrojů a napsala text vlastní, je vše v pořádku. Pěkný den --Byrnjolf 2. 5. 2013, 11:52 (UTC)

Děkuji. Zítra článek pořádně zedituji, případně přidám reference, bude-li třeba a pak už snad bude vše v pořádku.--Ovsar (diskuse) 2. 5. 2013, 18:15 (UTC)

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Děkuji za pochopení. --Byrnjolf 20. 5. 2013, 20:37 (UTC)