Diskuse s wikipedistou:Mr. Makro

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Vojtasafr v tématu „Barevné stužky

Michal Ondra alias Mr. M@kro  |  | diskuse | mail | přehled příspěvků |  |  

Škrtnututé příspěvky jsem četl ;-)

Omlouvám se za opětovné ukládání. Snažím se to omezovat.

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení.--Horst 00:10, 6. 2. 2007 (UTC)

Zdravím, opravil jsem váš přesun článku Assam (čaj) - příště používejte tlačítko přesunout, je nahoře na liště. Díky. — Timichal 11:55, 6. 2. 2007 (UTC)

== Nálepky ==

*Zdravím, pro nálepky typu {{User Česko2}}, {{User vesnice na morave}} a {{User Karvina}} využijte na své uživatelské stránce, prosím, systém nálepek. Děkuji.
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 02:34, 8. 2. 2007 (UTC)

  • Myslím si, že by tyto nálepky mohli chtít používat i jiní uživatelé! Tak proč?!
  • Dobry den, jsem rad, ze jste zalozil portal o caji. Rad bych se pripojil k praci na nem. Jako svuj prvni prispevek prekladam z anglicke wiki clanek o zelenem caji. --Loskutak 16:56, 3. 3. 2007 (UTC)

novinove clanky[editovat zdroj]

Dobry den, do wikipedie nelze davat novinove clanky ci jine texty bez svoleni autora. Wiki je sirena pod jinou licenci nez noviny. Proto byl Vami vlozeny clanek z portalu ekonomika odstranen. Dekuji za pochopeni --Vrba 17:58, 15. 3. 2007 (UTC)

Dobrý večer. Připravuji postupně články o producentech (spíše tedy o distributorech než pěstitelích) čaje. Samozřejmě vkládám (poté co jsem ho objevil) ikonu portálu čaj. Mohu si z vašich (tvých?) stránek obšlehnout ikonu "uživatel se zabývá čajem"? není to nějaký prohřešek? Mohu takto "krást" šablony i jinde na wiki? Díky za odpověď --Cajicek 31. 3. 2010, 19:56 (UTC)

V pořádku, mně to nevadí. --Michal Ondra (diskuse) 4. 7. 2013, 20:25 (UTC)

Virtuální sídlo[editovat zdroj]

Dobrý den, v článku Virtuální sídlo jste svojí editací (diff) odstranil referenci k uvedenému tvrzení, máte pro to nějaký důvod? Dále bych Vás rád upozornil, že Vámi vložený externí odkaz je nepřímý spam. I když neuvádí reklamu přímo v článku (proto jsem jej zatím ponechal), přesto upozorňuje na služby konkrétní společnosti ve spojitosti s Ostravou, proto je vysoce pravděpodobné, že bude odstraněn. S pozdravem --Mario7 (diskuse) 2. 7. 2013, 23:33 (UTC)

Dobrý den, nevkládejte, prosím do článku Virtuální sídlo opakovaně (posledně diff) externí odkaz, který je spamem na konkrétní společnost, poskytující služby virtuálního sídla v Ostravě. Dále Vás žádám, aby jste nekomunikoval prostřednictvím shrnutí editace, od toho zde máme diskusi. S pozdravem --Mario7 (diskuse) 4. 7. 2013, 19:46 (UTC)

Ahoj, nechápu co je toto za přístup. Takže společnost SmartOffice tam může mít odkaz na své stránky a korektně vytvořené stránky s kvalitními údaji o této službě tam být nemohou? A to, že je tam nějaká reklama na další společnost, považovat celou stránku za spam je chyba. Tím pádem, prosím, vymažte na všech stránkách odkazy na stánky, kde je jakákoliv reklama (třeba i skliková). Prostě přiznejte, že prosazujete zájmy společnosti SmartOffice, která ke všemu tvrdí ve svém PR článku, že v Praze bylo nejméně daňových kontrol, což je naprosto nepravdivá informace. Ale to já neřeším. Teď jde jen o princip! Takže prosím, přestaňte mazat odkaz, která je naprosto korektní a hlavně, který může být pro čtenáře opravdu užitečný! Mr._Marko 4. 7. 2013, 21:55 (UTC)

Kopíruji obsah diskuse na diskusní stránku článku, reaguju tam. --Mario7 (diskuse) 4. 7. 2013, 20:03 (UTC)

Virtuální sídlo[editovat zdroj]

Dobrý den, nepřidávejte, prosím, do Wikipedie obsah propagačního charakteru nebo odkazy na své soukromé stránky či stránky, se kterými jste spojeni, jako se to stalo v článku Virtuální sídlo. Wikipedie není prostředkem pro propagaci či reklamu ani pouhou sbírkou externích odkazů. Rozšiřování encyklopedického obsahu je však samozřejmě vítáno. Děkuji za pochopení.

K externímu odkazu více na Wikipedie:Externí odkazy#Na co obvykle neodkazovat, 3. a 4. bod. Stránky, které slouží k reklamě produktu, Wikipedie nepodporuje (výjimkou jsou osobní stránky firem, které jsou předmětem článku).--Kacir 4. 7. 2013, 21:33 (UTC)

Kdybyste si více přečetl, co je na těch stránkách, tak byste pochopil, že se nejedná o spam, ale o korektně a autorsky zpracované stránky na zmiňovanou tématiku. Text na těchto stránkách je původní (můj vlastní). Pokud vám jde opravdu o blaho čtenáře Wikipedie a přečetl jsem si alespoň něco na těch stránkách, tak musíte uznat, že tyto externí stránky čtenáři mohou pomoci v získání potřebných informací. Jediné, co tady všichni řešíte je fakt, že je vlevo "banner" s odkazem na další stránky, které se již zabývají poskytováním dané služby. Takže, pokud bych tento banner ze stránek stáhl, tak je již odkaz v pořádku?! Ale to by znamenalo, že nelze odkazovat na žádnou stránku, na které je umístěna kontextová reklama, vč. zpravodajských serverů. Tudíž tato premisa je mylná. Nemluvě o tom, že celý ten příspěvek o službě virtuálního sídla je hodně mimo, resp. z počátku ho někdo psal právě jako propagační text. Já se touto službou zabývám už nějaký ten pátek, a proto že v této branži podnikám nemohu tento článek dát do nějaké slušné roviny? Nezlobte se na mě, pokud jsem zpracoval web s touto tématikou, který je kromě dvou nevtíravých bannýrků zcela bez propagace a není tam ani propagace značky, tak nevidím jediný důvod, proč takovýto web označovat za spam a mazat ho. Proto na vás apeluji, abyste si web pořádně pročetl a sám zjistíte, že má slova jsou pravdivá. --Mr. Makro (diskuse) 5. 7. 2013, 06:44 (UTC)
Dokud bude v odkazu na vaše stránky reklama v podobě bannerů, tak jej do článku nevracejte. Druhou možností je získat konsenzus komunity, nejlépe Pod lípou. Nejlepší volbou, pokud odkaz obsahuje váš původní text, je tento jednoduše přenést (v encyklopedickém stylu) do článku a zaslat potvrzující email do WP:OTRS. Wikipedie neslouží k propagaci soukromých stránek. Děkuji za pochopení.--Kacir 5. 7. 2013, 08:41 (UTC)
Já už se k tomu nevyjadřuji. Každý máme svou pravdu, takže neřeším. Prostě se budeme přetahovat jako malí kluci na pískovišti, ok já s tím nemám problém. --Michal Ondra (diskuse) 5. 7. 2013, 09:06 (UTC)

== Komunikace přes shrnutí editace ==

Vážený pane kolego, ještě jednou Vás žádám, abyste přestal hodnotit kvalitu práce ostatních wikipedistů ve shrnutích svých editací. Po Vaší formulaci „o žádný spam nejde, podívej se laskavě na tu stránku a ujasni si pojem co je to SPAM!!!“ jsem Vás upozornil zde na Vaší diskusi. Přesto jste opakovaně vložil do shrnutí „uživatel prosazuje zájmy konkrétní společnosti, maže korektní odkaz“ a teď jste svým shrnutím hodnotil už potřetí (mimochodem jednoho z nejzkušenějších lidí, jací zde působí), konkrétně „neznalost práce s wikipedií“, což je už vyjádření svou povahou spíš drzé, jako nezdvořilé, jestli dovolíte. Je všeobecným jevem, že lidé působící v oblasti financí, jsou obdařeny vyšší mírou asertivity, zde se však její uplatňování nehodí, protože Wikipedie je absolutně nekomerční encyklopedie. Bližší informace k uvedeným tématům lze najít například v WP:CWN, WP:SE nebo WP:WE. Hezké zamyšlení na téma spamu (byť psáno humorní formou) se nachází zde. Protože vkládáte odkaz na společnost, které jste jednatelem, přímo se Vás dotýká hlavně doporučení WP:PG. Pokusil jsem se zaměřit Vaší pozornost na uvedená pravidla a doporučení, protože podle WP:PDV předpokládám, že Vaší editace mají motivaci vylepšit článek a problém je jen ve volbě nesprávného způsobu, jak to správně provést. Všechno dobré přeje --Mario7 (diskuse) 5. 7. 2013, 15:52 (UTC)

Někdo to tu fakt žere :-D --Michal Ondra (diskuse) 23. 7. 2014, 15:08 (UTC)

Nováček[editovat zdroj]

Barevné stužky[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Barevné stužky. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Vojtasafr (diskuse) 16. 4. 2020, 10:16 (CEST)Odpovědět