Diskuse s wikipedistou:MartinAFC

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Vojtěch Dostál v tématu „WikiMěsto Mariánské Lázně

S pozdravem ♥ K123456  12. 11. 2011, 18:41 (UTC)

Alba v angličtině[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za přidávání kategorií Alba v angličtině. Jen bych Vás chtěl poprosit, jestli by nešlo rovnou přidávat parametr infoboxu. Více zde: Diskuse k Wikipedii:WikiProjekt Hudba a šablona:Infobox Album. Díky. --Marek Koudelka (diskuse) 11. 10. 2012, 16:20 (UTC)

Zdravím, o tomto poměrně novém parametru jsem neměl tušení, rozhodně není problém ho tam společně s kategorií dodat. Díky za upozornění! --MartinAFC (diskuse) 11. 10. 2012, 16:30 (UTC)

Kategorie:Aktivní fotbalisté[editovat zdroj]

Ahoj, poprosil bych Tě o přerušení kategorizování článků do zmíněné kategorie, neb v souvislosti probíhá diskuse o jejím smazání. Více se můžeš vyjádřit zde: Wikipedie:Diskuse o smazání/Kategorie:Aktivní sportovci --Faigl.ladislav slovačiny 14. 10. 2012, 18:16 (UTC)


Poněkud se mi nelíbí odstranění dalších dynastií a vládců Egypta z šablony, nicméně před revertovací válkou jsem se rozhodl se nejprve ozvat. Ačkoliv je šablona pojmenována tak, jak je pojmenována, od začátku byla koncipována a vytvořena jako souhrnný přehled vladařů Egypta od zrození sjednocené země až po Mubaraka a dále...
Samozřejmě, že ta část šablony věnující se starověku je větší, což je z části tím, že (včetně císařů) obsahuje 34 dynastií a z části proto, že starověk zachycuje 3500 let dějin. Poslední dva řádky šablony mají (včetně presidentů) pouze 9 dynastií a to za dobu "pouhých" 1600 let.
Niusereset (diskuse) 22. 10. 2012, 13:15 (UTC)

Zdravím, není problém to vrátit zpátky, ale myslím, že tahle šablona by se lépe hodila pouze na období starověku, neboť se mu věnuje nejpodrobněji (pochopitelně z důvodu, který jste jmenoval). Myslel jsem, že by tato šablona mohla být vložena u každé dynastie na místo té podlouhlé (po pravé straně) - Chronologie Starověkého Egypta, která tu stránku zbytečně prodlužuje, neboť články o jednotlivých dynastiích nejsou rozsáhleji zpracované. A právě do tohoto konceptu by se tato šablona zaměřená pouze na starověký Egypt hodila. Nemyslím si, že je nezbytně nutné mít například u 5. dynastie odkaz na Muhammada Alího či Fátimovce. Šla by udělat ještě jedna šablona (např. Historie Egypta), kde by byly dějiny rozděleny na pravěk, starověk, středověk, novověk a v každé sekci pak odkaz na větší úseky - např: (Starověk: Stará, Střední, Nová, Pozdní říše, ... (nevypisovat zde jednotlivé dynastie); Středověk: Byzanc, Umajjovci, Abbásovci, .. atd). Je to jen můj návrh! Pokud si myslíte, že by to bylo lepší tak, jak to bylo předtím, klidně to revertujte. --MartinAFC (diskuse) 22. 10. 2012, 15:54 (UTC)
Vykání opravdu není třeba, preferuju tykání.
Ohledně revertování, nechtěl jsem se do toho pouštět bez možnosti prodikutování. A protože po ztrátě samostatnosti a začlenění do Impéria ztrácí egypt samostatnost a až do první světové je více-méně součástí něčeho většího... vytrácí se nějaké to povědomí a přehled o tom, jak se nadále vyvíjel Egypt a řada panovníků jemu vládnoucích.
Ohledně používání této dynastické šablony přímo v článcích dynastií se může dostávat do konfliktu s šablonou odkazující se na předchozí a následující, kdy by docházelo ke zdvojování informací. Je to na zvážení, zda použít šablonu se všemi dynastiemi, nebo chronologickou šablonu "předchůdce-nástupce" protože mít tam obě by bylo zbytečné. Samozřejmě jako autor dynastické šablony nejsem zcela nezaujatý při zhodnocení, která by byla lepší, ale měla by opravdu být jen jedna a zároveň ve všech článcích o dynastiích by to zároveň mělo být stejné.
Co se šablony "chronologie" týče... osobně mam tuto šablonu rád, ale je pravda, že u kratších článků nevypadá dobře, dělajíc je dvakrát tak dlouhé.
Niusereset (diskuse) 23. 10. 2012, 09:45 (UTC)
Tak samozřejmě, pokud se na to podíváme z tohoto pohledu, tak tam ty středověké a další dynastie mají svojí významnou roli. Ohledně jejího využití - jsem pro, aby se používala tato namísto "předchůdce-nástupce", protože kde jinde by měla být, než u dynastií na které odkazuje. Myslím, že je pěkně zpracovaná a každý čtenář se v ní vyzná.
Co se týče šablony „Chronologie Starověkého Egypta“, mě se taky líbí, odkazuje na zajímavé články z různých období - takový ucelený přehled. Ale myslím si, že v článcích o dynastiích by být neměla (jednak neúměrně prodlužuje stránku, a za druhé se dá rovněž hovořit o „zdvojování informací“, neboť se využívá společně se šablonou "předchůdce-nástupce").
Takže můj návrh: Revertovat šablonu „Egyptské dynastie“ do původní podoby a vložit jí do všech dynastií na které odkazuje. V těchto dynastických článcích zároveň odstranit navbox „předchůdce-nástupce“ a šablonu „Chronologie Starověkého Egypta“ (pouze u jenotlivých dynastií, v jiných článcích by samozřejmě zůstala!). Bylo by to takhle přijatelné? Pokud ano, postarám se o tyto úpravy, aby jednotlivé články o dynastiích vypadaly jednotně. --MartinAFC (diskuse) 23. 10. 2012, 19:05 (UTC)
S takovýmhle řešením plně souhlasím... rád pomůžu s úpravami článků dynastií, aby byly články jednotně ošablonované.
Niusereset (diskuse) 24. 10. 2012, 10:20 (UTC)
OK, tak se do toho můžeme postupně pustit --MartinAFC (diskuse) 24. 10. 2012, 10:44 (UTC)

Řád Františka Palackého[editovat zdroj]

Wikivyznamenání za práci na článcích o historii („Řád Františka Palackého“)
  • Za tvoji neutuchající práci v článcích o starověkém Egyptě
  • Za vytváření řady nových dosud chybějících článků o starém Egyptě, jeho historii a kultuře

Uděluji Wikivyznamenání za práci na článcích o historii: Řád Františka Palackého
Niusereset (diskuse) 9. 11. 2012, 22:56 (UTC)

Děkuji kolego, velmi si toho vážím! --MartinAFC (diskuse) 10. 11. 2012, 07:52 (UTC)

Gratuluji k velmi pěknému a čtivému článku Ahmose I., který se stal výročním 350. dobrým článkem české Wikipedie. Těším se na další kvalitní články a bude mi ctí si je přečíst. --Vojtech.dostal (diskuse) 7. 12. 2012, 13:36 (UTC)

Ahoj, díky moc :) --MartinAFC (diskuse) 7. 12. 2012, 18:25 (UTC)

Zdravím Vás, podíval jsem se trochu na Váš text a chtěl bych v něm udělat nějaké úpravy. Byly by asi rozsáhlejší, takže bych se Vás rád nejdříve zeptal, zda máte v plánu nějak dále pracovat s textem. Pokud ano, zatím bych se toho zdržel :-) Ptás se na to i s ohledem na to, že jste jej zařadil do projektu Kvality. Mějte se pěkně :-) --Symmachus (diskuse) 4. 4. 2013, 17:49 (UTC)

Zdravím, rozsáhlejší změny dělat nehodlám, chystám se zpracovat pouze námitky, které vzejdou z recenze. Nevím jak zásadní ty vaše úpravy budou, takže těžko soudit. Jedná se mi hlavně o to, že někteří recenzenti už můžou mít daný text rozpracovaný a vaše přepracování by jim to značně ztížilo. Na druhou stranu pokud se v mém textu objevují nějaké zásadní nedostatky a rozšíření či přepracování některé části by pomohlo ke zkvalitnění článku, určitě by bylo vhodné upravit článek ještě během recenzování. --MartinAFC (diskuse) 4. 4. 2013, 20:48 (UTC)

Wikikvítí[editovat zdroj]

Wikikvítí
Wikikvítí

Buď zdráv! Rád bych ti předal toto wikikvítí za moc pěkný a důkladný článek o zajímavém mýtu. Ať se ti brzy zas rozroste wikizahrádka.

Jinak jsem koukal, že se zajímáš o egyptské dějiny a psal jsi o Sadatovi. Já tento měsíc dokončil článek o Menachemu Beginovi, který chci dostat mezi nejlepší články, a vzhledem k tomu, že měl se Sadatem dost co dočinění kvůli mírové smlouvě, říkal jsem si, jestli by sis článek nepročetl a případně mi nenapsal do diskuse své připomínky. Rovněž tak se chystám v rámci zamodřování vytvořit českou obdobu en:Assassination of Anwar Sadat, ale pokud by se ti do toho chtělo, tak ti to mohu přenechat. Zatím se měj --Faigl.ladislav slovačiny 9. 4. 2013, 20:37 (UTC)

Ahoj, ještě jednou díky. Tvůj článek o Beginovi si určitě přečtu a pokud na něco narazím dám vědět. Rozhodně se však nepovažuji za nějakého odborníka na egyptskou politiku či egyptsko-izraelské vztahy, takže detaily o jejich vzájemném vztahu a širších okolnostech příliš neznám. Ale uvidíme, třeba něco objevím. Co se týče atentátu na Sadata, tak klidně nějaký krátký článek napíšu. --MartinAFC (diskuse) 10. 4. 2013, 09:00 (UTC)
Díky :) --Faigl.ladislav slovačiny 13. 4. 2013, 22:18 (UTC)

Fotbalové šablony[editovat zdroj]

Ahoj, když aktualizuješ článek o fotbalistovi a měníš šablonu, můžeš ho odmazat i z původní, ať se ty šablony udržují jakžtakž aktuální. Jinak tam kolikrát zůstává viset dlouhou dobu. Díky.--Chalim Kenabru (diskuse) 11. 7. 2014, 10:48 (UTC)

Řád fotbalového odborníka – Thierry Henry[editovat zdroj]

Děkuji za ocenění a za čas strávený recenzí článku. --MartinAFC (diskuse) 13. 1. 2016, 15:20 (CET)Odpovědět

WikiMěsto Mariánské Lázně[editovat zdroj]

Ahoj, na základě Tvé kategorie dle Kategorie:Wikipedisté z Česka podle kraje bych Tě rád pozval na WikiMěsto Mariánské Lázně ve dnech 3.-5. června 2016. Bude to víkend zasvěcený editování, fotografování a popularizaci Wikipedie. Pokud máš dotazy, prosím ozvi se mi na mé diskuzní stránce nebo na vojtech.dostalwikimedia.cz, pokud máš zájem o účast, tak se prosím zaregistruj co nejdříve :-). Náklady jsou hrazeny z grantů Wikimedia ČR. Díky, pěkný den a sorry za případný spam, --Vojtěch Dostál (diskuse) 18. 4. 2016, 16:33 (CEST)Odpovědět