Diskuse s wikipedistou:Lukax

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Archiv

Dobrý den, na základě Vaší nabídky zde bych Vás chtěl poprosit, jestli byste se na to nemohl blíže podívat. S pozdravem, --Podzemnik 5. 10. 2011, 10:03 (UTC)

Hezký den, už to zkoumám. Napsal jsem na ČSÚ a potvrdil jsem si, že ty údaje poskytují jen jednou za rok. Zkoumal jsem taky německý systém a zkouším s nimi komunikovat ohledně nástrojů, které používají pro aktualizaci onoho systému šablon. --Lukax 5. 10. 2011, 10:47 (UTC)
To je opravdu skvělé. Držím palce, ať Vám to vyjde! Mějte se pěkně, --Podzemnik 7. 10. 2011, 17:53 (UTC)

Zdravím. Chtěl bych se jen optat, jak to vypadá s tím automatickým uváděním počtu obyvtel obcí? fext 10. 11. 2011, 22:12 (UTC)

Hezký den, trochu jsem znejistěl, jestli to dělat po německém způsobu. Přemýšlím, že bych sepsal ŽoK s obsahem svých úvah. Ale... dost možná to zítra (po německu) doimplementuju a nasadím pro obce hradeckého okresu. Nejsem si jistý, jestli se mi chce podstupovat tu spoustu technických diskuzí, kdybych to chtěl dělat jiným, než ozkoušeným způsobem. :-) --Lukax 17. 11. 2011, 19:30 (UTC)
Omlouvám se pozdní reakci, jsem teď zaneprázděn jinými věcmi... Ale aspoň k tomuto: Žádost o komentář je podle mne zbytečná, jde jen o technické věci. A pokud to zvládnete a bude to fungovat, tak bude jistě jedno jak konkrétně.
A už to funguje? :-) A pokud jsem dobře pochopil, aktualizace bude 1 x ročně, jak to bude vypadat? Stáhne se např. jen nějaký soubor ze stránek ČSÚ a zbytek udělá šablona/bot? Díky za odpovědi.
A především díky za dosavadní snahu, fext 19. 11. 2011, 20:45 (UTC)

Překlad[editovat zdroj]

Ahoj, všimnul jsem si tvého příspěvku Pod lípou, ale ač jsem měl sem tam chuť taky něco přeložit, nikdy jsem nevěděl co a jak udělat, bohužel to mě zradilo od další práce, protože jsem se radši dále věnoval psaní článku a dalším věcem, protože jsem je bral důležitěji, proto se tě ptám jestli by jsi byl ochoten mě napsat jednoduchý postup co a jak udělat, případně odkázat na něco. Vím vypadá to, že jsem líný a nebudu se ti vymlouvat, ale očividně máš více zkušeností, tak by to mohlo ušetřit čas. --Paxan 17. 11. 2011, 20:09 (UTC)

Ahoj, v pohodě, však to mé stýskání směřovalo ke služebně starým Wikipedistům, kteří by spíš takovéhle mírně nestandardní věci měli zajišťovat. K tomu, aby se aplikoval překlad, by mělo stačit, aby si někdo dobře prohlédnul odkazovanou stránku, ověřil, jestli odpovídá anglické verzi, popř. ji opravil a potom vše potvrdil tím, že změní stav textu v tabulce nahoře (tlačítko edit status) z Needs proofreading na Ready.
Samozřejmě by bylo dobře přeložit i nějaké další texty, na které tam zatím nikdo nesáhl. Pro to stačí prostě rozkliknout červený odkaz, přeložit a pak v tabulce změnit stav na Needs proofreading.
Díky za reakci, každopádně. :-) --Lukax 17. 11. 2011, 20:23 (UTC)

Mne v dobách frustrace s českou Wikipedií pomáhá kouknout na něco veselého, třeba tento obrázek :) Tak to zkusím, jestli to nebude fungovat i na tebe, že by sis třeba svůj odchod a zanevření na zdejší kolektiv rozmyslel. Budu doufat. S pozdravem --Chmee2 (diskuse) 31. 10. 2012, 19:17 (UTC)

WikiProjekt Tabulková data[editovat zdroj]

Ahoj, měl bys nějaké námitky, kdybych Wikipedie:WikiProjekt Tabulková data a jeho šablony smazal? Zřejmě se nevyvíjí tak výrazně, aby se stal reálnou konkurencí wikidat. A pokud hodláš v nejbližší době na českou Wikipedii nepřispívat, tak už pro něj nevidím naději vůbec žádnou.--Tchoř (diskuse) 6. 11. 2012, 09:13 (UTC)