Diskuse s wikipedistou:Kumi

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Kacir 12. 2. 2011, 23:46 (UTC)

Žluté tělísko[editovat zdroj]

Dobrý večer, Vaše úprava článku neprospěla, byla výrazně k horšímu. Příště prosím o lepší kvalitu editací. Odstranil jste např. zmínku o trofoblastu a vložil několik chybných formulací:

  • závyslá; Tomuto osudu říkáme… ; Při oplození tělísko stimulováno choriovým gonádotropinem, produkovaným placentou. (jak může při oplození existovat placenta?); těhotenstvý; hormón; kolegenních.
    Zdraví --Kacir 12. 2. 2011, 23:46 (UTC)


Dobrý večer, původní článek obsahoval docela hrubé chyby, jako třeba, že žluté tělísko po 5 měsících zaniká apod., nespouhlasím s posunem k horšímu, alespoň jsou všechy informace faktograficky správně; nešťastná formulace s osudem, nevím jestli byla chybou překladu, ale v základech histologie od Junquera, slovo "osud" takto použito bylo. Žluté tělísko přežívá i bez placenty 12 dní, vycházel jsem opět ze zmíněné publikace, kde proces popsán takto... V případě nedůvěry mohu zmíněné skripta poslat. A překlepy, moje hloupost za kterou se omlouvám, s větším počtem editací se snad překlepů zpavím. Kumi 13. 2. 2011, 00:28 (UTC)

Nic se neděje, ale některé formulace byly nešťastné (zavádějící). To myslíte vážně, že „placenta vznika asi po 3 dnech po oplození…“? Ta se vyvíjí z diferenc. trofoblastu až později. Žl. tělísko nejdříve přežívá právě kvůli hCG produkovanému trofoblastem. --Kacir 13. 2. 2011, 00:51 (UTC)
Opět nešťastná formulace, tvorba začíná během implantace, což probíhá někdy při vzniku blastocysty, což už snad je někdy po 3 dnech. Informaci jsem neozopakoval protože jsem informaci ve zdroji jim uvedením nenašel, tím pádem děkuji za doplnění. Jestli se mi to ve středu bude hodit, poděkuju vám ještě jednou... Dobrou noc Kumi 13. 2. 2011, 01:03 (UTC)
Přeji Vám dobré editování, děkování prosím netřeba. :) Dobrou noc. --Kacir 13. 2. 2011, 01:23 (UTC)