Diskuse s wikipedistou:JozumBjada

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

--Jan Kovář BK (diskuse) 6. 2. 2014, 08:08 (UTC)

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Děkuji za pochopení.--Horst (diskuse) 1. 10. 2014, 18:22 (UTC)

Díky za připomenutí, jsem si toho vědom, o tlačítku Ukázat náhled samozřejmě vím a používám ho. Vzniklá situace je povětšinou způsobena již velkým rozsahem článku, kdy je jednodušší opravovat drobné chyby a nedodělky v jednotlivých podsekcích, než v celém dokumentu naráz. Každopádně, v dalším se budu snažit podobným neokomentovaným drobným korekcím vyhnout. -- JozumBjada (diskuse) 1. 10. 2014, 19:27 (UTC)

Vektorový prostor[editovat zdroj]

Jsi mučedník, děláš matiku o volnu.--ThecentreCZ (diskuse) 3. 10. 2014, 22:22 (UTC)

:) Už se totiž vážně nemůžu dívat na to, jak jsou ty články o matematice na český wikipedii tak strašně zanedbaný --JozumBjada (diskuse) 4. 10. 2014, 06:07 (UTC)

Žádost o kontrolu a opravu[editovat zdroj]

Pěkný den. Před časem jsem ve snaze o naplnění zoufale prázdné cs:Kategorie:Obyčejné diferenciální rovnice z téhož důvodu, jaký popisujete o odstavec výše, spáchal pokus o překlad stránky en:Integral curve jako Integrální křivka, ale některé popisované struktury leží zcela mimo moje znalosti. Mohl bych poprosit alespoň o zběžné prolétnutí a opravu? Předem moc děkuji. Kolarp (diskuse) 8. 9. 2016, 02:22 (CEST)Odpovědět

Tak to jsem rád, že nejsem jediný :) V případě vámi zmiňovaného článku jsem provedl některé úpravy. Především je dobré dát na konec článku šablonu Překlad, aby bylo jasné, že český článek je "jen" překladem z angličtiny. Co se týče matematiky, tak jsem některé formulace poupravil, aby dávaly větší smysl, popř. jsem použil české terminologie (diferencovatelná varieta místo derivovatelná varieta apod.). Upřímně řečeno ale sám jsem některé z těch pojmů slyšel poprvé (konkrétně Frechetova derivace), takže v těchto případech neposloužím. JozumBjada (diskuse) 8. 9. 2016, 23:26 (CEST)Odpovědět
Moc děkuju! Na šablonu Překlad jsem v tomto případě nějak zapomněl, běžně ji dávám, takže děkuju i za její doplnění. Budu si muset pamatovat tento článek, abych měl argumenty proti lidem, kteří mně odstraňují v závorkách uvedené termíny v cizích jazycích (protože je považují za zbytečné) – tady ty překlady rozhodně nebyly samozřejmé. S pozdravem Kolarp (diskuse) 9. 9. 2016, 07:24 (CEST)Odpovědět

Scriptsize v matematických vzorcích[editovat zdroj]

Všiml jsem si, že v některých článcích používáte pro všechny matematické vzorce v textu \scriptsize. Zajímalo by mě, jaký k tomu máte důvod. V mém prohlížeči jsou ty vzorce pak dost malé a abych se přiznal, vůbec se mi nelíbí. Zdá se, že dřív to dělalo ještě pár dalších lidí na české Wikipedii. Možná používáte WWW prohlížeč, který zobrazuje standardní text ve vzorcích příliš velký. Mně osobně se zobrazuje také o něco větší než hladký text okolo, ale vzorce se \scriptsize jsou naopak titěrné. Možná by to šlo velikost písma ve vzorcích nějak řešit ve stylech Wikipedie. S pozdravem Kolarp (diskuse) 1. 5. 2021, 16:34 (CEST)Odpovědět

Zdravím, ano to je pravda. Důvodem je to, jak jste správně zmínil, že mně osobně se zdají být vzorce bez vloženého scriptsize příliš velké a nezapadající do okolního textu. Abych se přiznal, tak nevím, jaká jsou v tomto ohledu pravidla/doporučení Wikipedie. Pokud používání scriptsize není doporučeno, přestanu ho v nových článcích používat. Jde-li o již existující články, máte naprostou volnost všude tento příkaz vymazat. Spoléhám na ducha Wikipedie, že každý se může podílet na zlepšování textu. Tvorba nového článku zabere ohromné množství času a tak se snažím přinejmenším být všude konzistentní, i když to třeba nemusí být zcela podle doporučení Wikipedie. --JozumBjada (diskuse) 1. 5. 2021, 18:04 (CEST)Odpovědět
Myslím, že žádné oficiální doporučení neexistuje. Kolarp (diskuse) 1. 5. 2021, 19:29 (CEST)Odpovědět

Železná hvězda kvalitního wikipedisty[editovat zdroj]

Díky :) --JozumBjada (diskuse) 29. 5. 2022, 20:37 (CEST)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:49 (CEST)Odpovědět