Diskuse s wikipedistou:Irenej

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Upřesnění údajů[editovat zdroj]

Přeji dobrý den, dovoluji si upozornit na historickou nepřesnost, kterou jsem náhodou objevil při hledání údajů o jedné obci v okrese Nový Jičín, Moravskoslezský kraj. Jedná se o obec Závišice , u níž slovník uvádí první písemnou zmínku r.1401, což je zastaralé. První písemná zmínka o této obci je z r. 1354, jak prokázal regionální historik , pracovník Státního archivu v Opavě PhDr. Adolf Turek ve svém pojednání "Ke starším dějinám Závišic" uveřejněném ve Vlastivědném sborníku okresu Nový Jičín č.27, z roku 1981, str. 10-27. Bylo by jistě vhodné údaj opravit, aby odpovídal skutečnosti. Zdraví Irenej

Co Vám brání tuto nepřesnost opravit (!?), viz Wikipedie:editujte s odvahou, nikdo to za Vás neudělá ... ** Vaše poznámka byla vložena zcela nevhodně do článku namísto na diskusní stránku příslušného článku ** Zdravím --MiroslavJosef 16. 8. 2008, 16:44 (UTC)


Jde o to, aby informace byly ověřitelné. Proto můžete sám změnit tento letopočet, ale musíte doložit zdrojem (internetové stránky, tištěná publikace). A takovéto poznámky patří případně do diskuse k článku.

Takže opravu provedeme. JAn 16. 8. 2008, 17:03 (UTC)


Ad ověřitelnost: Uvedl jsem zdroj vědeckého pracovníka Státního archivu v Opavě PhDr. Turka i kde lze údaj nalézt. To je jistě zdroj vyšší kategorie než WWW stránka obce (kde je též údaj rok 1354, ale mohou tam být i údaje pochybné).