Diskuse s wikipedistou:Hesiodor

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vítejte[editovat zdroj]

Jak se podepsat (tedy jak dát ke jménu datum a čas) máte popsáno výše. Nepodepisujte se prosím v článcích. --Japo ¿ 17:35, 22. 11. 2006 (UTC)

Wikipedie a Stopařův průvodce po galaxii podle Hesiodora[editovat zdroj]

Předně je mi líto že jsem možná pomohl k revertovací válce.

Hodlám zde předložit některé důkazy k posouzení.

1. článek z itbusiness.ca: One of Adams’s biggest fascinations before his death in 2001 was the Internet. In 1999, he started h2g2.com, a Web site where visitors can provide information about things or places that interest them. It’s loosely modeled after his concept of The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy – in short, a book about everything.

I don’t know if Adams was actually familiar with Wikipedia, which first went online in the months before his death, but surely he would have recognized its similarity to h2g2.


2. Adams psal o průvodci jako o encyklopedii viz hesla o alkoholu,: "Podíváme-li se do Galaktické encyklopedie na heslo Alkohol, dozvíte se, že je to bezbarvá prchavá tekutina, která vzniká kvašením cukrů. Encyclopaedia Galactica zaznamenává i euforizující účinky alkoholu na jisté formy života na bázi uhlíku. Stopařův průvodce po Galaxii se o alkoholu také zmiňuje. Říká, že nejlepší existující drink je Pangalaktický megacloumák. Vypít Pangalaktický megacloumák je podle Stopařova průvodce asi jako nechat si vyrazit mozek z hlavy plátkem citrónu obaleným kolem masivní zlaté cihly. Průvodce rovněž informuje, na kterých planetách se mixuje nejlepší Pangalaktický megacloumák, kolik za něj zaplatíte a které dobrovolné organizace vám poskytnou pomoc, až se budete léčit z jeho následků. V Průvodci najdete dokonce i recept na nejlepší Pangalaktický megacloumák. Vezměte obsah jedné láhve Staré Janxovky. Nalijte do něj jednu odměrku vody z moří Santraginu V - ach, santraginská mořská voda! Ach, santraginské ryby!!! Do směsi nechte roztát tři kostky Arkturského mega-ginu (musí být řádně zmrzlý, jinak benzín vyprchá). Tím vším nechte probublat čtyři litry fallijského bahenního plynu, na počest všech šťastných stopařů, kteří zemřeli rozkoší v bažinách Fallie. Obrácenou stříbrnou lžičkou odměřte dávku Qualactinského hypermátového extraktu, vonícího něžnou sladkostí, mystikou a opojnými výpary temných Qualactinských zón. Vhoďte zub algolského slunečního tygra. Sledujte, jak se rozpouští a jak se oheň algolských sluncí vsakuje hluboko do srdce nápoje. Přikápněte trochu Zamphuoru. Ozdobte olivou. A potom pijte..., ale... velmi opatrně... Stopařův průvodce po Galaxii jde na odbyt rozhodně líp než Encyclopaedia Galactica."  :) nebo o ručnících.

Zafod Bíblbrox[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji, že zkoušíte editovat Wikipedii. Váš experiment na stránce Zafod Bíblbrox fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte prosím pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete dozvědět něco o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Vítejte ve Wikipedii. --Wikipedista:BobM d|p 29. 8. 2008, 11:07 (UTC)