Diskuse s wikipedistou:Gertasik

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vítejte na mé diskusní stránce!

Klidně mi tykejte, pokud vám nevadí, že budu já tykat na oplátku :-)

Přivítání[editovat zdroj]

--Zp 21:07, 26. 2. 2006 (UTC)

Thank you for your support on this edit. RO BlueMonday 18. 6. 2010, 13:16 (UTC)

Přesměrování (redirect)[editovat zdroj]

Dobrý den, před chvílí jste založil několik přesměrování (redirectů) (v pořádku), ale když jste zakládal ty přesměrování, tak jste vyplňoval „Shrnutí editace“ slovy „nový redirect“. Nebylo by lepší to vůbec nevyplňovat?, protože když tam nic nenapíšete vyplní se to automaticky slovy „Přesměrování na [[název článku]]“. Například jako já jsem přesměrování včera také udělal a nevyplnil jsem shrnutí a potom se to vyplnilo samo. zde. Potom se lépe orientuje v posledních změnách. Díky za pochopení Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 19. 6. 2011, 10:42 (UTC)

Díky za upozornění, to jsem po pravdě ani nevěděl, budu to používat :-) --Gertasik 19. 6. 2011, 10:47 (UTC)

Pozvánka na sraz[editovat zdroj]

Pozvánka na setkání wikipedistů

2. (snad) pravidelný sraz wikipedistů s workshopem se uskuteční
v pondělí 20. června 2011 od 18.30 hodin v Zulu baru, Na bojišti 8, Praha 2, nedaleko stanice metra I. P. Pavlova.
Všichni jsou srdečně zváni!

Pokud máte zájem, tak se zapište a stránku pro případné změny sledujte.


--Limojoe 19. 6. 2011, 14:05 (UTC)

Díky za pozvání, bohužel se nemohu zúčastnit, ale pozvánka mě potěšila ;-) --Gertasik 19. 6. 2011, 14:47 (UTC)

Děkuji za pomoc při eliminaci škod způsobených uživatelem Losff.--MarkusAtomus 2. 7. 2011, 08:05 (UTC)

  • Bez problému, taky díky za spolupráci, dneska se tu koukám s vandalismem docela roztrhnul pytel. --Gertasik 2. 7. 2011, 08:14 (UTC)
Až mě to udivuje--MarkusAtomus 2. 7. 2011, 08:15 (UTC)

Ahoj, díky za dopnění tenis. článků. Jen drobnost, pokud vkládáš vítěze do infoboxu turnaje, který obsahuje i obhájce [1], pak jej nahrazuj výměnou kus za kus, aby tam nezůstavali oba. Jednoduše z parametru:

|defchampms= Rafael Nadal

(def=defending, obhajující; champ=champion, vítěz;ms= men single, mužské dvouhry) z parametru odstraň def a jméno přepiš novým vítězem:

|champms= Novak Djoković
--Kacir 4. 7. 2011, 07:51 (UTC)
  • Ahoj, díky za tip, pro příště už budu vědět. Přišlo mi to zvláštní, nechávat tam oba, ale nevěděl jsem, jak to tady v případě tohohle infoboxu chodí, tak jsem (správně) doufal, že to kdyžtak někdo zkušenější opraví :-) --Gertasik 4. 7. 2011, 09:02 (UTC)

Ron Hextall[editovat zdroj]

Ahoj Gertasiku, děkuji za přidání těch statistik, pro mě je to moc velká piplačka s číslama :-)) Trochu jsem ještě rozšířil úvod a hned ten článek vypadá líp. S pozdravem -Gothic2 6. 7. 2011, 15:23 (UTC)

  • Ahoj, bez problému, jenom jsem je vzal z en a překopal do češtiny :-) Musíme ten jubilejní článek trochu zkrášlit přeci :-) --Gertasik 6. 7. 2011, 15:29 (UTC)

Snad ??? Opravený článek Jan Rybář (kněz)[editovat zdroj]

Srdečně zdravím (Štěpán Vojáček),včera jsme se pokoušel napsat svou první stránku do wikipedie.Pro svou neobratnost jsem se dopustil řady chyb, pro které jsem byl obviněn z vandalismu. Jak však praví klasik tato napomenutí si netřeba brát osobně, je třeba se poučit a bojovat dále. Myslím, že jsem svůj článek dostatečně vylepšil.Bojím se však odstranit onu hlášku "Urgentně opravit". Domnívám se však, že tato hláška byla vložena vámi a už by mohla být odstraněna. Prosím tedy o prověrku zda jsme splnil očekávání zkušených wikipedistů. Děkuji srdečně za spolupráci. Heslo příspěvku:Jan Rybář (kněz) Štěpán Vojáček 7. 7. 2011, 23:55 (UTC)
Také zdravím, jen tak na okraj, s tou šablonou jste se spletl, podle historie jí tam vkládal Wikipedista Elm, já jí tam pak jenom vracel, když jí někdo bez jiných úprav odstranil, nicméně to není důležité :-) Jinak tím vandalismem je zde myšleno obecné ostraňování obsahu wikipedie a tudíž i šablony urgentně opravit, když přitom nic opraveno nebylo, takže to rozhodně neberte nějak osobně :-) Článek jsem si teď pročetl, co bych vytknul je neencyklopedický styl - zaprvé není to vyprávění, ale encyklopedie, tudíž určitě převést do minulého času, za druhé se zdržet citově zabarvených výrazů jako „po krásném dětství“ nebo výroků typu „správné odpovědi zná jen Bůh a my si nemůžeme myslet, že nyní již víme vše“. Dodržujte nezaujatý úhel pohledu! Na jiné podobné články se můžete podívat zde: Kategorie:Čeští římskokatoličtí duchovní (určitě nebudou všechny perfektní, ale tak pro inspiraci). Můžu vám s tím pomoct, ale až zítra, pro pokročilou hodinu (půl třetí) už se mi lehce klíží oči ;-) Mějte se, --Gertasik 8. 7. 2011, 00:38 (UTC)
Moc díky za rady. Převedl jsem text do minulého času. Vyhodil jsme krásné dětství, (i když mimochodem prý bylo krásné a citově zabarvené - to já jen tak). A teď mám trochu problém. Jak to pojmout encyklopedicky abych vyjádřil myšlenky lidské. Když budu například popisovat klikový mechanizmus, nakreslím schéma a popíši jeho jednotlivé části. Pro čtenáře encyklopedie bude jistě důležité že se dozví co je klika a co ojnice atd. a že se dozví jak to pracuje. Co však sdělit ze života člověka, kněze ? I když encyklopedie, pokládám za důležitější dozvědět se ono moudré sdělení "Vím, že nic nevím" než popis o tom kde autor tohoto citátu bydlel. Sdělené myšlenky zde pokládám za onen klikový hřídel a ojnici, které dávají smysl tomu, proč to zde má být.Rád však přijmu jakékoliv moudré opravy, za které předem děkuji. Pozn.Je to ale stejně zajímavé původně se autor wikipedie radoval z toho, že okruh přispivatelů může být široký neboť do této encyklopedie nejsou připouštěni pouze "odborníci" na dané téma, ale mohou přispívat i neodborníci. Nyní jak plyne čas rodí se nová odbornost a to sice "wikipedista", který umí a zná... Vím že všichni chceme aby wikipedie měla svoji dobrou úroveň a proto musí existovat pravidla, která je nutno dodržovat a tak vlastně mnohokrát děkuji a těším se na opravy. Štěpán Vojáček 8. 7. 2011, 09:17 (UTC)
Ale jistě, že v takovémto článku by se měly objevit myšlenky daného člověka! Jak říkáte, je to důležitější a zajímavější než popis toho, kde daný člověk bydlel. Jen se to dá podat dvěma způsoby. Abych to uvedl na vašem příkladu; dá se napsat, že: „Sókrates prohlásil: "Vím, že nic nevím!"“ a tím citovat jeho slova, což je encyklopedicky správně. Špatně by ale bylo napsat: „Sókrates věděl, že nic neví.“ Encyklopedie se snaží dát dohromady znalosti a fakta z různých oborů lidské činnosti, jak byste věděcky doložil, že měl pravdu? Tak jsem to myslel minule s tím, když jste napsal, že odpovědi zná jen Bůh - je jedno, jak moc tomu daný člověk věří, ale je to pořád „jen“ víra, a jiný názor na danou problematiku může mít křesťan, muslim nebo hinduista - proto se musíme snažit podávat doložitelné a faktické informace, které přinesou základní rozhled v problematice nezaujatě každému. Wikipedie je terciérním zdrojem infomací, neobsahuje žádný vlastní výzkum (tedy neměla by), každá informace by měla být podána tak, aby byla doložitelná z jiného zdroj. Tak, teď k té poznámce. Široký okruh přispěvatelů do Wikipedie určitě je skvělá věc pořád. Může přispět kdokoli. Ale kdyby jeden uživatel psal normálně, druhý pouze tučným písmem, treti bez diakritiky, nevypadalo by to moc dobře. To samé i s obsahem článků. Každý má svůj styl psaného projevu, ale protože Wikipedie je přeze všechno společným projektem nás všech, musí se to alespoň v nějaké míře sjednotit. Tak, a konečně ke článku samotnénu :-) Upravil jsem ho do jednotého stylu Wikipedie, části jsem upravil, ale moc jsem do textu nezasahoval. Pouze jsem odstranil tu poznámku o těžkých letech, druhá světová válka byla těžkými léty pro všechny a sem se to dle mého názoru moc nehodilo, pak jsem odstranil ten souhrn let, o čemž se dá dočíst v text; jinak to byly spíš drobnější úpravy. Přidal jsem k některým tvrzením zdroje z externích odkazů, přidal jsem tam správně jeho vydanou knihu (i když jsem nikde nemohl najít vydavatele, tak kdybyste náhodou věděl, tak to doplňte). Ostranil jsem tu šablonu urgentně opravit, jenom jsem nechal "upravit část" u toho posledního odstavce, který je pořád takový subjektivně pojatý, ale s tím už něco uděláme :-) --Gertasik 8. 7. 2011, 12:15 (UTC)
Děkuji moc za provedenou opravu a trefně střihnutého Sokrata.(Štěpán Vojáček 8. 7. 2011, 13:55 (UTC))
Nemáte zač, pokud budete ještě s čímkoli na Wikipedii potřebovat pomoct, tak se ozvěte ;-) --Gertasik 8. 7. 2011, 14:01 (UTC)

Článek Petr Ševčík[editovat zdroj]

Ahoj, moc děkuju za pomoc! S těmi zdroji a referencemi jsem byla celkem bezradná...Už jsem se pokusila to doplnit, tak snad to tak je v pořádku... Ale nevím, co dělat s "doložením významnosti"...? Pořád mi tu naskakuje, že můj článek někdo označil k "odloženeému smazání".... dá se s tím něco dělat? Děkuju! Mariana

Nemáš zač :-) Snad to už teď bude v pořádku, ta významnost je tam kvůli tomu, že nebyly doloženy WP:2NNVZ... Což už by teď mělo být v pořádku (články na infoexpressu, Bandzone a vlastně i ty ze Superstar a novinové články)... Tak snad je to vše, kdyby jsi ještě někdy cokoli potřebovala, tak se na mě můžeš obrátit ;-) --Gertasik 11. 7. 2011, 10:12 (UTC)
Gertasiku, prosím, mohl bych tě požádat o reakci k [2]? díky. --aleš/ALu 11. 7. 2011, 16:27 (UTC).

Ahoj! Mohla bych Tě poprosit o radu ohledně použitých fotek? Mám je od kamarádky, která je nafotila přímo na koncertě a dovolila mi je použít... Jak mám doložit, že mám svolení ty fotky použít? Moc děkuju! Ten článek je komplikovanější než jsem myslela.... Už mám z toho hlavu jak pátrací balón... :) Mariana

Ahoj, všechno by to mělo být popsané tady, jde o to, abys ty (nebo tvoje kamarádka, podle toho kdo má tedy práva k té fotce) poslala mail v tom formátu, který je tam uveden, na mail, který je tam taky :-) Je tam přímo vzor, musíš jenom vyplnit údaje k té dané fotce... Kdyby jsi s tím potřebovala nějak asistovat, tak mi klidně napiš na ICQ (máme ho na uživ. stránce), ale jde vážně jenom o to dovyplnit těch pár údajů :-) --Gertasik 17. 7. 2011, 10:46 (UTC)
Děkuju! :) Mariana

The Creeps[editovat zdroj]

Jsem na Wiki nová a pokusila jsem se podle pokynu Wikipedie dopsat článek o skupině The Creeps, na kterou je odkaz v článku o Petru Ševčíkovi. Bohužel pořád narážím na problém s významností. Snažila jsem se doložit několik zdrojů, ale zřejmě je to pořád málo. Když ale kouknu na články některých jiných skupim na Wiki, nemám dojem, že by toho měly nějak víc. Všimla jsem si v diskuzi u P.Ševčíka, že jsi autorce pomohl. Mohla bych tě také požádat o pomoc? Byla bych moc ráda, já už si s tím vážně nevím rady. Díky. Esmeralda2 12. 7. 2011, 23:25 (UTC)

Ahoj, omlouvám se za zpožděnou odpověď, jsem teď na tom teď trochu hůře s časem (ještě do zítra). V článku o Ševčíkovi šlo hlavně o doložení zdrojů, jak se to dělá, se dočteš ve článku WP:Reference. Každý článek musí (měl by) mít nějaké zdroje, které dokládají pravdivost daných informací. Pak tam samozřejmě šlo o doložení významnosti, o tom tam vznikla celkem ohnivá debata. Nevím jak je na tom tato kapela, bohužel jsem neměl moc čas se podívat, ale celá problematika významnosti u hudebníků je popsána tady. Zatím tedy aspoň takto, pokud ti to nepomůže nebo budeš mít ještě nějaký problém, tak se zeptej a já ti zítra nebo pozítří poradím/pomůžu... --Gertasik 13. 7. 2011, 22:28 (UTC)

Dík za odpověď, budu ráda, když se na to podíváš. Teď už mi v námitkách svítí jen významnost, doložení zdrojů už asi nepožadují. Já jsem prostudovala všelijaké odkazy k významnosti, které mi doporučuješ, a nejsem schopná posoudit, zda to skupina splňuje. Mám dojem, že by to nesplnily i jiné skupiny, které ve Wiki už jsou. Chápu, že to není určující, ale obávám se, že ty potíže, které s publikováním mám, mě odradí od dalšího přispívání. Nebude mi to za tu ztrátu času s tím spojenou stát.Esmeralda2 14. 7. 2011, 10:37 (UTC)

To by mi bylo líto, kdyby tě to odradilo, ale holt začátky jsou těžké všude, tak se nedej :-) Teď jak se tu řešil ten Ševčík, tak okolo tohohle dokládání významnosti hudebníků bylo celkem žhavo a hodně se ty jednotlivé reference přezkoumávaly, ale myslím, že ty dvě recenze by snad měly být dostatečné :-) Nebo ty alba, nevíš, které vydavatelství je vydalo, že bys to tam doplnila? U toho prvního je, že ho vydali na vlastní náklady, ale jinak tam nic není... Pak bych ten článek třeba nějak ještě upravil, udělal správně zdroje a uvidíme :-) --Gertasik 14. 7. 2011, 22:50 (UTC)
Dík za radu, ta alba mě taky napadla, ale nenašla jsem žádnou informaci... Tak jsem se pokusila přes fb kontaktovat přímo jednoho z členů The Creeps, tak uvidím, zda se něco dalšího dozvím. Esmeralda2 15. 7. 2011, 13:44 (UTC)
Tak všechna 3 alba si vydali na vlastní náklady, takže tudy cesta nevede. Ale ty první dvě měla recenzce, které jsem do odkazů dala. Asi se budu muset smířit s tím, že mi článek smažou. Esmeralda2 18. 7. 2011, 08:29 (UTC)
Článek jsem různě poupravil do encyklopedického stylu a udělal správně ty reference. Snad by to mělo být OK, nevím, ty recenze by snad měly být dost, uvidíme :-) Jenom jedna výhrada, jak píšeš, že členy jsou „Washa“, „Honza“ a tak, chtělo by to doplnit celá jména, aby bylo jasné, o koho jde :-) Zatím tedy aspoň takto, --Gertasik 19. 7. 2011, 00:32 (UTC)
Díky moc, jména doplním.Esmeralda2 19. 7. 2011, 06:01 (UTC)

Pokus o pozvání no. 2[editovat zdroj]

Pozvánka na setkání wikipedistů

3. (snad již opravdu) pravidelný sraz wikipedistů s workshopem se uskuteční
v pondělí 18. července 2011 od 18.30 hodin v Zulu baru, Na bojišti 8, Praha 2, nedaleko stanice metra I. P. Pavlova.
Všichni jsou srdečně zváni!

Pokud máte zájem, tak se zapište a stránku pro případné změny sledujte.


--Juan de Vojníkov 15. 7. 2011, 16:35 (UTC)

Šablona Filozof[editovat zdroj]

Ano, takto nějak, to je super. Nevím teď jen v rychlosti, jaká jsou pravidla přechylování na české wiki. --Pavouk 18. 7. 2011, 17:46 (UTC)

Přechylování v jakém případě?:-) Jinak samozřejmě není problém cokoli v šabloně upravit ;-) --Gertasik 19. 7. 2011, 00:33 (UTC)
No, když to bude žena - filozofka. --Pavouk 19. 7. 2011, 11:03 (UTC)
Ach tak :-) Řekl bych, že filosofka, nicméně to je pro případ šablony jedno, ne? Nic, co by se muselo přechylovat nebo převádět do ženského rodu tam snad není (ani v žádný nadpise „filosof“ není), jedině snad to ovlivněný / ovlivnil... --Gertasik 19. 7. 2011, 11:16 (UTC)

Kdy padne 250 000. článek[editovat zdroj]

Vážený kolego, před malou chvílí jste se stal vítězem (spolu s kolegou Kusurijou) 2. kategorie v soutěži Kdy padne 250 000. článek. Srdečně Vám tímto gratuluji. Užijte si pocit vítězství, v blízké době se ještě ozvu. --Marek Genius (diskuse) 14. 12. 2012, 00:02 (UTC)