Diskuse s wikipedistou:DagmaraFalco1957

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Kacir 18. 11. 2009, 05:41 (UTC)

Dobrý den, jen dodám, že na wikipedii je nutné vkládat vlastní texty, tedy lze čerpat z jiných zdrojů, ale smysl a formulace vět musíte vytvořit sama. Pro začátek vizte Wikipedie:Časté chyby a Jak editovat stránku. Zdraví --Kacir 18. 11. 2009, 06:17 (UTC)

Odpověď: Text, který jsem navrhla ke zveřejnění, byl směsí překladů z několika stránek o zpěváku Falcovi. Mohu tedy na základě vyžádání vašeho požadavku vyjmenovat zdroje. Tento překlad jsem obohatila na základě nejnovějších zpráv o zpěvákovi, které pocházejí z oficiálních a seriózních zdrojů. Doplnila jsem vše i vlastními větami. Vysvětlení: Jsem 54-letá autorka neoficiální stránky o zpěváku Falcovi a jeho životem a tvorbou se zabývám již od roku 1986. Se zpěvákem jsem se osobně setkala, v současné době vedu korespondenci i s lidmi z jeho okolí, diskutuji a obohacuji své vědomosti o fakta z jeho života. V České republice vedu hnutí zpěvákových fanoušků a k mým aktivitám patří i pomoc při zakládání nových webových stránek o něm. Při tvorbě jedné z těchto stránek, která je zde vedená jako autorská, jsem poskytla své informace i autorce. Ta mé informace, tj. životopis mnou vypracovaný, uvedla na svých stránkách. Někdo jej vložil z uvedením tohoto zdroje. A někdo další připisoval. S prominutím - bláboly a hrůzy, které otiskne s odvoláním na vás kdejaká tisková agentura. JE TO HANOBENÍ ZPĚVÁKA FALCA!!! Umožňujete zveřejnění pomluv a nepravd!!! Již ve více případech se mi potvrdilo, že česká Wikipedie je - s prominutím - plná blbostí!!!

Žádám vás o umožnění mé práce na Falcově životopise s životním díle. Na seriózním vydání faktů. Jinak bych byla nucena považovat českou Wikipedii za blábol!!! Čekám od vás omluvu za způsopb, jakým jste mne a tým mých spolupracovnic znemožnili na netu. Mé info hodlám, a to včetně solidně vypracovaných překladů (uvedených se zdrojem), vydávat pro vás bezplatně. Pokud nedojde k rozumné úmluvě, bude mi ctí uvést na mých stránkách informace o tom, co obsahuje česká Wikipedie.

S pozdravem Dagmar Máchová, alias Dagmara/Falco1957 P.S.: o autorských právech zde se poučím.

Dobrý večer, z Vašeho Post Scriptum je patrné, že jste se autorským právům ještě nevěnovala, což bohužel odráží obsah odpovědi.
I) Wikipedie se snaží o ochranu autorských práv. Právě z tohoto důvodu byl Váš text označen za možné jejich porušení. Slovo možné je důležité, protože pokud jste jeho autorkou, pak po zaslání potvrzovacího mailu do OTRS bude text vrácen do článku. Vidím v historii, že kolega Podzemník ještě danou věc řeší, bohužel nevím, jaké jsou ohledně dopisu OTRS pochybnosti? Věřím, že se daný problém rychle vyřeší.
2) Pokud vidíte kdekoli na wikipedii bláboly a blbosti, jak píšete, pak je prosím opravte či odstraňte. Píšete bohužel obecně, vhodné by bylo uvést konkrétní věty. Takto nelze na výtky reagovat.
3) Budeme velmi rádi, pokud doplníte a obohatíte článek Falca.
4) Ad požadovaná omluva, prosím kdo, jak a čím znemožnil Vás a spolupracovnice na netu?
Zdraví --Kacir 22. 11. 2009, 21:31 (UTC)
Pěkný večer, potvrzení do OTRS dorazilo, menší nejistotu vyvolalo to, že text byl dostupný i z jiných webů, takže jsem se raději dotázal, čím to. Nyní jste nám vše vyjasnila, já Vám za to děkuji. Pokud Vás urazilo nařčení z (jak kolega Kacir upozorňoval) možného porušení autorských práv, prosím pochopte, že na Wikipedii denně lidé vkládají příspěvky, k nimž nevlastní autorská práva a my se touto cestou (totiž vložením upozornění) snažíme autorská práva původních autorů chránit. V tomto případě jsme se snažili chránit autorská práva Vaše, takže můžete být i ráda :-) Váš text byl obnoven, díky za něj. Vše nej, --Podzemnik 22. 11. 2009, 23:08 (UTC)
Mnohokrát děkuji za tuto velice příznivou zprávu. A omlouvám se za poněkud drsný vstup k vám. Pro práci na díle o Falcově životě jsem sestavila tým 5 osob a již od dnešního dne budeme všemi silami pracovat na tomto krásném díle. D.Máchová, 23. 11. 2009, 6.55