Diskuse s wikipedistou:Caboz

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Děkuji Vám za informace v článku Svařování svazkem elektronů. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Draffix 8. 6. 2011, 19:04 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Svařování svazkem elektronů, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--aleš/ALu 18. 6. 2011, 18:39 (UTC).


Článek "Svařování svazkem elektronů" ve Wikipedii

Mám 40letou praxi v oboru svařování elektronovým svazkem jako uživatel této technologie a konstruktér elektronových svářeček. Zveřejnil jsem v posledních několika letech několik příspěvků na toto téma na stránkách ebt.isibrno mého bývalého pracoviště, Ústavu přístrojové techniky AV ČR v Brně. Domníval jsem se, že bude užitečné vytořit článek s podrobnějšími informacemi o této technologii i na českých stránkách Wikipedie, proto jsem tak učinil. Tento článek je však podezříván z porušení autorských práv autora článku, jehož jsem autorem, a soustavně mazán. Prosím o radu jak mohu uspět. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Caboz (diskuse)

Článek "Svařování svazkem elektronů" byl smazán protože nebyl ozdrojován a text pocházel z jiného zdroje. Wikipedie vyžaduje doložení věrohodných zdrojů (např. tento). Potom následují dvě možnosti:
V případě, že budete takový článek vytvářet znovu, prosím o použití názvu podle ISO 4063, tedy Elektronové svařování. V této chvíli zde již existuje stránka, která vyvolá přesun do stránky svařování na příslušný odstavec. Proto použijte tento přímý odkaz k editaci a vymažte první řádek. Pak můžete pokračovat. Prosím, abyste v každém případě postupoval v souladu s Wikipedie:Vzhled a styl neboť i Wikipedie má svá pravidla a doporučení, která je vhodné dodržovat a předcházet tak nedorozuměním.
Budete-li potřebovat další radu, neváhejte, a napište i sem. Vaši diskuzi sleduji. --aleš/ALu 25. 6. 2011, 08:29 (UTC).

Svařování svazkem elektronů[editovat zdroj]

Děkuji za zpracování článku o elektronovém svařování. Prosím, mohl byste řádně doplnit zdroje a další citace? Zajisté víte, jako odborník se 40letou praxí jak se používají zdroje a citace v odborných článcích. Wikipedie vyžaduje mj. i ověřitelnost zdrojů. V současné podobě článku jsou oba zdroje neúplné. Prosím pokuste se využít {{citace elektronické monografie}} a {{citace monografie}}. Navrhuji změnit název článku na Elektronové svařování, které je v souladu s ISO 4063. Budete-li mít námitek, prosím uveďte je zde. Díky. --aleš/ALu 6. 7. 2011, 16:24 (UTC).

prosím, pokuste se – jako autor – ještě vylepšit článek podle pokynů v Wikipedie:Reference. děkuji za pochopení a vstřícnost. --aleš/ALu 11. 7. 2011, 11:30 (UTC).

Devastace článku "Pájení"[editovat zdroj]

Všiml jsem si, že jste ze stručného článku udělal totální paskvil. Odstranil jste zmínky o páječkách a tavidlech, nacpal jste tam neozdrojované informace o pájení ve vakuu. Pravděpodobně nemáte o pájení v elektrotechnice žádné znalosti. Chci Vám jen sdělit, že až si najdu čas, všechny informace o pájení v elektrotechnice do článku vrátím, možná i za cenu vyhození okrajových informací o pájení ve vakuu a podobných, exotických postupech. Čtenář (uživatel Wikipedie) by měl v článku najít to, co intuitivně hledá, v tomto případě informaci o pájení v elektrotechnice, případně v klempířině. To jste z článku odstranil skoro úplně, ke škodě věci. Leotard 18. 7. 2011, 10:53 (UTC)

"Vážený pane" Leotarde. Z vaší zdrcující kritiky je jasné, že diskutovat s vámi o problematice pájení se nedá. Proto vám jen doporučím, abyste moji verzi nahradil vaší dokonalou původní, a tu moji a na mě zapomněl. Zato vám předem děkuji.

Žádná "moje", dokonce ani "dokonalá původní" verze článku neexistuje. Texty na wikipedii se stále vyvíjejí. Stále a dokola prokazujete svoji nevzdělanost v oboru tím, že se snažíte potlačit informace o pájení v elektrotechnice. Přitom to je nejčastější využití technologie pájení. Vyházel jste obrázky, zdrojujete půl století starými knihami, neumíte udělat odkazy do ostatních článků na wikipedii a opájíte se představou vlastní dokonalosti. Zbytečně, o pájení v elektrotechnice zjevně nevíte skoro nic. Já nějaké informace mám k dispozici a až si na to udělám čas, článek vytvořím. Dokonce už vím jak to udělat, aby nekolidoval s Vámi zkaženým textem. Leotard 18. 7. 2011, 14:32 (UTC)

--DeeMusil 20. 7. 2011, 16:24 (UTC)

Pájení[editovat zdroj]

Dobrý den. Děkuji za editace kterými přispíváte do Wikipedie. Napravil jsem stránku o pájení. Neberte to ve zlém, ale mazat původní obsah článku, který jistě nebyl úplně celý nesprávný a obsahoval řadu kladných informací, není nejlepším postupem jak zapadnout do kolektivu. Zkuste pročíst něco z výše uvedených návodů, než začnete editovat v tomto rozsahu a z počátku raději jen přidávejte a důsledně zdrojujte každou přidanou informaci. Postupně jistě získáte dostatek zkušeností na větší zásahy, jakTučný texto se Vám to povedlo v článku Pájení. Nakonec se ale vlastně nic moc nestalo, takže ještě jednou vítejte a přeji tuny dobrých editací. Zdraví --DeeMusil 20. 7. 2011, 16:24 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456  20. 7. 2011, 17:31 (UTC)

Svařování svazkem elektronů[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Svařování svazkem elektronů, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Technyck (aleš/ALu) 20. 7. 2011, 17:46 (UTC)


  • Pokud budete vkládat texty z jiných stránek stylem copy&paste - nota bene s pravopisnými chybami - nemůžete se divit, že se wikipedie brání porušování autorských práv. Prohlásit vlastnictví textu může kdokoliv, ale jen autor to může dokázat. Prosím řádně si přečtěte rámeček s upozorněním na porušení autorských práv a postupujte ve shodě s Wikipedie:OTRS. Zkuste si přečíst i vlastní diskuzi výše, kde jsem vám již jednou radil jak postupovat viz [1]. Vyřešit autorská práva jednou pro vždy je lepší než o nich sáhodlouze diskutovat.
  • Prosím, v diskuzích se podepisujte čtyřmi vlnovkami (váš podpis se tam automaticky vloží), tj. ~~~~ a vyplňujte tzv. shrnutí editace.
  • Dodržování elementárních pravidel umožňuje zabránit absolutní anarchii a předcházet tak zbytečným nedorozuměním.
  • Potřebujete-li poradit i s dalším, prosím neváhejte a obraťte se na mne a to buď zde nebo na mojí diskuzi.
--Technyck (aleš/ALu) 21. 7. 2011, 17:47 (UTC).

Vakuová technika[editovat zdroj]

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. --Technyck 28. 7. 2011, 17:54 (UTC).