Diskuse s wikipedistou:Bluewind

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Trochu se zpožděním, ale přeci jen Vám věnuji uvítací obrázek a drobnou připomínku.

Připomínka k náhledu:

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Děkuji za pochopení.

--Postrach 20:23, 18. 1. 2006 (UTC)

Série změn u vysídlení[editovat zdroj]

Vítám v české Wikipedii. Sice nejsem první, ale vítání není nikdy dost. Pokusil bych se trošilinku reagovat na Váš příspěvěk na Diskuse:Vysídlení Němců z Československa. Je jasné, že jako nováček jste si ještě nevypěstoval ty návyky, co už pochytila většina služebně starších wikipedistů. Však to odkoukáte. Ten náhled a ukládání změn jednou jedinkrát je žádoucí z několika důvodů, za prvé proto, aby se nezatěžovala (neznepřehledňovala) stránka posledních změn a historie článku, za druhé, aby se pokud možno omezilo na minimum riziko tzv. editačního konfliktu, kdy dva lidé pracují zároveň na jednom článku (viz výše uvedené upozornění Postracha) a za třetí, zatěžuje to databázi, softwarové i hardwarové zdroje Wikipedie. Wikipedie pracuje jinak než Word či jiný textový procesor, takže zde časté ukládání není žádoucí. Je nežádoucí. Políčko "Shrnutí editace" slouží k orientaci ostatních (nebo koneckonců i Vás v budoucnu), co se v oné editaci změnilo v článku. Například, že bylo opraveno pár překlepů, že byly dodány informace o situaci, kdy probíhalo Květnové povstání, že byly opraveny ideologicky zabarvené teze apod. Jde o to, aby byla rámcová představa, co se dělo. Představte si budoucího wikiarcheologa, který hledá, kdo a kdy přidal nějakou informaci, protože třeba pátrá po člověku, který se v problematice vyzná, aby se ho zeptal na podrobnosti, literaturu apod. Aby mohl třeba některé editace pominout, protože se třeba jedná jen o opravu překlepů, což ho v dané chvíli nezajímá. Nemusíte tedy běžné psaní a opravy nějak zdůvodňovat, stačí jen stručně popsat. Zdůvodňování je zapotřebí jen někdy. Přeji hodně štěstí při psaní článků ve Wikipedii. --Luděk 21:47, 18. 1. 2006 (UTC)

Vysídlení + zpochybnění[editovat zdroj]

Zdravím... mám dojem, že by chtělo vysvětlit umístění zpochybňovací šablony na stránku o vysídlení Němců z ČSR... netvrdím, že taková šablona není na místě, avšak jen těžko se proti zaujatosti článku dá takto podniknout něco konkrétního... prosím o upřesnění na diskuzní stránce k tématu vysídlení...
Jestli jsem vaše vysvětlení (krom ve shrnutí editace, kde by na druhou stranu vůbec nemuselo být) přehlédl, předem se omlouvám... s úctou --Alaiche 18:07, 10. 9. 2006 (UTC)

Díky za informaci, kolego. Jinak tím "anonymem" byl šjů v době, kdy na wiki tzv. "nepřispíval", neboť ho prý těsně před tím kdosi vypudil z wikipedie. Co se týče Libuše, tak jsem článek opět rozdělil s tím, že v budoucnu bude článek o městské části patřičně přejmenován. Co se týče ostatních článků, tak bych je taky rád rozdělil, ale na druhou stranu nejsem zvědav na to, aby si šjů stěžoval, že jsem v rozporu s výsledky hlasování články opět rozdělil. Hold zvítězila blbost nad rozumem. Je zajímavé, že na rozdíl od Prahy se nikdo nepozastavuje nad tím, že zde máme dva hlavní články o Brně, z nichž jeden o něm pojednává jako o městě (Brno) a druhý jako o okrese (okres Brno-město), přestože se jedná o územě i jinak zcela identický správní útvar. Podobná situace je zde i v případě Londýna (Londýn + Velký Londýn) --Kirk 22:36, 13. 4. 2007 (UTC)

Váš účet bude přejmenován[editovat zdroj]

17. 3. 2015, 23:26 (CET)