Diskuse s wikipedistou:ArX

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

Díky za Vaše příspěvky. Chci však upozornit na jednu zvyklost. Zatímco do článků podpis zásadně nevkládáme, protože úpravy se mohou týkat různých částí článků, tak u diskusních příspěvků (což jsou de facto redakční porady, nikoliv diskusní či chatovací fóra) hovoříme za sebe a objasňujeme své nazory na pojetí článku, případně klademe dotazy, co nám není jasné, a proto je nutné své příspěvky podepisovat. Podpepisovat by se měli i nezaregistrovaní přispěvatelé, místo podpisu se automaticky vloží IP adresa a datum. Podepsat se můžete tak, že napíšete čtyři vlnovky ~~~~, nebo kliknete na příslušnou ikonku z panelu nástrojů nad editačním okénkem. Děkuji za pochopení.--Nádvorník 11:41, 3. 8. 2006 (UTC)

    Díky, ArX 19:47, 24. 8. 2006 (UTC)

Obr. bez zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu.

I když je u obrázku napsáno z NASA, specifikujte prosím zdroj podrobněji. Díky Tlusťa 21:01, 22. 8. 2006 (UTC)

     Opraveno, ArX 19:47, 24. 8. 2006 (UTC)

Dekuji za opravu clanku o RS-232, napriklad s MSB a LSB jsem si nebyl jistej. Nicmene mam par pripominek, ktere bzch s tebou rad konzultoval.

  • seriova komunikace - vzhledem k tomu, ze takovy clanek neexistuje, tak bych tam to povidani (seriova x paralelni) nechal.
  • RS-422, RS-485 - podobny pripad, clanek neni a zrejme hned tak nebude (aspon me se ho psat nechce, protoze s nimi nemam prakticke zkusenosti), tak bych nechal v zavorkach zminku o proudove smycce a vice zarizenich.
  • asynchronni "rezim" komunikace - vzhledem k tomu, ze RS232 je pouze asynchronni, tak bych slovo "rezim" z podnadpisu vypustil. Takhle by si mohl nekdo myslet, ze by mohl u RS232 existovat i nejaky synchronni rezim.

--147.230.151.146 21:16, 23. 11. 2006 (UTC)

Abych se priznal, tak si s timto clankem tak nejak nevim rady.

  • Opravdu asi bude potreba vytvorit nove clanky na tema synchronizace prenosu(synchronni, asynchronni, arytmicky), dalsi komunikacni standardy RS-4XX atd.
  • Nektere z tech veci jsem prozatim vypustil, protoze clanek zacal dost ujizdet od encyklopedickeho stylu a pro bezneho (v tematice nezbehleho) ctenare byly takove informace asi dost zavadejici a mimo kontext.
  • ad. asynchronni "rezim" komunikace - to jsem si neuvedomil, jasne ze by to tam nemelo byt ;)
  • Bude tady jeste dost prace. Ted bych chtel vytvorit par ilustracnich obrazku prave k te synchronizaci a seriovemu vysilani. Vse je jen otazka casu a prekonani tvurci lenosti :)

--ArX 20:57, 24. 11. 2006 (UTC)

Přejmenování[editovat zdroj]

Nelze přejemnovávat stránky tak jak jste to provedl s Orion (raketa) na Orion (kosmická loď). Již jsem to opravil. Správný postup si přečtěte na Nápověda:Přejmenování stránky --Li-sung 19:01, 6. 5. 2007 (UTC)

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Zirland 13:02, 8. 10. 2007 (UTC)

Zajímavosti[editovat zdroj]

Srdečně zdravím. Chtěl bych poděkovat za nominaci článku Mezinárodní vesmírná stanice do sekce Zajímavosti na Hlavní straně. Daný údaj se však uvedeném zdroji nepodařilo ověřit a heslo jako takové je velmi málo zdrojované. Pokud se podaří tyto nedostatky napravit, prosím dejte o tom vědět na stránku Wikipedie:Zajímavosti/Návrhy.

Pokud byste věděl o jiném dobře zdrojovaném hesle, prosím neváhejte ho nominovat, máme jich tam momentálně jako šafránu. Jan.Kamenicek 27. 11. 2009, 17:35 (UTC)

Ahoj, díky za ten ref, aspoň už roce konečně zmizela ta šablona chybí zdroj;-) Zdraví --Nadkachna 26. 5. 2011, 18:25 (UTC)

Falcon 9[editovat zdroj]

Dobrý den. Děkuji za aktualizaci článku Falcon 9 ([1]). Vaše příští příspěvky budou ještě hodnotnější, když při změně textu změníte i starou referenci (protože v ní nové informace obvykle nejsou), u Falconu například takto ([2]). Zdraví --Jann (diskuse) 13. 10. 2012, 18:40 (UTC)

Ahoj. Dík za aktualizaci plánu letů [3], ale, mohl by jste uvést zdroj, ze kterého čerpáte? Je to vhodné, kvůli ověření informací, a i kvůli pohodlnější budoucí aktualizaci. Děkuji, --Jann (diskuse) 6. 10. 2013, 14:53 (UTC)

Shrnutí[editovat zdroj]

Pro Vaši informaci Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení.--Khamul1 (diskuse) 2. 5. 2019, 17:07 (CEST)Odpovědět

PocketQube[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku PocketQube. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, encyklopedický styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --OJJ, Diskuse 9. 6. 2023, 05:32 (CEST)Odpovědět

Dobrý den, neodstraňujte prosím z článků urgentní šablonu, dokud není článek dostatečně vylepšen. Pokud urgentní šablonu v článku ponecháte, je článek automaticky zařazen v seznamu článků k urgentní úpravě, v seznamu subpahýlů ad., a tím se zvyšuje pravděpodobnost, že článek někdo patřičně vylepší. Děkuji za pochopení. --Tengoblinekcz (diskuse) 9. 6. 2023, 08:39 (CEST)Odpovědět

Falcon Heavy[editovat zdroj]

Dobrý den, prosím o doplnění refu :1 v hesle Falcon Heavy. Děkuji --Jvs 11. 1. 2024, 09:28 (CET)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:49 (CEST)Odpovědět